Back to Question Center
0

Каква е разликата между Amazon UK Vendor Central и Amazon UK Sales Central?

1 answers:

Въпросът, който често чуваме от нашите клиенти, звучи като "Каква е разликата между Amazon Vendor и Sales Central?" Това е доста спорен въпрос, който изисква подробен анализ на двата инструмента. В тази статия ще се опитаме да разберем кои ползи можете да получите с помощта на тези маркетингови инструменти на Amazon и как те могат да повлияят на развитието на вашия бизнес.

Можете да намерите много статии и дискусии въз основа на тази тема. Въпреки това, това, което се използва за да бъде ясно, става все по-сложно поради последните промени в Amazon Brand Registry - دليل شركات النظافة بالدمام . В момента системата за класиране на Amazon взема предвид допълнителни функции, правила, такси и ограничения.

Затова чувстваме силна необходимост от обсъждане на разликата между Централния и Централния център за продажби на Amazon UK, следвайки последните актуализации и новости в алгоритмите.

Тази статия ще бъде полезна за тези, които купувачите са сключили договор за продажба чрез Централата на доставчиците или тези, които искат да направят преминаването от Централата на Продавача към Централата на продавача или обратното. Така че, нека продължим.

Какво представлява Amazon Vendor Central?

Amazon Vendor Central е онлайн интерфейс на Amazon, който се използва от производителите и продавачите. Ако продавате вашите неща чрез тази програма на Амазон, Вие сте първият продавач. Това означава, че не се интересувате от капка корабоплаване, продавате в насипно състояние. Тази програма е най-подходяща за големите производители, които имат свои собствени заводи. Можете да се регистрирате в Amazon Vendor Central само чрез покана. Ако видите фразата "Кораби от и продадени от Amazon.com" на страница на продукт, това означава, че е участник в Amazon Vendor Central.

Според тази програма, Amazon управлява всичките ви поръчки и ги доставя в различни складове в цялата страна. Освен това, Amazon държи стоки и изпълнява индивидуални поръчки.

Ползите от Amazon Vendor Central

Сред предимствата на Amazon Vendor Central програмата можем да изброим простота, познатост и защита. Така че нека да обсъдим тези функции по-подробно.

Когато говоря за простота, искам да кажа, че Amazon прави всичко за теб. Всичко, което трябва да направите, е да продадете големи поръчки на Amazon и да изпратите инвентара до складовете..Амазонът се справя с всички изпълнения и се завръща.

Друго предимство е познатостта и простотата. Amazon използва прост прав модел на едро, според който можете да преговаряте за сроковете отпред.

Освен това, според тази програма, Amazon притежава вашите неща и прави всичко възможно, за да ги продаде повече от продукти на трети лица продавачи, с които Amazon трябва да сподели приходите си.

Тъй като Amazon преследва собствените си интереси, участниците в програмата Amazon Vendor Central получават множество предимства като:

 • Алгоритъмът на Amazon награждава собствените си продукти;
 • "Корабите от и продадени от Amazon.com" предписва вдъхновение на доверието и доверието на потребителя;
 • Възможност за получаване на Amazon Prime (инвентарът винаги се изпраща навреме и Amazon поема всички услуги и компенсации на клиентите);
 • Продуктите на Amazon обикновено печелят Buy Box за разбираеми причини;
 • Amazon ви осигурява висока защита, тъй като вече сте бизнес партньори.

Освен това, като използвате тази програма, получавате достъп до Amazon Marketing Services (AMS) и други премиум маркетингови възможности, които не се предлагат в рамките на други програми за продажба. Получавате шанс да използвате програмата за съдържание Amazon A + и Amazon Vine. Тези инструменти ще ви помогнат да увеличите продажбите си до 10% и да разширите знанията си за марката.

Слабостите на Amazon Vendor Central

Най-голямото минус на тази програма е ниските маржове. Трябва да плащате огромни такси за услугите на Amazon, така че печалбата ви може да бъде по-ниска от разходите Ви за първи път. Освен това имате контрол над цената на дребно и не можете да зададете минималните разходи.

Още една отрицателна страна е, че имате ограничен географски пазар. Цялата Ви дейност по продажби може да се основава само на Amazon.com. Ако искате да продавате продуктите си на други поддомейни на Amazon, ще трябва да създадете допълнителни централни сметки на доставчиците.

Според тази програма на Amazon, не можете да контролирате размера на рекламните места. Това означава, че не можете да се възползвате от нарастващото търсене на вашите неща и обратно, ако вашите продукти не се движат достатъчно бързо, Amazon може да ви таксува за складиране (колкото повече време не можете да го продадете, толкова по-висока такса ще платите) ,

Друга слаба точка на тази програма са бавните плащания. Можете да получите плащането си в рамките на 60 дни. Ако искате да го получите малко по-бързо, f.i за 30 дни, ще трябва да платите 2% такса. Освен това има и много други свързани такси, като фондовете за развитие на пазара и таксите за опаковане.

За разлика от Amazon Seller Central, Vendor Central не предоставя аналитични и изследователски функции..Централният анализ на доставчиците е ограничен и не показва пълна представа за присъствието ви на пазара. Освен това можете да проверите всички данни, отнасящи се до вашите клиенти. Забранено е да се свържете с купувачите си. Всички проблеми на клиентите се решават от Обслужване на клиенти на Amazon.

За да заключим всичко, споменато по-горе, бих искал да кажа, че Vendor Central може да задоволи вашите бизнес нужди, ако сте виден производител, който търси още един пазар. При тези обстоятелства ще получите чудесна възможност да разширите осведомеността си за марката и да подобрите излагането на продуктите си, както и да спечелите шанс да се съсредоточите върху производството, иновациите и самоусъвършенстването. Използвайки тази програма, не е нужно да се притеснявате за доставка, поддръжка на клиенти и други отнемащи време услуги, които ще трябва да направите като търговец на дребно на трети страни.

Какво представлява Amazon Seller Central?

Amazon Seller Central е онлайн инструмент, създаден от Amazon, с цел да помогне на онлайн търговците да търгуват и продават продуктите си директно на потребителите на Amazon. Най-общо казано, Amazon Seller Central се използва за подпомагане на трета страна, а продавачите на пазара засилват класацията и приходите си.

Използвайки Amazon Seller Central, имате две възможности за изпълнение на поръчки, които получавате от клиентите си. Можете или да се справите с корабоплаването и клиентските услуги сами или изцяло да разчитате на Amazon в това отношение. В този случай, Amazon ще се справи с това, като запише вашите продукти в програмата Fulfilled by Amazon. Друга често срещана причина за използването на Amazon Seller Central е способността да контролирате съобщенията на вашите продукти с цел да предотвратите продажбата на вашите неща от други неизвестни продавачи на трети страни.

Укрепванията на Amazon Seller Central

Според тази програма, продавате отделни артикули на отделни купувачи на Amazon чрез единния пазар. Ето защо можем да кажем, че тази програма е отлична за онлайн търговци на трети страни, които не се интересуват от търговията на едро. Това е гъвкава и удобна за потребителя програма, която дава на търговците много контролни функции. Той е отворен за всички търговци на дребно на Amazon, така че нямате нужда от покани.

Има две възможности, които можете да изберете с помощта на тази програма на Amazon:

 • )

  Според този план, не е необходимо да заплащате такси за абонамент. Въпреки това, всеки път, когато продавате продукт, трябва да платите такса от $ 0.99 за Amazon..Предвид броя на функциите, които получавате за тези пари, тази цена изглежда разумна.

  • Професионален план за продажби

  Използвайки този план, трябва да плащате за месечен абонамент. Тя струва $ 39,99 на месец и не изисква никаква такса.

  Използвайки ASC, получавате по-високи маржове и пълен контрол при ценообразуването си. Не е нужно да плащате такси, тъй като търговците на едро правят, така че правите и съхранявате повече за всеки закупен артикул.

  Заслужава да се отбележи, че Amazon Seller Central работи заедно с програмата Amazon FBA. Това означава, че можете да изберете да имате Amazon складова наличност, да изпълнявате поръчки и лично да боравите с услугите на клиента и да се връщате.

  Още една полза е, че можете да получите плащания в рамките на кратък период от време (до слаб).

  ASC може да служи като аналитичен и отчетен инструмент, като ви предоставя редовни отчетни данни. Освен това можете да получите достъп до демографски данни за клиентите си и да се свържете с тях, за да разрешите евентуални проблеми. Въпреки това, използвайки тази програма на Amazon, имате контрол не само под вашите клиентски данни, но и под инвентаризацията си. Това означава, че можете лесно да си припомните инвентара си от Amazon, ако трябва да го разрешите другаде.

  Недостатъците на Amazon Seller Central

  Преди всичко си струва да се каже, че тази програма не е безплатна и може да изглежда скъпа за малкия бизнес. Освен това, както индивидуалните, така и професионалните планове изискват допълнителни такси, които варират за различните пазарни ниши и категории.

  Друга отрицателна страна на тази програма е, че ако вашият участник в изпълнението на Amazon продукт, може да се наложи такси, за да ги съхранява. Това може да е проблем за продавачите на Amazon, чиито елементи са прекалено дълги.

  Но най-големият проблем с ума ми е високата конкурентоспособност на пазара. Всеки може да стане продавач на трета страна в Amazon и всеки ден сумата се увеличава. Ако вашите продукти се основават на конкурентна пазарна ниша, ще отделите много време за ценови войни и ще намалите продуктите си. Нещо повече, Амазон може също да продаде на едни и същи продукти, колкото продавате, и да стане твой конкурент на ТОП пазар, когото никога няма да успееш да надхитриш.

December 13, 2017