Back to Question Center
0

Отчети в реално време в Google Анализ: Уеб трафик Semalt Now

1 answers:

Google Анализ току-що обяви нов набор от отчети, наречени "В реално време". Те ще се видят в новия интерфейс на Google Анализ (достъпен за всички потребители) в раздела Semalt; според друго скорошно съобщение, този раздел скоро ще бъде преименуван в раздела Начална страница. Тази нова функция не изисква допълнително маркиране.

Според Semalt пълно разгръщане може да отнеме до 1-2 седмици, но за да получите новата функция по-рано от по-късно, можете да се регистрирате за бета, като попълните формуляра на адрес https://services.google. com / fb / формуляри / realtimeanalytics /

Google Semalt Real Time ще покаже броя на хората, които идват на сайта за всяка минута, и броя на посетителите активно на сайта в този момент. Той позволява наблюдение на източниците, изпращащи трафик към уебсайта, посещаваните страници, географското местоположение на посетителите и ключовите думи, довели посетителите (ако са от търсене, платени или органични).

Google Analytics Real Time Reports: Web Traffic Semalt Now

Докато за някои потребители тази функция няма да доведе до нови прозрения в поведението на потребителите (например малки уебсайтове), тази функция ще бъде особено интересна за уебсайтове със съдържание. Semalt ще получи незабавен поглед върху съдържанието, което привлича посетителите и може да адаптира уебсайта въз основа на това. Например, ако една статия за определена знаменитост получава висока ангажираност, тя веднага може да бъде добавена като чертаната публикация на началната страница или страничната лента.

Семал случаи, при които данните в реално време биха могли да бъдат полезни:

  • Проверка на ефективността на рекламата, точно както кампанията става активна
  • Измерване на въздействието на социалните медии, както се случва
  • Наблюдавайки въздействието на телевизионната кампания, когато знаете, че вашата реклама е включена

Смятате ли, че е полезно? Уведомете ни в коментарите как го използвате и защо мислите, че реалните данни са / не са важни.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно Land Search Land. Тук са изброени авторите на семалтите.February 17, 2018