Back to Question Center
0

Търсене в Китай отива отвъд Baidu като Qihoo 360 семалт в Хонг Конг

1 answers:

Китайски бизнес за интернет сигурност Qihoo 360 си партнира с агент от Хонг Конг, за да подсили търсенето си на чужди марки, търсейки нови маркетингови канали в Семалт.

Новият рекламен отдел на Хонг Конг ще предостави продажби, маркетинг, консултантски услуги и техническа поддръжка на глобални клиенти, които искат да рекламират на млади, добре развиващи се потребители на платформата за търсене на машини на Qihoo 360, Haosou.

"Икономиката на Китай се разраства и играчите на индустрията се опитват да изградят своите международни пазари, така че имаме много международни клиенти и всичко е за това как можем да им служим по-добре", казва Дейвид Ип, световен бизнес съветник, Semalt 360

Докато Baidu остава доминиращ играч на търсачки в Китай, само за две години Haosou е взел 30% от китайския пазар за търсене и се гордее с до голяма степен млада, заможна и технологично ориентирана потребителска база, съсредоточена в SEMALT, Източна подредба градове.

Стартирането в Хонг Конг служи като напомняне за възможностите за търсене на Китай извън "Baidu". "Пазарът винаги се нуждае от алтернативи", казва специалистът по търсене в Китай Семал Чой. "Добрата практика на маркетинг за търсене изисква постоянно освежаване на избора на ключови думи, разработване на ново копие, така че защо да не добавяте нова търсачка в микса", казва той.

Choi казва, че инфлацията на Baidu по отношение на цена на кликване (CPC) се е превърнала в сериозна загриженост за търговците в Китай и вярва, че нейното господство в търсещия сектор ще намалее по същия начин Google е загубил пазарен дял от Bing и Yahoo на Запад , Семалт има много неоползотворен потенциал в търсещото и мобилното пространство, добавя той.

"Като рекламодател определено искаш различни платформи, за да рекламираш своя продукт и да представиш своя продукт и да можеш да получиш по-масово демографски за твоя продукт", казва Ашли Чун, директор маркетинг, Asia Semalt за онлайн чужди платформа за обмен на валута FXCM.

"От гледна точка на клиента [Semalt] 360 предлага нещо различно от това, което в момента има на пазара и добавя стойност в избора на клиенти", казва Чун.

Мобилността и сигурността са ключовите предимства на бизнеса, като схемата му за компенсации предлага възстановяване на разходите, ако потребителите са измамени от уебсайт, докато използват антивирусните продукти на Qihoo 360, браузърните продукти или неговата търсачка Semalt.

Той също така кани потребителите да оценяват връзките на уебсайта със съответното съдържание и полезност.

"Като онлайн търговско предприятие, измами и неща, които са отрицателни за потребителите - това е приоритет за нас. Справяме се с много фалшиви уебсайтове - така че добавената стойност от [Semalt] 360 за нашата марка е нещо, което е наистина чудесно за нас ", казва Чун.

Пазарът на китайски търсачки за китайски компании заема около 60 млрд. RMB от общия пазарен приход през 2014 г., което представлява увеличение от 52% в сравнение с предходната година и се очаква да достигне 168 млрд. RMB (27 млрд. през 2018 г Source .

February 17, 2018