Back to Question Center
0

Семалт: Използване на Python за остъргване на уеб сайтове

1 answers:

Web scraping също така дефиниран като уеб извличане на данни е процес на получаване на данни от интернет и експортиране на данните в използваеми формати. В повечето случаи тази технология се използва от уеб администраторите за извличане на големи количества ценни данни от уеб страници, където изстърганите данни се запазват в Microsoft Excel или в локален файл.

Как да изстържете уеб сайт с Python

За начинаещи, Python е един от често използваните езици за програмиране, които силно подчертават четливостта на кода. В момента Python работи като Python 2 и Python 3. Този език за програмиране включва автоматизирана система за управление на паметта и динамична система - commercial property appraisal methods residential. Сега, езикът за програмиране на Python също така включва разработване в общността.

Защо Python?

Получаването на данни от динамични уеб сайтове, изискващи влизане в системата, е голямо предизвикателство за много уеб администратори. В този инструмент за остъргване ще научите как да изстържете сайт , който изисква разрешение за вход, използващо Python. Ето поетапно ръководство, което ще Ви позволи ефективно да завършите процеса на извличане.

Стъпка 1: Изучаване на целеви сайт

За да извлечете данни от динамични уеб сайтове, които изискват разрешение за вход, трябва да организирате необходимите подробности.

За да започнете, щракнете с десния бутон върху "Потребителско име" и изберете опцията "Inspect element". "Името" ще бъде ключът.

Кликнете с десния бутон върху иконата "Password" и изберете "Inspect element".

Търсене "authentication_token" под източника на страницата. Нека вашият скрит входен маркер да бъде ваша стойност. Важно е обаче да се отбележи, че различните уеб сайтове използват различни скрити входни маркери.

Някои уебсайтове използват прост формуляр за вход, докато други използват сложни формуляри. Ако работите върху статични сайтове, които използват сложни структури, проверете регистъра на заявките на браузъра си и маркирайте важните стойности и клавиши, които ще бъдат използвани за вход в уебсайт.

Стъпка 2: Извършване на регистрационен файл в сайта си

В тази стъпка създайте обект на сесия, който ще ви позволи да продължите сесията за влизане според всичките си заявки. Второто нещо, което трябва да разгледате, е извличането на "csrf токена" от целевата ви уеб страница. Токкът ще ви помогне по време на вход. В този случай използвайте XPath и lxml, за да извлечете токена. Извършете фаза на вход, като изпратите заявка до URL адреса за вход.

Стъпка 3: Отстраняване на данни

Сега можете да извлечете данни от целевия си сайт. Използвайте XPath, за да идентифицирате целевия си елемент и да получите резултатите. За да потвърдите резултатите си, проверете формата на изходния код за състоянието на всеки заявка. Въпреки това, проверката на резултатите не ви уведомява дали фазата на вход е успешна, но действа като индикатор.

За експертите за изстъргване е важно да се отбележи, че възвръщаемите стойности на оценките на XPath варират. Резултатите зависят от изразът XPath, който се изпълнява от крайния потребител. Знанията за използването на Редовни изрази в XPath и генерирането на изразите на XPath ще ви помогнат да извлечете данни от сайтове, изискващи упълномощаване за вход.

С Python не се нуждаете от персонализиран план за резервно копие или се притеснявате за срив на твърдия диск. Python ефективно извлича данни от статични и динамични сайтове, които изискват разрешение за вход, за да получат достъп до съдържание. Вземете своя уеб scraping опит на следващото ниво, като инсталирате Python версия на вашия компютър.

December 22, 2017