Back to Question Center
0

Semalt обяснява как да извлечете необходимите данни от HTML уебсайтове

1 answers:

Голяма част от информацията, представена в мрежата, се счита за "неструктурирана" тя не е организирана правилно. HTML уебсайтовете са различни по начина, по който съдържат организирани документи, а текстът, представен в документите, е структуриран в основния HTML код.

Има три основни метода за извличане на данни от уебсайтове с HTML:

  • Запазване на текста, съдържащ се в уеб страница на вашия компютър;
  • Писане на кода за извличане на данни;
  • Използване на специални инструменти за извличане;

1. Как да извлечете HTML от уебсайта без кодиране

Можете да изтриете съдържанието на уеб страница като използвате стъпките описани по-долу:

Само текст

След отваряне на уеб страница, съдържаща желания текст, кликнете с десния бутон и изберете опцията "Запазване на страница като" или "Запазване като". Въведете име за файла в полето "Име на файл" и от падащото меню "Запиши като тип", изберете "Уеб страница, само HTML - ventilatori pepeo vourdries nero. "Кликнете върху бутона" Запазване "и изчакайте няколко секунди.

Целият текст на тази страница се извлича и записва като HTML файл. Оригиналните опции за форматиране на страници остават непокътнати и можете да редактирате съдържанието в такива текстови редактори като Notepad.

Извличане на цяла уеб страница

Изберете опцията "Запазване като" или "Запазване на страница като". След това кликнете върху "Уеб страница, завършена" от падащото меню "Запазване като тип". След като кликнете върху "Запазване", текстът и изображенията ще бъдат извлечени от страницата и запазени, където искате. Текстът се поставя в HTML файл, докато изображенията се съхраняват в папка.

2. Извличане на HTML от уеб сайт чрез кодиране

Можете да работите директно с HTML файлове, като използвате специални инструменти. Също така можете да създадете код, за да премахнете всички HTML тагове и да запазите текста, съдържащ се в HTML файлове, използвайки XPath или регулярен израз. Някои от най-популярните програмни езици за тази задача са Python, Java, JS, Go, PHP и NodeJs.

3. Използване на инструменти за извличане на данни в уеб

Ако просто искате да извлечете HTML файлове от уебсайт, без да пишете единичен код или да избягвате мъченията на метода за копиране и поставяне, използвайте инструменти . Всъщност има много полезни инструменти, които могат да съберат необходимата информация от уебсайт и след това да я превърнат в структуриран формат. Просто изпробвайте няколко инструмента за изстъргване s и определено ще намерите този, който е най-подходящ за вашите нужди от бракуване.

December 22, 2017