Back to Question Center
0

Как да подобрите Amazon SEO?

1 answers:

Според статистическите данни повече от 55% от потребителите, които предпочитат да правят онлайн покупки, се обръщат към платформата за търговия на Amazon, за да намерят това, от което се нуждаят. Това е отправна точка за купувачите в наши дни. Потребителите проверяват тази платформа първоначално поради броя на очевидните причини, като например добрата репутация на този уебсайт, способността да сравняват цените и да намерят най-добрата цена в мрежата, способността да прочетат отзивите на клиентите и т.н.Освен това потребителите знаят, че в случай на негативен опит с тази платформа, те ще получат пълно обезщетение. Всички тези функции правят Amazon полезно както за купувачите, така и за продавачите - free motorcycle appraisal form. Ето защо, ако искате да насочите най-голямата част от вашите потенциални клиенти, Amazon е най-добрата платформа за тези цели. За да извлечете максимума от малката си обява в тази платформа за търговия, ще трябва да въведете някои тактики за оптимизиране на търсачките, за да покажете продуктите и бизнеса си.

Тази статия е предназначена да ви помогне да подобрите Amazon SEO и да направите продуктите си видими в тази най-голяма онлайн онлайн платформа.

Принципът на класиране на продукти на Amazon

Има няколко важни фактори, които трябва да поставите в действие,. Ако искате да създадете добре оптимизирана продуктова обява, трябва да знаете кои аспекти трябва да се фокусирате върху нея.

Според алгоритъма за класиране в Amazon A9, потенциалният клиент вижда следните данни след заявка за търсене:

  • обем на кликванията;
  • ценообразуване на продукта;
  • целеви ключови думи и маркери;
  • наличност на продукти (понастоящем налични или на склад);
  • история на продажбите;
  • клиентски отзиви.

Всички тези аспекти могат да бъдат разделени на фактори на производителност и фактори на уместност. Първата група елементи показва какви сигнали използва Amazon за класиране на продуктите въз основа на колко пари ще направят, като го направят. Фактори, свързани с релевантността, са приложимостта на продукта след търсене от потребителя.

Нека първо обсъждаме факторите за класиране въз основа на ефективността. На първо място, това е процент на реализация. Конверсиите са очевидни фактори за класиране в Amazon. Можете да използвате няколко ефективни тактики, за да покажете на Amazon, че вашият продукт е потенциално преобразуващ. Когато става въпрос за получаване на ясна представа за реализациите, Amazon е доста сложен. Можете да наблюдавате различни показатели, като например единици и сесии, но не достатъчно данни, за да контролирате цялата ситуация.

Можете да намерите разговорните си данни, като отворите отчети, след това бизнес отчети, подробни продажби на страници и накрая трафик. Тук трябва да проверите процента на единицата сесия или с други думи, броя на сесиите.

За да подобрите класирането си в Amazon, ще трябва да коригирате процента на купувача. Например, вашите единици, поръчани за купена кутия, ще сигнализират на Amazon, че конвертирате повече.

Можете да повлияете на класирането въз основа на ефективността чрез оптимизирането на изображенията и подобряването на ценообразуването на продуктите.


Сега нека разгледаме факторите на Amazon, които се основават на уместността. Факторите за релевантност се отнасят до уместността на заявката за търсене и информацията, която се представя на страницата.

За да направите страницата по-подходяща за заявката на потребителя, трябва да оптимизирате заглавието на продуктовата си обява. Трябва да включите най-подходящите и целеви ключови думи в заглавието и описанието си, за да помогнете на потенциалните си клиенти да намерят продуктите ви на страница.

Основните елементи, които трябва да включите в заглавието си, са марката на продукта, краткото описание (цвят, размер, материал, количество), линия на продукта и за кого е предназначен този продукт (деца, възрастни и т.н.)

December 22, 2017