Back to Question Center
0

Какво трябва да се има предвид при изграждането на подходящи препратки за най-ефективен SEO?

1 answers:

Няма нужда да казвате, че изграждането на подходящи препратки за SEO по правилния начин има някои скрити неща, които трябва да се имат предвид от всеки начинаещ уеб администратор и собственик на сайта. Това е вярно, главно защото целият процес на създаване на чисто релевантни препратки, които никога няма да навредят на класирането ви, има много стъпки и страни. И прекалено често се държи далеч от объркване нещата се оказват много по-предизвикателни, отколкото повечето от нас могат да мислят - holidays to lima peru. Ето защо по-долу ще ви покажа някои от най-честите капани за качествено изграждане на връзки. Знайте какво трябва да се избягва на всяка цена - или най-малкото да се фиксира незабавно точно над вас, да ги откриете на уебсайта или блога си. Искам да кажа, че някои от следните грешки могат лесно да превърнат дори най-добрите ви препратки в безполезна част от боклука - почти за нула време. Нещо повече - когато става въпрос за крайности, само една "токсична" връзка може безвъзвратно да повлияе на дългосрочното ви представяне на SEO в по-дългосрочен план.

Очевидните грешки

По-добре би трябвало да имате поне кратък поглед тук. Не пропускайте тези очевидни грешки - просто попитайте себе си дали наистина разполагате с всичко, а вашият уеб сайт или блог никога няма да бъде свързан с:

  • уебсайтове или блогове с лоша или дори подозрителна репутация (да не говорим за вече забранените от индекса на Google);
  • неподходящи източници на ниша или места, имащи връзки с най-нежеланите индустрии, като прелюбодейство, хазарт или фармация;
  • източници на трети страни, които изглеждат като стандартни уеб сайтове, блогове или форуми, но имат тонове привидно релевантни препратки в собствените си профили на връзки или предлагат за продажба и / или обмен.

Всичко трябва да е самообяснително, тъй като като кандидатствате за някоя от споменатите по-долу опции, най-вероятно ще причините вреда на текущите си класификации за търсене, вместо да се радвате на някакво измеримо подобрение за стратегията си SEO в мащаб. Щом направихме дори очевидните неща безупречно ясни, по-долу, ще посоча няколко вероятно най-опасни, но все още често подценявани грешки. Когато става въпрос за изграждане на подходящи препратки, ето какво обикновено убива играта:

  • Грешен котва Текст

и не ги използвайте по мрачен начин. Силно препоръчвам да се вмъкнете по-дълбоко в темата, защото само солидни търговски котви, които естествено изглеждат, наистина могат да стимулират вашите реализации. Грозната истина е, че една напълно погрешна или дори частично повредена текстова котва може да ви превърне в перфектно фини и подходящи препратки в действителната причина за спад в класирането или дори ръчно наказание.

  • Неправилно използване на атрибути DoFollow / NoFollow

по-задълбочено проучване. Разбира се, само Backlinks на DoFollow наистина могат да отговорят на нуждите на SEO в мащаб. В същото време - ако манипулирате или просто малко прекалявате с тях - всичко най-вероятно ще завърши с еднакво тежки последици.

Нека се изправим - дори ако имате хубава късмет да спечелите, като откриете много добри и надеждни източници, които си заслужават да се изградят връзки с, никога не трябва да бързате - просто да използвате всички нови възможности в рамките на няколко часа или за една нощ. И всяко рязко увеличение - било то качеството на връзката или количеството - определено не е нещо, с което да се похвалим. Не забравяйте, че изграждането на подходящи връзки, които биха ви послужили за постоянно с най-доброто им представяне в SEO - е всичко за баланса. Никога не се колебайте да попитате отново: Всичко изглежда ли естествено? Прекарахте ли достатъчно време, като изберете подходящите източници? Сигурни ли сте, че всичко за обратните връзки е на място и е направено само за ясна цел?

December 22, 2017