Back to Question Center
0

Как да използвам конкурентни препратки за собствена полза?

1 answers:

Разбира се, световният гигант продължава да ни казва, че главните алгоритми са фокусирани основно върху висококачествено съдържание, което доставя реална стойност на потребителя. Няма съмнение, че съдържанието все още е кралят. Независимо от това, органичният профил на връзките на всеки уебсайт остава вторият по важност фактор за класиране за Google. Ето защо няма нужда да казвате, че качествените препратки са сред основните компоненти на съвременната концепция за оптимизация за търсачки. Искам да кажа, че действайки погрешно с профила ви в обратна връзка не само не може да донесе каквито и да било измерими печалби, но също така може да навреди на текущия Ви напредък в класирането. Освен това, ако Google подозира, че уебсайтът или блогът ви са изневерявали, може дори да се стигне до крайности, когато всичко свърши с деиндексиране от резултатите от търсенето веднъж и завинаги (в противен случай, постоянна забрана за търсене) - ubiquiti vlans. Ето защо анализирането на препратките на конкурентите - с техните най-обещаващи печалби и тежки пропуски - би било добре формулирано решение, което трябва да изпълните най-безопасната стратегия за изграждане на връзки. И ще ви покажа как да анализирате конкурентните си препратки. Така че, по-долу са три прости стъпки, за да проверите правилното проучване и да извлечете максимума от вашите конкуренти на пазара.

competitor backlinks

Идентифицирайте вашите групови противници

Преди да изследвате каквито и да е конкуренти, ще трябва да идентифицирате най-успешните уеб сайтове, притежавани от близките опоненти на пазарната ниша, или вашата основна сфера на индустрията. А задачата всъщност е много по-управляема, за да мислите. Що се отнася до мен, аз действах проактивно и изучавах победите и неуспехите на моите съперници предварително. В идеалния случай идентифицирането на вашите опоненти на пазара трябва да бъде направено много преди вашият уеб сайт или блог да стане активен. Както и да е, сега е крайно време да продължите с изчерпателен анализ на конкуренцията, за да използвате най-добрите препратки за конкурента за ваше собствено предимство. Не знам откъде да започна? Препоръчвам да използвам Serpstat, безплатен онлайн инструмент, който ми помогна много, като разбрах основните ми опоненти. Като го направите на обикновен английски език, можете да използвате този инструмент, за да намерите уеб сайтовете на вашите по-успешни съперници. Предвид броя на ключовите думи, средния размер на сайта и факта, че той се нарежда добре, ще разберете откъде да започнете.

Най-често PA (орган на страницата), DA (орган на домейна), както и PR (page rank) са основните свойства на всеки профил на обратна връзка на всеки сайт. Очевидно целта ви е да имате най-висок резултат, а именно тези три показателя. По този начин трябва да знаете и следните данни - броят на обратните връзки на конкурентите ви в мащаб (с препращащи страници и домейни) и голямата картина на оптимизирани за SEO оптимизирани текстови кошове (техния брой, разпределение и разнообразие на ключовите думи, , а останалите критични свойства).

backlinks for seo

Анализирайте Вашия конкурент Препратки

Разбира се, няма универсална формула за успех. Независимо от това, използването на аналитични инструменти, за да получите задълбочено разбиране за конкурентните си препратки, е може би най-добрият начин да останете извън конкуренцията на пазара. Така че ще ви е необходим анализ на конкуренцията за всеки уеб сайт с достоен профил на връзката, който се намира в горната част на съответното търсене. По този начин препоръчвам да опитате един от следните инструменти за анализ на обратна връзка - Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer, Screaming Frog или Ahrefs - Опитах ги всички. Що се отнася до мен, обаче, основният набор от функции е напълно съпоставим, въпреки няколкото специални функции и няколко модерни филтъра, осигурени от Analyzer (Semalt) и Open Site Explorer (Mozilla). Така че, зависи само от вас да решите кой първо ще опитате. След като сте грабнали правилния поглед, всичко, от което се нуждаете, е да копирате най-мощните препратки на опонентите си или поне да получите пълно разбиране за процеса на изграждане на връзки във вашата ниша.

December 22, 2017