Back to Question Center
0

Можете ли да ми покажете как се класират класациите в Google с базата данни за препратки?

1 answers:

През последното десетилетие лъвският дял на собствениците на уеб сайтове и уебмастъри създадоха огромни маси на спам и трудни препратки - всичко това заради по-високите позиции в SERP на Google. В резултат на това преди около пет години основната търсачка представи първото си актуализиране на алгоритъма за Penguin - за да стартира санкциониране и деиндициониране на няколко PBN (частни блог мрежи), автоматизирани ферми за генериране на връзки, връзки на колела (връзки) червен флаг с блог за гости за целите на изграждането на връзки. Ето защо дори малко отклонение от Основните указания на Google за ирелевантни, спамми или манипулативни препратки вече може да хвърля вашия уеб сайт или блог в класацията.

Google разказва добри връзки от лошите

Първото нещо, което показва тясна връзка между вашата база данни за препратки и действителната позиция в Google е, че съвременният свят на мрежата е буквално претоварен с връзки. Мириади от тях се генерират от онлайн роботи. Някои от тях са създадени за продажба в насипно състояние или са предназначени за индивидуално разработени борсови сделки - estilos de fotos profesionales. В същото време някои връзки могат да бъдат перфектно настроени, за да изглеждат възможно най-естествени, а останалите са онези стари редакционни връзки. Така че основното предизвикателство за Google е да прегледаме базата данни с обратна връзка на всеки уебсайт или блог - за да разберем кой играе справедлива игра и всъщност заслужава да бъде класиран толкова високо.

Всъщност, когато големите търсачки като самия Google виждат връзка, показваща пътя към уебсайта или блога ви, има само три актуални опции за всяка обратна връзка имам. Искам да кажа, че може да бъде призната за валидна и заслужава да бъде разгледана в главния алгоритъм на Google за търсене. В същото време всичко може просто да остане едно и също - и някои връзки могат да бъдат признати за напълно невалидни и бездейни - без никакво въздействие от гледна точка на SEO. В края на краищата, вашият уеб сайт или блог може също да бъде санкциониран, като се има предвид, че част от вашите връзки в базата ви за обратна връзка (или само една отделна връзка) се предполага, че са манипулативни или изкуствени.

Така че има определена връзка между действителната позиция в SERP и базата данни за обратна връзка на всяка уеб страница

. Но колко здраво може да бъде това? Ето списък с куршуми, които да илюстрират какви външни връзки могат да направят с класирането ви в мащаб.

  • по-високите позиции в SERP са корелирани с броя на източниците на връзки средно около 30;
  • тази корелационна оценка може да изглежда още по-впечатляваща, като се има предвид, че и по-малките корелации не са изненадващи - като се има предвид, че Google може да разчита на около 200 сигнали за класиране;
  • над 99% от всички уебсайтове и блогове, разгледани от неотдавнашното проучване на случая, изглежда са имали поне една външна външна връзка;
  • , около 22% от отделните страници бяха намерени, класирани добре без никакви външни обратни връзки изобщо;
  • с повече връзки може да се свърже с по-висока позиция, но залагането на техния брой, а не на качеството, не означава непременно, че уебсайтът Ви ще бъде показан в горната част на търсенето.

December 22, 2017