Back to Question Center
0

Какво прави успешна стратегия за обратна връзка?

1 answers:

Когато става въпрос за самия процес на оптимизация за търсачки (SEO), профилът на органичната връзка е сред основните класификационни фактори, използвани от Google за определяне на позицията на стълбичката на всяка уеб страница в SERP. Ето защо воденето на подходяща стратегия за обратна връзка е корелирана с действителния напредък в по-доброто онлайн популяризиране, отколкото всеки друг фактор за класиране. Като се има предвид, че има над 200 класифициращи фактора официално съобщени от световния гигант за търсене за момента, това твърдение за първостепенното значение на качествените препратки е доста смело, нали? Разбира се, получаването на прекалено бърза и лесна стратегия за обратна връзка е много по-вероятно да ви даде нискокачествени връзки. И това означава, че големите търсачки (като самия Google, както и Yahoo или Bing) ще изтеглят вашия уеб сайт или блог в списъка на SERP - faq по портам. Но какво прави стратегията за успешно изграждане на връзка? Вярвам, че всяка стратегия за обратна връзка може лесно да се превърне в истински успешна, като се използва силата на спечелените ви медии.

backlink strategy

Правилно насочване

Няма нужда да казваме, че от гледна точка на изграждането на връзки, търсачките. Ето защо повечето от всички искат да се свържат повече с източниците, които имат силен резултат в органа на страницата, авторитета на домейна и PageRank. Така че, как да гарантирате, че стратегията за обратна връзка е достатъчно разумна, за да заложите на подходящите източници за входящи връзки? Като го правите винаги валидни и актуални с правилното насочване. Сред другите бази данни за медии, препоръчвам на Cision да насочва само реномирани сайтове, свързани с вашата индустрия или пазарна ниша. По този начин ще можете да филтрирате всеки потенциален кандидат за входящи връзки по различни критерии за компанията, нейните уебсайтове, големината на аудиторията, текущите награди, препоръките и т.н.

Build Trust

Знаете ли, че изграждането на вашата стратегия за обратна връзка около десните влиятели във Вашата индустрия или пазарна ниша може да ви помогне да изградите силно доверие? Като го направите на обикновен английски език, вашите потенциални клиенти биха имали по-голяма вероятност да се превърнат в истински купувачи, когато уебсайтът ви е споменат или свързан с надежден и авторитетен източник на трета страна. Нещо повече - това би било "спечелените" медии е много по-мощен от всяко платено медийно отразяване. Само го приемете за даденост - доверените медии са сред основните елементи, които оказват най-силно въздействие върху целевата Ви аудитория с все още неразработени решения за покупки.

backlinks profile

Get Earned Media

Работа върху спечелени медии не е толкова обезсърчително, колкото си мислите. Всъщност няма да има никакви традиционни времеви усилия, необходими за медийно отразяване, поне за да се направи успешна стратегия за обратна връзка. Всичко, от което се нуждаете тук, е да имате достъп и способност да отговаряте на спечелените медийни възможности, които обикновено се провеждат от журналисти. По този начин препоръчвам да използвате онлайн инструменти като HARO ("Help a Reporter Out"), както и ProfNet - намерих ги и двете напълно подходящи за наскоро стартирания ми блог и няколко проекта, базирани на електронната търговия. Просто се регистрирайте в тези сайтове и се превърнете в истински авторитет във вашата индустрия или пазарна ниша - получавате ежедневни заявки от водещи влиятели, които търсят експертите, които да бъдат интервюирани или включени в техните най-популярни истории, и получават някои много високи backlinks PageRank за това.

December 22, 2017