Back to Question Center
0

Възможно ли е да се получат качествени препратки към домейни?

1 answers:

За да създадете печеливша кампания за изграждане на връзка, собственикът на уебсайт трябва да знае всички важни понятия, свързани с процедурата за оптимизиране на уебсайта. В тази статия ще обсъдим как да правим разграничение между препращащите и препращащите към домейна и кои от тях могат да допринесат за оптимизирането на уебсайта Ви.

Преди всичко, нека да говорим по-подробно за тези два термина, свързани с изграждането на връзка - препращане към домейна и обратна връзка.

По принцип домейнът е уникален фирмен дескриптор, посочен в URL адреса. Например в URL адреса "http: // www - mail pop hosting. semalt. com ", думата" semalt "служи като име на домейн на конкретна фирма за оптимизация и съвпада с марката на тази организация.

domain backlinks

Препращащият домейн е известен като домейн ref, отнасящ се до домейна, от който идват препратките.

И накрая, обратната връзка е връзка на друг уебсайт, който сочи към вашия уеб източник.

Така, препращащият домейн е мястото, откъдето идват вашите препратки, а препратките са линковете към уебсайтовете, които свързват обратно към вашия сайт.

Необходимо ли е да знаете разликата между домейна и препращащите препратки?

Чрез провеждането на прост проучване на уебсайтове, използвайки един от инструментите за анализатор на Semalt, можете да наблюдавате каква част от препращащите домейни и препратки са свързани с уеб страницата ви. Информацията, която търсите, е съотношението между препращащия домейн и препратките. Например, ако имате несравними препратки, които сочат към вашия сайт и само няколко препращащи домейна, той показва, че вашата стратегия за изграждане на връзки е слаба и изисква някои подобрения. Освен това Google може да съвпада с това съотношение със сенчести дейности, които вероятно сте направили, за да получите много препратки. В резултат това може да се отрази негативно на класирането на уеб страниците Ви. Търсачките санкционират високите препратки и ниските препращащи домейни, тъй като това е знак за схема за платено свързване (лична блог мрежа).

backlinks for website

Какво трябва да направите, за да получите по-добри препратки?

Ако изследванията на уебсайта ви показват, че имате очевидни проблеми с външните си връзки, тогава трябва да започнете да търсите нови начини за получаване на обратни връзки за домейни. Започнете с изработването на уникално качествено съдържание за уебсайта си, което може да бъде ценно за вашите потенциални читатели. По този начин ще получите органичен сок от линкове, тъй като потребителите могат да споделят качеството за тях. Освен това, провеждайте проучването си за пазарни ниши, за да намерите къде можете да поставите своите препратки. Свържете се със собственици на уеб сайтове или с блогъри, които съдържанието ви изглежда качество и ги помолете да допринесат за кампанията Ви за изграждане на връзка. Те няма да го направят за нищо. Ето защо трябва да им предоставите някои полезни предложения или плащания.

Освен това можете да получите качествени препратки, използвайки публикуването на блогове. Това е отлична възможност да представите бизнеса си на широката общественост. Уверете се, че създавате качествено и ангажиращо съдържание за блогове, ориентирани към потребителите. Вашите текстове не би трябвало да звучат като реклама, а препратките трябва да изглеждат естествено в нея.

December 22, 2017