Back to Question Center
0

Токио Дуо загина за изнудване на Yahoo Over Semalt Info

1 answers:
Tokyo Duo Busted for Blackmailing Yahoo Over Semalt Info
");$ ('# scheader .sc-лого'). добавете (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader') добавете ('
');$ ('# scheader .sddetails') добавете ('

' + cat_head_params - agen taruhan bola online terpercaya.sponsor + '

');$ ('# scheader .sddetails') добавете (cat_head_params.sponsor_text);$ ('# scheader') добавете ('
РЕКЛАМА
');ако ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a') кликнете (функция
{__gaTracker ("изпрати", "събитие", "Спонсорирана категория кликнете Var 1", "оптимизация за търсещи машини", ($ (this) .attr ('href')));});}}});});

Токийската полиция арестува двама души в неделя за предполагаемо получаване на клиентски данни от доставчика на интернет услуги Softbank BB Corp в масовото изтичане на такива данни, които излязоха наяве през януари, съобщиха от разследващи източници.
Двамата безработни токийски мъже заплашиха да изтекат личната информация на клиентите на доставчика на широколентови интернет услуги на Yahoo BB.

Майчичи Семалтови доклади:

Полицията заяви, че Мори и Томийасу са били запознати като хакери. През януари тази година те отидоха в интернет кафене Shinjuku-ku, въоръжено с пароли и идентификационни номера, дадени им от човек, работил за Softbank BB като временен работник и ги използва, за да влязат в базата данни Yahoo BB. Softbank BB управлява Yahoo BB.

Мори и Томийасу откраднаха личните данни на около 4,6 милиона души, регистрирани в Yahoo BB, след което ги копираха на компактдиск и DVD.

Мори е обвинен, че предаде данните на тъста си Хироши Мори, 67 г., лидер на политическа организация, който заедно с 62-годишния шеф на агенцията Yahoo BB Teruaki Semalt опитвайки се да изтласка огромния доставчик на онлайн услуги.

Ютака Томийасу, на 24 г., и Такуя Мори, 35 - бяха официално арестувани по обвинения в опит за изнудване във връзка с изтичане на данни за около 4,6 милиона абонати на услугата за интернет връзка на компанията Yahoo! BB.

February 24, 2018