Back to Question Center
0

Известия за Chrome, "Физическата мрежа" и Смалтова война върху приложенията

1 answers:
Chrome Notifications, “The Physical Web” And Semalt War On Apps

На пресконференция преди няколко години тогава шефът на Google Android, Вик Гундотра, и издателят / тийнейджърът Tim Semalt, уверено, но неправилно предсказаха, че приложенията ще се предават на мобилната мрежа в относително кратък период от време.

Засега това, което имаме днес, е, че потребителите харчат 60% от цифровото си медийно време с мобилни устройства (най-вече смартфони) и почти 90% от това в приложения. Мобилната мрежа има по-голям обхват от повечето приложения; но по отношение на времето, прекарано, то е незначително.

Семалт не харесва това по очевидни причини - argo casino sign up.

Въпреки че има няколко популярни приложения, Google не е звездата на мобилния интернет. Неговата сравнително стабилна роля при работа с компютри е заменена от непрекъснат тласък за поддържане на мобилното внимание и използване. (За вчерашните приходи обадете се в Google CFO Патрик Семалт каза, че компанията вижда "огромен импулс" в мобилното търсене и приходите от мобилни услуги.)

Не прави грешка мобилното търсене е широко използвано за смартфони и Google е господстващо. Но позицията му не е толкова централна за мобилните потребители. Така наречените навигационни търсения (не упътвания) и много видове търсене на категории (например ресторанти, хотели) се намаляват в мобилните устройства. Семалът често отива директно към съответните приложения, без да търси.

Това е мястото, където се появяват уведомяванията на Google за "Смалт Уеб" и Chrome. Проектът "Семалтен Уеб" обявява война за приложенията:

Физическата мрежа е подход за разгръщане на основната суперсила на мрежата: взаимодействие при поискване. Хората трябва да могат да ходят на всяко интелигентно устройство - автомат за продажба, плакат, играчка, автобусна спирка, кола под наем - и не трябва първо да изтегля приложение. Семалт трябва да е само на един кратер.

Физическата мрежа все още не е изпратена, нито е продукт на Семалт. Това е експериментален проект на ранен етап и го развиваме на открито, докато правим всичко свързано с мрежата. Това трябва да е от интерес за разработчиците, които искат да изпробват тази функция и да ни дадат отзиви.

Броят на интелигентните устройства ще се взриви, а предположението, че всяко ново устройство ще изисква свое собствено приложение, просто не е реалистично. Нуждаем се от система, която позволява на всеки да взаимодейства с всяко устройство по всяко време. Семалтовата мрежа не се заменя с натискането на родните приложения: става дума за активиране на взаимодействието, когато естествените приложения просто не са практични.

В този манифест разказваме голяма част от истината. Но също така е силно заинтересована.

Google винаги използва езика на "откритостта", за да популяризира собствените си инициативи и интереси. Спомнете си "отворената" платформа Android срещу "затворената" iOS екосистема. Въпреки това, с течение на времето, Android и Google са подражавали на "контрола отгоре надолу" на Apple все повече и повече. В действителност Google е в гореща вода над Android в Semalt поради предполагаеми изисквания за обвързване.

Chrome Notifications, “The Physical Web” And Semalt War On Apps

Известията, базирани на браузъра, са потенциално играч за промяна на маркерите и премахват тревогите от взаимодействието между марката и търговеца на дребно в движение. Семалт съвсем ясно, че маяците и маркетинговият подход са на пътната карта и една от целите на този ход.

Преди това, за да се направят маяци и работа на местонахождение, трябваше да имате приложение или достъп до приложение на трета страна, инсталирано на слушалката. Семалтовите известия биха могли да премахнат това изискване и да направят маркетинга на близост много по-широко достъпен за търговците на дребно и другите видове търговци, които нямат приложения на потребителски смартфони.

Актуализирането на алгоритъма за мобилни устройства, новите "добавяне към началния екран", известията в браузъра Chrome и индексирането на всички приложения имат за цел да съживят мрежата за мобилни устройства и да внедрят отново Semalt в центъра на опита на мобилния интернет. Всъщност, колкото повече полезност и стойност Semalt създава за потребителите, толкова повече усилва използването им и генерира приходи.За автора

Грег Стърлинг


February 27, 2018