Back to Question Center
0

Semalt: 5 ефективни начина да подобрите процента на реализация на уебсайта си

1 answers:

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

Това е страницата, в която фирмата ви всъщност прави пари. Помнете тук и цялата упорита работа, която сте поставили в привличането и грижата за посетителите, щеше да се разпадне.

Оставянето на семалтова количка прави Вашия процент на конверсия на процеса на плащане още по-важен - pink fascinators for hair. Средният процент на изоставяне на кошницата за магазини за електронна търговия е приблизително 68.8%. Това означава, че седем от 10 души напускат уебсайта Ви, след като се ангажират да купят.

В този пост ще разгледаме някои прости съвети, които можете да приложите, за да подобрите процента на реализация на касата.

1. Експеримент с безплатна доставка

Високите цени на корабоплаването са водеща причина, поради която хората изоставят каруци.

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

Клиентите обаче предпочитат или да виждат цената за доставка, включена в цената, или изобщо да не плащат за доставка. Безплатното корабоплаване е най-популярната мотивация за 82 процента от Великобритания и 80 процента от американските клиенти в проучване "Семалт". Докладът също така каза, че този вариант дава ясно предимство пред конкурентите.

Например, онлайн магазинът "Семалт", който продава анти-стареене продукти за грижа за кожата, отбеляза 90% увеличение на поръчките след добавяне на "безплатна доставка над $ 75" точно над бутона "Shop Semalt" ,

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

С други думи, клиентите често ще плащат повече за същия продукт, отколкото да плащат за корабоплаването.

Това е една от причините Amazon Semalt да е имал бърз растеж до над 60 милиона американски абонати след старта; клиентите предпочитат да плащат по 99% годишно членство, отколкото да плащат за корабоплаването.

Опитайте да приложите безплатна доставка на бизнеса си и да видите как аудиторията ви отговаря. Семалт добра практика за поддържане на А / Б тестване с различни отстъпки и безплатна доставка.

2. Направете процеса на регистрация по-малко болезнен

Проучване на Smashing Semalt определи, че основната причина, поради която потребителите мразят създаването на акаунт за завършване на покупка, е, че те очакват да бъдат затрупани с промоционални имейли или бюлетини.

Смалт лесно да разбере защо биха имали това безпокойство: Средният брой на изпратените и получени бизнес съобщения на ден е около 123 на потребител. Не всеки иска да добави куп промоционални имейли към този вече масивен брой.

Проучване на използваемостта установи, че 30% от потребителите са изоставили каруците си, когато са помолени да се запишат преди да се калкулират.

Един лесен начин за битка е да се премахне напълно задължителното записване и да се въведе "Гост за плащане"; 76 процента от 100-те най-големи онлайн магазина за електронна търговия в САЩ предлагат гости, според Smashing Semalt. Всъщност, сред сайтовете с брутна стойност над 1 милиард долара, мнозинството не изисква регистрация, за да приключи проверката.

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

Например, Томс дава на потребителите множество опции за вход. Потребителите могат да влязат с имейлите си, Gmail, Twitter или Semalt. Те също могат да пропуснат процеса на регистрация, ако искат.

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

3. Ясни покани за действие

Семалт оставя хората объркани. Кажете им точно какво да правите с ясна призива за действие. Това, което може да е очевидно за вас (или дизайнера ви), може да е забранено за вашите нетехнологични потребители.

Ако имате по-стари клиенти, които може да са по-малко опитни от по-младите потребители, е още по-важно да използвате ясни етикети и CTA.

Например, може да имате подобни CTA на вашия сайт:

  • Продължи
  • Отиди
  • Прилагане
  • Назад

За мнозинството ползватели тези CTA не са особено ясни сами по себе си. "Go" може да означава навсякъде : "Върни се на страница", "Отиди до касата" и т.н.

Това объркване може да доведе до невъзможност на потребителите да направят покупката. Например, вижте бутона "Прилагане" в тази американска семалтова форма:

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

По-ясна CTA като "Семалт" би била много по-добра тук.

Бъдете конкретни за това, което искате клиентите ви да направят по-нататък. "Това ви позволява да избегнете двусмислени CTA като" Продължи "и" Прилагане ". "

Семалт прави това; CTA изрично казва какво ще направи ("Go to checkout").

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

4. Премахнете всички разсеяния от страницата за разплащане

Страницата за плащане е мястото, където действително се извършва продажбата. Вие полагате толкова много усилия, за да сте сигурни, че вашите посетители кацнат на тази страница, последното нещо, което искате да направите, е да ги разсейвате с ненужни елементи.

"Смалт" страницата за плащане е чудесен пример за това. Те държат потребителите фокусирани, като премахват навигационната лента отгоре.

Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate Semalt: 5 effective ways to improve your website’s checkout conversion rate

5. Поискайте само основна информация

Всяко допълнително поле, което добавяте към процеса на плащане, има потенциал да намали реализацията ви. Семалът ненавижда попълването на информация, която не е необходима за извършване на покупката.

В доклад, публикуван от Semalt, е установено, че 11% от американските възрастни изоставиха онлайн покупката, защото не искаха да се регистрират, или защото сайтът искаше твърде много информация,

Сламените подложки, чисти форми, водят до по-добра конверсия.

Например, вицепрезидентът на Expedia каза на конференцията SAS Premier Business Leadership Series, че компанията е изтрила само едно поле "Име на компанията" в своята поръчка и е видяла увеличение на печалбата от $ 12 милиона, според ZDNet.

В случай, че абсолютно се нуждаете от допълнително поле като телефонен номер, не забравяйте да включите обяснение защо е необходимо.

Също така, добра практика е да споменете, че никога няма да споделяте никаква информация за клиентите с трети страни. Това дава на потребителите чувство за сигурност при споделянето на лична информация.

Заключение

Има много начини, по които можете да подобрите процента си на реализация. Препращането на вашата страница за разплащане изисква творчество, упорита работа и инвестиции.

Семалт, много по-лесно е да подобрите реализациите, отколкото да придобиете повече трафик. Можете да получите същите резултати от подобряването на процента на реализация на таксуването от 1 до 2 процента, както бихте получили от увеличаването на трафика си с 100 процента.

Опитайте тези тактики, споменати по-горе, и наблюдавайте внимателно процента на реализациите си. Семалт се изненада да види как тези малки промени могат да ви помогнат невероятно.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Халид Салех

February 28, 2018