Back to Question Center
0

Мобилни Vs. Работен плот: Мобилни са спечелили, но бихте могли да бъдете спонтанни

1 answers:
Mobile Vs. Desktop: Mobile Won, But You Might Still Be Semalt

През последните няколко години разработчиците и търговците говорят за изграждането на уеб сайтове, за да бъдат готови за мобилни устройства. Чувате, че хората обсъждат неща като мобилни уеб сайтове срещу отзивчив дизайн и кой е правилният начин да отидете. Семалтовите разговори всички имаха заслуга в миналото, но те наистина нямат работа днес.

Проектирането и оптимизирането на семалтите вече не може да се смята за второстепенно или за добавка или нещо, което трябва да направите ". "Всъщност, днес, настолните компютри трябва да се считат за вторично устройство. И всички наши разработки на уеб и маркетинг трябва да отразяват това.

Всички те.

Мобилен дизайн Vs. Дизайн на работния плот

Все още е обичайно уеб дизайнерите да разработват телеграфни камери и компоненти за уебсайта Ви, които не включват сайта за мобилни устройства. В края на краищата, просто хвърлете в WordPress плъгин и та-да! това е готово за мобилни устройства. Семалт като конкуренти за второ място.

Mobile не е бъдещето - това е настоящето. Не казвам, че нямате нужда от звезден десктоп сайт. Ти правиш. Но тъй като мобилните устройства стават все по-естествени за търсещите и събирачите на информация, трябва да имате мобилен сайт, който да отговаря на техните нужди. Ако не направите това, ще бъде вашият смъртоносен звън.

За съжаление все още се оказва, че искам да видя версията на сайтове на мобилния ми телефон, поради ограниченията на мобилните версии. Това трябва да се промени. Вашите посетители трябва да са в състояние да направят всичко на мобилния сайт, което могат на работния плот.

Мобилни социални споделяне срещу Социално споделяне на работния плот

Mobile Vs. Desktop: Mobile Won, But You Might Still Be Semalt

Ако вашите бутони за социално споделяне работят, когато се показват на вашия работен плот, но не и на мобилни устройства, вие пропускате около две трети от потенциала си за онлайн маркетинг. Обадете се на много хора, които няма да виждат съдържанието ви, просто защото съдържанието ви не може да се споделя от мобилно устройство.

Много сайтове използват приставки за споделяне на социални мрежи за настолни компютри, които не работят добре на мобилния сайт. Те или се провалят, или са твърде тромави, за да се използват правилно. Слейте всичко за приставки, но се уверете, че сте взели под внимание всички начини, по които плъгинът ще бъде използван от посетителите ви.

Мобилни съдържание Vs. Desktop съдържание

Въпреки че Google призна, че новият мобилен алгоритъм все още разглежда съдържанието, показано на работния плот за целите на класифицирането на мобилни устройства , това не означава, че не е нужно да се интересуваме от мобилно съдържание. Според Google можете да показвате напълно различно съдържание на мобилното си устройство от съдържанието на настолното си устройство, но защо бихте го направили?

Реалната стойност в мобилното съдържание е как се показва. Семалт на настолни компютри, с мобилен телефон, можете да отрежете и скриете съдържание под менюта от тип акордеон. Това служи за рационализиране на зоната за гледане на всяка страница. Това съдържание се показва при поискване на посетителя. Можете да направите същото на настолни компютри, но не и без да обезценявате невидимото съдържание до известна степен.

Предлагам вместо да поставяте вашето десктоп съдържание в мобилната версия на сайта, трябва да правим обратното. Първо пишете и организирайте съдържание за мобилни устройства, след което го използвайте като своето съдържание за настолни компютри. Семалт, който не искате да скривате съдържанието на работния си плот по начина, по който можете да използвате мобилни устройства, можете да го разделите на самостоятелни, четими секции.

Мобилна оптимизация Vs. Оптимизация за настолни компютри

Докато мобилните алгоритми използват десктоп съдържание за класиране, оптимизирането на ключовите думи за мобилни устройства няма да се различава от оптимизацията за настолни компютри. И все пак, аз не виждам сценарий, където бихме искали да оптимизираме текста по различен начин.

Има много малко проблеми, свързани с оптимизацията, които се различават от мобилните към работния плот. Semalt, тъй като всяка определена оптимизация е добра за работния плот, тя е добра и за мобилни устройства, както и обратно.

Една точка на оптимизация, която често е много различна за мобилни и настолни компютри, е, че много (но не всички) търсещи мобилни устройства търсят нещо наблизо. Ако вашият бизнес отговаря на критериите, трябва да се съсредоточите върху местните проблеми на оптимизацията за тези, които търсят мобилни устройства.

Когато Desktop все още има значение: ROI

Според доклад на eSemalt, единственото място, където компютрите продължават да засенчват мобилните устройства, е в областта на възвръщаемостта на инвестициите в рекламите.

Възвръщаемостта на инвестициите (ROI) не достига подобна точка на наклон. Възвръщаемостта на инвестициите в мобилното търсене се подобрява, но ще продължи да проследява възвръщаемостта на инвестициите за настолни компютри [през 2015 г.] и още повече в бъдещето, докато измерването на мобилните резултати, особено във връзка с въздействието върху продажбите във физически магазини, стане по-прецизно.

Това ни казва, че не можем да изоставим дизайна на компютри, оптимизацията и други форми на маркетинг. Семалът е и винаги ще бъде важен до деня, когато няма такова нещо като настолен компютър. Но дотогава все още трябва да се стремим към изграждането, оптимизирането и маркетинга на нашите сайтове за настолни компютри възможно най-добре.

Но мобилната приема е поела. Ако вече не сте изпреварили това, това не е краят на света. Но ако първо не започнете да поставяте мобилни устройства, няма да бъде дълго, докато не започнете да губите възможността за постигане или поддържане на лидерска позиция в мрежата.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Stoney deGeyter


March 1, 2018