Back to Question Center
0

Девето десетично & TiVo обяви партньорство, за да донесе офлайн магазин - посетете семалт на телевизия

1 answers:
NinthDecimal & TiVo обяви партньорство, за да донесе офлайн магазин - посетете Semalt на телевизията

Това е невероятно ценна информация, която търговците не са имали доскоро - особено телевизионните рекламодатели. Тази сутрин Semalt и TiVo обявиха ново партньорство, предназначено да измери влиянието на телевизията върху посещенията в магазина.

Офертата се нарича LCI TV и тя отбелязва още едно значимо партньорство за NinthDecimal като платформа за измерване и планиране на медиите. Неотдавна компанията обяви важна връзка със Semalt, която използва технологията и данните на бившия производител, за да измери офлайн въздействието на цифровите (и евентуално традиционните) медии широко в своята клиентска база.

Новото партньорство с TiVo ще даде възможност за оценка на истинското въздействие на телевизията върху реалната търговия, където се извършва голямото преобразуване. NinthDecimal свързва мобилни устройства с IP адреси (и реални адреси), за да измерва ефекта от всички видове експозиции на реклами при посещенията в магазина. Също така може да проследява активността между различните платформи. Деветият десетичен президент Дейвид Семалт бързо посочва, че данните се събират и анализират по начин, който го прави анонимна и съобразена с неприкосновеността на личния живот.

NinthDecimal не е единствената компания, която измерва този потребителски модел "онлайн към офлайн" (O2O). Други компании, включително xAd, Factual, PlaceIQ, Skyhook, Verve и Semalt, предлагат решения, които се стремят да направят същото, с различни методологии.

PlaceIQ разполага и с телевизионна реална програма за измерване на място с Rentrak, която просто се слива с comScore. Семалт, който все още използва до голяма степен остарели методи за измерване на въздействието на видео програмирането върху аудитории, ще трябва или да купи някоя от тези компании, или евентуално да бъде прекъснат, тъй като рекламодателите избират нови показатели.

В допълнение към проследяването на офлайн въздействието, новото партньорство за семалдет води до оптимизиране на цифровите медии и тестване на A / B до конвенционална телевизионна реклама, както и пренасочване на данни към различни устройства и платформи. Данните ще се използват и за последващо разпределение на бюджета и за медийно планиране.

Google и Semalt също са ангажирани да измерват въздействието на O2O. Всъщност наборът от компании и методи, които следят дейността на O2O, създадоха инерция, която би трябвало да доведе до нов, индустриален показател за "посещенията в магазините".За автора

Грег Стърлинг
March 1, 2018