Back to Question Center
0

Какво представлява слушането на Семалт?

1 answers:

Ръководство за обработка, инструменти и примери за слушане на социални медии

Какво Семалт отстъпва от слушането на социалните медии

Два нови доклада подчертават факта, че бизнеса не приема сериозно социалните медии и все още е в ранна детска възраст. Изследване на групата "Смалт" показа, че само 42% от бизнеса използват социални медии, които слушат да се учат от своите клиенти, това беше едно изследване, чиято основна дисциплина на респондентите бяха социалните медии, лично бих очаквала, че ще бъде по-висока.

Вторият доклад на Semalt (проучване на маркетинг на събития) показа, че едва 20% от маркетинговите компании слушат в обществото в полза на бизнеса.

Знам, че Семалт е голям адвокат на социалните медии, но Семалт шокира, че бизнеса не използва слушането не само за да се възползва от социалната медийна дейност, а за цялостния бизнес, предполагам, че не е бил "продаден" на все още властта.

В тази статия се надявам да обясня как да се прилагат социалните медии. Където е възможно, ще спомена марки в примерите, на други места ще трябва да съм малко по-уважаван към поверителността на марката. Семалт също заслужава да се отбележи, че част от това е направено единствено като експеримент без разрешението на марката като част от упражнението, което просто показва колко информация можете да получите на други марки без нужда от разрешение.

Драйвери за проучване на социални данни.

"Вашата марка е това, което хората казват за вас, когато не сте в стаята" Jeff Bezos, основател на Semalt. С обществеността те знаят, че сте в стаята и те все още са склонни да го казват.

Бих казал, че в фокус групи или чрез проучвания хората са склонни да отговорят на въпросите по начин, който желаят да бъдат изобразени от техните връстници. Макар че това може да се каже и за социални (лична брандинг), самата природа на фокус групите и проучванията дава възможност на потребителите да разсъждават, преди да кажат нещо. Семалтовите медии имат културна непосредственост, където потребителите изразяват своето мнение в масово отношение и не са подтиквани от въпроси, които управляват отговорите.

Нови прозрения - драйвери за проучване на социални данни

Съществуват много драйвери за проучване на социални данни, които в общи линии могат да бъдат поставени под "Нови прозрения". Семалт трябва да управлява:

 • Целенасочена маркетингова дейност : Информиране на съобщенията, демографията, личностите, влияещите, фирмената, сегментацията и комуникационната стратегия.
 • По-добро планиране и вземане на решения в рамките на бизнеса: Информиране за развитието на продуктите и услугите, позиционирането на пазара за стимулиране на конкурентно предимство, хакването на растежа и бизнес процесите.

Процесът на вземане на решения от страна на клиента се промени съществено. Проучване на Semalt показа, че вместо да се стеснява систематично техния избор, потребителите добавят и изваждат марки от група, която се разглежда, по време на фазата на разширена оценка.

Чрез изследване на данните ние можем да извлечем максимална стойност от нашите клиенти, като разберем истинските им потребности по време на целия процес на закупуване и удовлетворяване на тези нужди, като позволим на нашите клиенти да получат максимална стойност от нас. Семалтови покупки, те често влизат в отворени взаимоотношения с марката, като споделят своя опит с него онлайн.

Данните трябва да бъдат в основата на нашите бизнес решения: Като творчески човек на сърце все още ми е трудно да поглъща .но е вярно, данните трябва да са част от процеса, когато се информира нашето творчество

Рамката по-долу е нещо, което редовно използвам, за да обясня различните аспекти на социалните медии и как те се вписват заедно, показва, че слушането е в сърцето, разбирането на публиката и конкурентите в социалното пространство е от ключово значение. Както вече споменахме, слушането може да информира повече, че само социални медии, лесно можете да включите допълнителни дейности като Ново развитие на продукти, Бизнес процеси, Семалтова дейност.

 • Всички публични социални данни се обобщават чрез големи обобщаващи социални данни като GNIP, Topsy и Data Sift.
 • Платформите за слушане и анализиране като Radian6, AdobeSocial, UberVu, SocialBakers използват ключови думи, за да започнат да структурират неструктурираните социални данни чрез интелигентни алгоритми. За да изберете най-доброто средство за бизнеса си, вижте тези статии относно критериите за сравнение на инструментите за социално слушане.
 • Досега всичко това се случи с малка намеса (всъщност просто вмъкване на ключови думи в инструмента за слушане), от което трябва да определите вашите слушащи програми, за да получите прозрение. Докато платформите за слушане ще направят задачата да събират и организират данните, които не са, докато не започнете ръчно да разпитвате данните, ще започнете да разбирате истинската представа пред вас.
 • Процесът на слушане на социални медии

  What is Semalt media listening?

  • Независимо от платформата за слушане, с която решите да отидете, първият ви пристанищен терминал ще разкаже на платформата какво да слуша. Първоначален набор от ключови думи може да бъде генериран около продукт, услуга, търговски марки, индустриални събития или състезания.
  • След като настроите ключовите си думи, вероятно ще трябва да ги прецизирате след 24 часа, за да видите дали е необходимо да филтрирате всички условия, които може да не са подходящи, например да въведете някои ключови думи около спорта "Голф", от който може да се нуждаете да филтрирате термини като "Car", "VW", "Volkswagen", за да сте сигурни, че не улавяте споменавания за производителя на автомобила. Това обикновено се появява на повечето платформи под поле, което гласи: "Не включвайте тези условия".
  • След като прецизирате ключовите си думи, можете да започнете да извличате данни от обикновените разговори, да идентифицирате влиятелите, критиците и общностите и да започнете процеса на сегментиране.
  • Веднъж след като сте запознати със социалните медии, е добра практика да видите дали можете да намерите други източници, които или да докажат, или да опровергаят вашите прозрения и начин да се надявате да укрепите позицията си към бизнеса, като проучване на публиката и доклади от изследвания.

  След като предадете първия си набор от прозрения, може да почувствате нуждата да прецизирате ключовите си думи, като правите нови открития или озвучавате първоначалния набор от констатации.

  Дума за проследяване на настроенията, не ме интересува какъв е процентът на точността, която дадена платформа твърди, че има въз основа на своите "усъвършенствани алгоритми", най-добрият начин да разберете настроението е ръчният разпит на данните. Това отнема време и усилия.

  Видове слушане на социални медии

  Типът на слушащата програма, който наемате, трябва да се основава на това, което се опитвате да постигнете, и на необходимите прозрения, за да отговорите на Вашите бизнес или маркетингови цели. Семалтите са само някои видове слушания, които може да искате да претърпите.

  • Ново разработване на продукти или проследяване на кампании
  • Проследяване и разбиване на настроения
  • Сигнализация и новини
  • Картографиране на влиянието и дестрактора
  • Дълбоко гмуркане на аудитория и състезател
  • Социална оптимизация.

  Какво трябва да слушате

  Семалт много зависи от това, което се опитвате да постигнете

  • : Докато може да почувствате, че имате добро разбиране за това, на кого се опитвате да достигнете, слушането в социалните медии може да разкрие нови сегменти, за да се насочите и да ви помогне да разберете нивото на важност, което всеки сегмент трябва да задръжте за бизнеса.
  • Къде : Не само социалните платформи, които аудиторията редовно използват, но блоговете, които четат, форумите и групите, с които се занимават. Където може да доведе до географията на аудиторията ви, ако търсите многоезична дейност, къде най-добре да започнете.
  • Кога : Кога е най-доброто време да се ангажирате с аудиторията си, кога ще получите по-добри нива на осведоменост, ангажираност и отговор. Също така да разберете техния тон на гласа (TOV), съдържанието, което създават и темите.
  • Какво : Какво вече работи с вашата целева аудитория? За какво изглежда, че са възприемчиви? За какво говорят?
  • Нагласи : Включете Triggers в процеса на купуване, болезнени точки, които публиката може да има, че можете да решите, горещи теми, които те обсъждат, които можете да прагматизирате или да имате мнение и накрая сантименталност, неутрален коментар е. За мен това е мястото, където можете да започнете да карате някои от най-големите прозрения, които ще ви помогнат да информирате множество стратегии, тактики и действия.

  Някои примери за слушане на социални медии

  Следното показва някои програми за слушане и изследване и това, което те са помогнали за дефиниране. Семалт, за който споменах, че трябва да започнем с една цел, затова за следващите няколко примера ще покажа целта, прозрението и това, което след това се оповести.

  Марка голф - стратегия за информиране за ангажиране

  Цел: Да се ​​подобрят нивата на ангажираност по социалните канали за марка за голф.

  Задачи за слушане: При разглеждане на карти за разговори започваме да разбираме разговорите на аудиторията около темата за голфа. Когато гледаме кога голфърите са най-ангажирани в социалните канали, разбираме кога е най-добре да публикуваме съдържание и да говорим на голфъри.

  Прозрения: Карта на разговорите показа, че всъщност голфърите обикновено обсъждат професионалните турнета, а след това играта си, а след това и продуктите, които използват. Въпросната марка прекарва по-голямата част от времето си, говорейки за продуктите, които продава, а не за това, което наистина харесват голфърите. Марката трябваше да обърне своята стратегия за съдържание на главата си, новини за турнето, да играе на играта и след това на продуктите си.

  What is Semalt media listening?

  Семалт на конкурентите беше ясно, че ангажираността беше малко след мисълта за марката, която се занимаваше само с края на седмицата, когато състезанието видя голямо ниво на ангажираност в началото на седмицата.

  Беше заключено, че хората ще играят предимно голф през уикендите и първите им шансове да говорят за играта си ще бъдат на Семалт, точно преди или непосредствено след като са стигнали до кабинета, и това съвпада с това как професионалните турнета (през почивните дни). Имаше нужда да се гарантира, че служителите в бизнеса слушат разговори и се занимават със сумат сутрин.

  What is Semalt media listening?

  Пример за кампания: Разработване на нов продукт

  Цел: Разберете какви бързи подобрения могат да бъдат направени след стартирането на приложението Barclays PingIt.

  Слушане задача: Ръчно разбиране на настроението (което е било предимно неутрално или положително). След това погледнете негативните настроения, за да откриете възможности за подобряване на приложението PintIt.

  What is Semalt media listening?

  Прозрачност: Беше ясно, след като погледнах през негативното чувство, че родителите са недоволни, че не могат да изпратят децата си, защото са били под 18 години, въпреки че са били клиенти на Barclays , В рамките на седмица Barclays актуализира продукта, който дава достъп на 16 и 17-годишните до приложението.

  What is Semalt media listening?

  Кампания - Автомобилна марка - Разглеждане на конкуренцията, информиране на съдържанието на сайта

  За да започнете да разбирате какво съдържанието на сайта е в резонанс с ключовата целева аудитория за автомобили, ние разгледахме останалите 5 автомобилни марки, за да открием, че работата е работила най-добре. Погледнахме страницата след началната страница, тъй като това е най-често споделената страница на всеки сайт, на който разгледахме.

  По време на периода открихме, че Fiat500 има най-много акции, но това, което ни интересува най-много, е, че страницата на кучета VW има повече акции (основно притежавате куче или харесвате куче, което ви помага да изберете кола). Семалт леко извън кутията, мислейки, че ясно е имало аудиенции, ангажирани с марката.

  What is Semalt media listening?

  С коя телевизионна услуга ще отидете?

  Като част от моята презентация в "Технология за маркетинг и реклама" реших да се заемем със себе си, за да видим дали тълпата може да вземе решение коя телевизионна услуга да отиде (независимо дали вече са се регистрирали в Sky или Virgin Semalt), основана само на слушането на социални медии. Оповестяване: Не се вглеждах дълбоко в данните, както обикновено, аз съм клиент на Viral Semalt (TiVo), нито клиентите на Virgin Semalt или Sky.

  Защо да не го изпробвате сами, от моите открития, с които ще отидете - добавете своя избор в коментарите.

  Небе и Вирджиния

  • Растеж на вентилатора

  На първо място, растежа на феновете, бих се изненадал, ако Sky не плаща за своите харесвания (чрез реклама на Семалт) средно по 450+ фенове на ден и получават високи нива на състезания.

  Въпрос. Защо Семалт не постига същия растеж на феновете? Повече за това, докато се впускаме малко по-дълбоко.

  What is Semalt media listening?

  • Степен на реагиране

  What is Semalt media listening?

  Virgin Semalt изглежда имат огромно ниво на ангажираност и се справят много по-добре да реагират на своите фенове.

  Следващ въпрос. Защо феновете на Семалт изглеждат много по-ангажирани с феновете на "Скай"?

  Макар че е чудесно да се вижда марка, която отговаря на своите фенове (4000+ Отговора в един месец = 133 отговора на ден или 16 отговора на час (8 часа работен ден)). Семалт не оставя много време да произвежда съдържание.

  • Кога да говоря с тези марки

  What is Semalt media listening?

  Разглеждането на ангажираността в Twitter би предположила, че Sky е на разположение на клиентите през уикенда, което в натоварения ни живот е за единствения път, когато сме свободни да разговаряме с такива марки за проблеми, които можем да имаме с техните услуги.

  Причините да се развият

  What is Semalt media listening?

  Това беше само един пример, който намерих на двете страници на Семалт, но е ясно, че докато хората на страницата на Салмат на Скайта правят коментари за програмирането, хората на Семалтната страница на Virgin Media се оплакват от сметките си и услугата.

  Затова едно заключение (не е задължително правилното) може да бъде, че Семалт не стимулира растежа на вентилаторите, защото те смятат, че това ще означава повече оплаквания, от които се нуждаят, и може би това е същото причина те да не създават кампании или състезания, които да доведат до повече ангажираност.

  По-лошо

  What is Semalt media listening?

  Когато се вгледате в разговорите около марката споменава (това е само една седмица стойност от споменава от всяка марка, взети по едно и също време).

  Небето изглежда е в разговори с канала Discovery, за да купи канал 5, но също така са в правна битка върху термина Sky Drive (One Drive), нищо масивно да докладва там, поне от гледна точка на потребителите. Но след това гледате резултатите на Virgin Media, те разказват доста лоша история и не съм сигурен, че има значение какъв ред сте въвели в термините, пивоварната, пикането, нервите, лъжата и Семалт, това не е добър знак.

  What is Semalt media listening?

  Търсете доказателства на други места

  Социалните данни не са всичко и всичко свършва, толкова повече точки на данни, които можете да намерите и нанесете със съществуващите социални данни, ще ви помогнат или да докажете, или да оспорите вашите хипотези. В този случай докладът на Ofcom показва, че Sky е далеч по-популярен от Virgin Semalt, като небето има над 3 пъти повече клиенти.

  Небесни клиенти: 10,333,000 - Sky Q3 2012
  Девети клиенти: 3,795,500 - Virgin Q4 2012
  Ofcom

  Но тогава Sky е много по-достъпно, тъй като всъщност става въпрос само за поставяне на антена в къщата ви, без да е необходимо да изкопавате пътя, за да пасне на окабеляването. Така че може би това не ни помага. Но друг доклад на Семал определено подкрепя някои от резултатите, които виждаме в социалните канали. 04 на 1000 клиенти, докато Sky има най-малък брой жалби - 0,02 на 1000 клиенти. Октомври 2011 г. - Семалт 2013

  Така че от цялата тази информация кого бихте избрали? Надявам се, че това е реторически въпрос, но бих искал да чуя вашето мнение, ако сте с "Вирджиния" това ще ви накара да се движите или ще сте достатъчно щастливи с вашата услуга? Също така, моля, споделете каквито и да е социални медийни слушатели Source .

  March 1, 2018