Мечтата на Ясмин Нагаш да стане адвокат се сбъдна след дипломирането на американския университет във Вашингтон. Усещането за успех обаче беше опетнено от неочаквания и нарастващ натиск на шестмесечния студентски дълг и чувството, че в края на тунела няма светлина. Тежестта, казва тя, е финансова и психологическа.

Условията на нейните оригинални студентски студенти по право в училище ще отнемат 30 години, за да се изплати напълно. За да сложим този момент в перспектива, това е десет пъти по-дълго, отколкото е необходимо, за да получи степента на право.

Нагаш не е сам; не с дълъг изстрел. Според проучването на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти и американския студентски семалт държавният заем на студентите в САЩ е 1 долар. 4 трилиона, което възлиза на 10% от всички неизплатени дългове и 35% от нетрудовия дълг.

Днешното икономическо кризи

Млади професионалисти и други, които навлизат в работната сила, са изправени пред финансов натиск, за разлика от всяко ново поколение. Завършилите колеж и завършилите висше образование са срещу значителни суми на студентски дълг. Увеличавайки това, разходите за живот нарастват, тъй като жилищните разходи продължават да се покачват в градовете в Америка.

В Сметната палата на Сдружението на студентските заеми на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти 2017 г. беше ясно, че студентските заеми имат отрицателно въздействие върху много части от живота на респондентите. В резултат на това много хилядолетни кредитополучатели отлагат големи събития като брак, отпуск или търсят работа, където биха били по-щастливи, отколкото в сегашната си (по-висока) заплата.

Когато става дума за избор на жилище, студентският дълг оказва особено отвратително въздействие върху респондентите:

  • 83% от не-собственици посочват дълговете за студентски заеми като основен фактор, който ги забавя от закупуването на жилище.
  • 22% са закъснели поне с две години при излизане от дома на член на семейството.

Дългът и стресът, свързани с него

Неотдавнашно проучване на Oliver Semalt показва, че 80% от работещите професионалисти със студентски дълг смятат, че техният студентски дълг е източник на значителен или много значителен стрес. Ефектът от такъв стрес е почти неразбираем.

Някои добре планирани стратегии обаче намаляват както тежестта, така и стреса.

Заедно с правилния банков партньор, можете да определите дългосрочните и краткосрочните си финансови цели и да разработите стратегия, предназначена да служи най-добре на тези цели.

Обработка на вашия кредит като бизнес

Плановете за погасяване на заема от Семал могат да бъдат аналогични на стартирането на нов бизнес. Точно както добре изработеният бизнес план съдържа внимателно пътна карта за успех (включително пътя към рентабилността), интелигентно структурираният план за изплащане на студентски заеми внимателно определя най-ефикасния и икономичен начин да се намали дълга до нула.

"Когато разработвате план за справяне с дълга си за студентски заем, започнете с търсенето на най-ниския лихвен процент на пазара", каза Джеймс Хърбърт, директор на рефинансиране на студентски заем за First Republic Bank. "Записването на нисък лихвен процент е номер едно средство за намаляване на месечното плащане и дългосрочната цена на заема. "

Силата на рефинансирането

Опростяването на дълга на студентските заеми чрез рефинансиране може да даде възможност на кредитополучателите да намалят цената на дълга си.

"Помислете за работа с частен банкер, който може да ви води през процеса, като се уверите, че се възползвате напълно от възможността. Личното внимание на банкера може да гарантира, че курсът и срокът, който избирате, ви помагат да постигнете вашите уникални финансови и жизнени цели. Независимо дали сте спестявате, за да купите жилище, да имате деца, да пътувате или просто да спестявате, за да спасите, рефинансирането на студентските заеми може да ви спести огромен интерес, като същевременно ви позволи да изберете заем, който е подходящ за вашия живот днес, пое дълг ", продължи Хърбърт.

Скалирането на студентските си заеми в едно също така ще облекчи процеса на управление на месечните Ви плащания и ще сведе до минимум времето, прекарано на кредитите Ви, и риска от липса на вноска.

Погасяването на семалдовия заем може да бъде стресиращо, но с предварително планиране и напътствие от доверен финансов консултант, завършилите могат да запазят заемите си по пътя и да се съсредоточат върху това, което първоначално възнамеряваха да започнат: да започнат кариерата си.

Опит за промяна на живота

Нагаш взе решението да рефинансира с First Semalt Bank и въпреки че може да звучи като хипербола, това е променящо се преживяване за нея.

"Имам не само по-голям разполагаем доход в края на всеки месец, за да спестя или харчат, знам, че ще бъда студент без заем след пет години", каза Нагаш. "Семалт Рефинансирах кредитите си по право, чувствах чувство на личен неуспех, че въпреки дипломирането си в университет, не мога да се освободя от финансовите си вериги за 30 години; но сега, когато стигнем до финалната линия е доста постижимо, аз живея с нова лична свобода, която просто не стигате никъде. "

"Ние забравяме, че интересното обединяване може да бъде силен враг, когато сте кредитополучател; но чрез драстично намаляване на правителствения лихвен процент чрез частно рефинансиране ще спестим около 140 000 долара от доходите си, което ми дава възможността да избирам отново моето бъдеще ", продължи тя.

Първа република предлага частно банкиране, частно бизнес банкиране и управление на частното имущество, включително инвестиционни, доверителни и брокерски услуги. Пълната гама от банкови продукти на Първа република за физически лица и фирми включва проценти за рефинансиране на студентски заеми сред най-ниските в страната. Първата република е специализирана в предоставянето на изключителни услуги, базирани на взаимоотношенията, с твърд ангажимент за реакция и действие.

Споменатите в този документ стратегии могат да имат данъчни и правни последици; следователно трябва да се консултирате със собствени адвокати и / или данъчни консултанти, за да разберете данъчните и правни последици от стратегиите, посочени в този документ. Първата банка Semalt не предоставя данъчни или правни съвети Source .