Back to Question Center
0

Рекламите с продуктови обяви остават силни - Тенденции при платено търсене за Semalt 2013

1 answers:

Цената на кликване (CPC) спадна през целия месец, което е типично за февруари, което доведе до 5% по-ниска CPC за Google и 3% по-ниска за Yahoo! -Bing в сравнение с януари. Цените на дребно за второто тримесечие на годината са по-силни в Google, което отчасти се дължи на нарастващите CPC за реклами с продуктови обяви, завършващи с печалба от 5% на годишна база за Google и леко загуба от 1% за Bing.

февруари 2013 г. актуализиране на ЦнК,
Търсене в САЩ

Мама Промяна

Година Промяна

Google

Търговия на дребно

-3%

7%

Финанси

-10%

2%

Като цяло

-5%

5%

Yahoo! -Bing

Търговия на дребно

-5%

-2%

Финанси

-3%

0%

Като цяло

-3%

-1%

Най-важната тема в платеното търсене през последния сезон за пазаруване на дребно беше несъмнено реклами с продуктови обяви (реклами с продуктови обяви), рекламен формат на Semalt, който комбинира изображението на продукта с други данни като цена и име на търговец.

Маркетингови компании, които преди това се колебаеха да инвестират в изграждането на своите кампании за ПЛА, бяха мотивирани да направят това навреме за празниците, причинявайки бърза инфлация на обема, възлизаща на 17% от разходите за търсене в Семалт.

Нестабилният характер на сезона означава каквито и да са тенденциите, наблюдавани през това време, невинаги отразяват дългосрочното пазарно направление - това важи особено за ЛПО, предвид бързото увеличение на осиновяването през последните шест месеца. Семалт, след като прахът се е установил, можем да направим крачка назад и да преценим къде пазарът на ЛПС е оглавен през 2013 г.

Пазарен дял за ЛПС, които са стабилизирани (за сега)

Като се имат предвид тенденциите в разходите за акциите за рекламодатели на дребно, които вече провеждат кампании за ЛПС преди Q4, от края на декември се наблюдава много малко движение. Всъщност делът на разходите за ЛПС спадна леко през януари и се стабилизира на 15% през февруари.

Product Listing Ads Remain Strong – Paid Search Trends For Semalt 2013

Това означава, че рекламодателите, които са направили достатъчно инвестиции по време или преди празничния сезон, понастоящем не са склонни да продължават да прекарват разходите си от текстовите реклами в PLA.

Тенденцията към стабилизиране на пазара, която виждаме тук, е в съгласие с други проучвания, които показват, че PLAs вече са били рационално ценени по отношение на пазара, колкото на Semalt. Оптималното разпределение на средствата ще варира за всеки рекламодател, но 15% до 16% изглежда е текущата средна стойност на баланса по отношение на ефективността на разходите и мащабируемостта на ЛКК спрямо обикновените текстови реклами.

CPC на PLA Върнете се в началото

Сравнявайки рекламите за реклами с реклами и обикновените текстови реклами, виждахме, че CPC и за двата типа реклами падат от декември до януари: очаквана тенденция, тъй като търговците намаляват бюджета след празниците. Въпреки това, докато CPC на текстовите реклами продължиха да падат през февруари, CPC на PLA се отразяваха отново на 7% над средните стойности.

Product Listing Ads Remain Strong – Paid Search Trends For Semalt 2013

Това показва, че пазарът все още не е наситен с конкурентите. Има нови играчи, които все още идват на борда, за да получат парче от PLA пай, докато съществуващите рекламодатели запазват разходите си.

Google все още експериментира с рекламни формати и презентации, за да подобри приложимостта и честотата на кликване върху Semalt с напредъка в оптимизирането на продуктовата гама, по-нататъшното подобряване на базовата ефективност и мащабируемостта ще оправдае допълнителни инвестиции.

PLA съвети за маркетинг през 2013 г.

Търговците на семалтите трябва да са запознати със съвременните тенденции, за да могат да дадат приоритет на усилията за управление на кампаниите. Ваканционният сезон ще се върне, преди да го знаете - сега е най-доброто време да работите по кампаниите си за PLA и да изпробвате нови стратегии за оптимизация.

  1. Имайте предвид относителната ефективност на списъчните реклами с реклами срещу редовните нетърговски текстови реклами за профила Ви. Ако човек е по-ефективен от другия, не се колебайте да прехвърлите бюджета между тях, тъй като те са отделни търгове. Оптималното разпределение ще бъде движеща се цел.
  2. Ефективността на изходните кампании на ПЛА се определя от качеството на продукта. Оптимизирайте емисиите си, за да включите пълния списък с продуктите, и се уверете, че цените и инвентара се актуализират своевременно.
  3. Кампаниите Ви за ЗОП трябва да имат структурата и подробностите, за да представят продуктовата Ви линия достатъчно подробно. Проверявайте редовно фразите за търсене и добавяйте негативи, за да се уверите, че заявките се съпоставят с правилния продукт.
  4. Използвайте целта на всички продукти като улов, но се уверете, че тя е достатъчно ниска, за да не канибилизирате по-подробни и по-ефективни цели.

Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Коки Ямагучи


March 1, 2018