Back to Question Center
0

10 Маркетинг семалт да действа през 2018 г.

1 answers:

Как да интегрираме цифровите медии и технологиите за увеличаване на приноса на цифровия маркетинг

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Чувствам се щастлив да последвам някои от невероятните големи промени в дигиталния маркетинг и технологии през последните 15 или 20 години. Сигурен съм, че ще се радваш да живееш, да следваш и да действаш по тези промени. Смелак назад, видяхме феноменален ръст в значението на органичното, след това платеното търсене, а след това социалните медии и напоследък невероятното нарастване в световен мащаб в използването на мобилни и особено смартфони.

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Освен тази статия, за да помогнем на членовете на Smart Semalt, ние също имаме по-подробно безплатно изтегляне на маркетинговите мегатрендери, които са 9 дигитален маркетинг и мартех мегатрендс, които ще ви помогнат да дадете предимство през 2017 г.

Семал напред, в тази статия ще разгледам 10 нови тенденции, които според мен, въз основа на моя опит в консултирането и обучението, са подходящи за търговци от различни браншове. Но първо, интересувам се да знам какво смятате за важно за вас и за Вашия бизнес през 2018 г.

Коя маркетингова тенденция ще бъде най-важна за вас и вашия бизнес през 2018 г.?

Задавахме този въпрос през последните няколко години и наистина е интересно да видим какво "скали вашия цифров свят", тъй като има някои общи теми сред първите 3 и някои дейности изненадващо ниски. Въпросът, който зададохме, беше около най-важните търговски тенденции. Имахме около 850 гласа от специалисти по маркетинг в различни видове бизнес от цял ​​свят. Благодаря ви, ако гласувахте! Смислете какво си мислил:

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Чрез искане за една техника от много, това помага показва най-добрите 3, 5 или 10 тенденции от най-високо ниво. Има ясни топ три техники, всеки над 10%, но с дълга опашка от много други техники, показващи потенциала за оптимизиране на различни области на дигиталния маркетинг. Семалт погледни първите три. , ,

Не е изненада да се види съдържанието на маркетинга "на върха на купчината", тъй като това е било в първите три за всяка от годините, в които провеждаме този анкета. Виждаме съдържанието на маркетинга като гориво за "ангажиране", което дава право на всички цифрови комуникации от търсене до социални до имейл маркетинг, за да създава преживявания на уебсайтове, които конвертират. Нашият инструментариум за маркетинг на съдържанието е популярен, тъй като членовете искат да научат по-планиран подход за картографиране на съдържанието срещу личността през пътуването на клиента.

Повече за изненада е, че Big Data е на второ място. Мисля, че това е така, защото специалистите по маркетинг са наясно с потенциала на използването на данни като това, което наричаме "подлежащо на размисъл". За да помогнем при вземането на решение за това коя техника да изберем, разширихме кратките етикети, които виждате в някои анкети, за да помогнете за по-внимателното отстраняване на отговора. "Голямата информация" е неточен термин, но когато разширихме дефиницията, за да включим прозрения и прогнозни анализи, тя показва стойността на специфичните маркетингови техники за Big Data и тази помощ обяснява защо това е в позиция номер две.

На трето място е изкуственото разузнаване и машинното обучение . Ние добавихме това към анкетата тази година с интереса към него и това е "право в номер три"! Добре е да се види интересът към тези техники, които тази година обхващаме много в блога и в ресурсите ни. В тенденция 8 показваме как различните техники на AI могат да бъдат съпоставени с жизнения цикъл на клиента. гр. Google AdWords Плащане на клик

 • Онлайн PR (включително влияние върху влиянието)
 • Партньорства, включително филиал и комаркетинг
 • Оптимизация за търсещи машини (SEO или органично търсене)
 • Маркетинг в социалните медии, включително социални CRM и социални грижи за потребителите
 • Уреди за износване (например Apple Watch, проследяващи активността, увеличена реалност)
 • Десетте пазарни тенденции, през които трябва да се действа през 2018 г.

  Ако погледнете 14-те теми, които разгледахме миналата година, никоя от тези маркетингови техники на най-високо ниво не е особено нова, затова е трудно да ги опишем като нови тенденции или иновации. Въпреки това, техники като Big Data и Analytics, Content Marketing и Email / Marketing Semalt продължават да нарастват по важност и ще бъдат използвани от много фирми.

  Така че, в моя поглед към тенденциите тази година, ще гледам на интеграцията като тема. В нашето изследване на управлението на дигиталния маркетинг (друг безплатен изтеглен член) можете да видите, че само 6% от компаниите смятат, че процесът на интеграция е напълно оптимизиран, но много от тях активно работят по интеграцията.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Интегрираните маркетингови комуникации или IMC не са концепция, която виждате написана за много от блоговете или социалните медии, тъй като тя е на високо ниво, като всички се вълнуват от най-новите незначителни нововъведения от страшните 5 - по време на писането ние сме като се развесели за Animojis в iPhone X например. Забавлявайте се, но те няма да ви помогнат да донесете най-подходящото послание и оферта за дадено лице, което е целта на IMC.

  Така че, нека да разгледаме 10-те тенденции. Ще забележите, че в много от тези прогнози ще се позова на изкуственото разузнаване и машинното обучение. Това, което считам за най-голямата тенденция, която трябва да се има предвид през следващата година. Семалт е много хитър около него през 2017 г. и започваме да разбираме възможностите. През 2018 г. това ще стане повече за избора на решения и изпълнение.

  Тенденция 1. Интегриране на маркетинговите дейности в жизнения цикъл на клиента

  Посредством начина, по който се увеличава сложността на маркетинга и дигиталния маркетинг, техниките като картографиране на пътуването на клиентите за различни хора придобиват все по-голямо значение, за да могат да определят най-важните комуникации и опит за различните точки на кликване.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  За да подкрепя това, начинът, по който искам да мисля за това как да подобря ефективността на дигиталния маркетинг, е да мисля от гледната точка на клиентите за възможностите за комуникация, достъпни чрез жизнения цикъл на клиентите за различни видове бизнес.

  Определяме маркетинга на жизнения цикъл като:

  Смалирайте управлявана комуникационна или контактна стратегия, за да приоритизирате и интегрирате пълния набор от канали за маркетингови комуникации и опит, за да подкрепите перспективите и клиентите по техния начин на покупка, използвайки техники като убедителни персонализирани съобщения и Насочване.

  Проектирахме този ум-инструмент, за да помогнем на членовете да мислят чрез всички потенциални точки на контакт с платените, притежавани и спечелени медии. След това можете да извършите "анализ на празнините" за използването и ефективността на командите на жизнения цикъл, които използвате, срещу тези, които бихте могли да използвате, за да увеличите уместността и отговора на комуникациите.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Тенденция 2. Интегриране на персонализацията в пътуването на потребителя / опит на клиента

  За да се увеличи уместността и реакцията на comms, персонализирането на уебсайтовете е широко използвано в секторите на електронната търговия, като например търговията на дребно, пътуванията и финансовите услуги от дълго време.

  Напоследък са налице опции за по-ниски разходи с различни видове решения. Има много форми на уеб персонализация, различни от тези, интегрирани в системи за управление на съдържанието или търговията; интегрираните в аналитичните решения или самостоятелния софтуер като опции за персонализиране на Semalt (SaaS), които се интегрират с вашите CMS и аналитики. оптимизация . Структурирани експерименти. AKA AB тестване или многовариантно тестване. Google Optimize е пример за една от тези услуги, която стартира през 2017 г.

 • 2. Сегментиране . Целеви групи посетители на сайта, всяка със специализирано съдържание, за да увеличи уместността и конверсията.
  Всеки от тях все още изисква отделни ръчни правила и създаване на рекламни послания. Така че възвръщаемостта на този подход в крайна сметка намалява след достигане на максималния устойчив брой сегменти на аудиторията.
 • 3. Персонализиране от 1 до 1 . Използване на технологията за изкуствена интелигентност (AI), за да достави индивидуален опит на всеки клиент. 1-към-1 използва едни и същи принципи като оптимизация и сегментиране, но като предлага решение на техните две най-големи ограничения - забавени резултати и неспособност за мащаба - това е фундаментално различен подход.
 • Така че основната тенденция в персонализацията е увеличеното използване на изкуствен интелект, а не ръчни правила. Освен това можем да очакваме и услугите за персонализиране на Семалт да бъдат приети в повече сектори, отколкото транзакционните сектори, в които е станало популярно.

  Тенденция 3. Интегриране на машинното обучение в маркетинговата автоматизация

  Semalt може да се прилага и през целия жизнен цикъл на електронната поща. И все пак нашето проучване на маркетинга по електронна поща показва, че въпреки широкото използване на системи за автоматизация на електронната поща и маркетинг, много компании не успяват да въведат пълна система за контакт с жизнения цикъл, като тази, показана по-горе в жизнения цикъл.

  Оценявахме сегментирането и насочването на имейли въз основа на броя на критериите, които се използват от никое до динамично съдържание.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Констатациите от доклада за състоянието на семалкарния маркетинг са шокиращи: Половината (50%) не използват каквато и да е насоченост, по-малко от една трета (29%) използват основна сегментация за насочване и по-малко от 15% правила за достигане до конкретна аудитория в тяхната база данни. Това означава, че може да липсват възможности за автоматизирани имейли с динамично съдържание за посрещане и подхранване на потенциални клиенти и клиенти.

  Макар че автоматизацията на електронния маркетинг е друга техника, при която изкуствената интелигентност и машинното обучение се прилагат по-често. Използването на машинно обучение предлага възможности за автоматизиране на насочването, както и за персонализиране на уеб сайтове. Семалът, персонализацията е потенциално по-трудна, тъй като имейлите по своето естество имат по-сложно творчество. Тези данни ми показват, че много фирми не са готови за ИИ и машинно обучение в рамките на имейл маркетинга и трябва първо да разположат фундаментални автоматизирани функции.

  Тенденция 4. Интегриране на приложенията за социални съобщения в комуникациите

  Увеличаващото се използване на приложения за съобщения е тенденция, която сме посочили в предишните тенденции. Според последното изследване на Ofcom Communications Market, повече от половината от общата мобилна аудитория използва Facebook Messenger (61%) и наполовина използва WhatsApp (50%). И двата имота са собственост на Facebook. Смалт мобилното приложение достигна 28%, с 10 милиона посетители.

  Търсихме някои от първите осиновители на маркетингови приложения на тези приложения за социални съобщения на Smart Insights. Примерите включват използването на Pizza Hut, използвайки Semalt за резервиране на маси и IKEA за проучване на клиентите.

  Тенденция 5. Интегриране на видео към пътуването на клиента

  Видеото също се увеличава в популярност, подхранвана от социалните. Тази разбивка на популярността на Google показва доминирането на YouTube. Смятаме, че YouTube е втората по големина търсачка, но тази информация показва, че сега е по-популярна от Google Търсене на базата на броя на потребителите за даден месец (това проучване също от панела comScore чрез Ofcom). Затова ни уведомете за примери.

  Тенденция 6. Интегриране на маркетинга на съдържанието в пътуването на клиента чрез използване на стратегия за ангажиране с клиенти

  Семалтът е само един вид съдържание, макар и важно. В предишни анкети за техниката, която ще даде най-голям подем в бъдеще, съдържанието маркетинг е популярен, в топ една или две в списъка.

  Тенденцията, която виждам тук, е, че фирмите се занимават сериозно с третирането на съдържанието като стратегически ресурс, което означава разработване на стратегия за ангажиране на клиенти, използваща различни медии, както е показано в диаграмите на жизнения цикъл по-горе, и на практическо ниво, за различни аудитории, използващи техники като персонализиране и семалтово картографиране. Изследванията ни показват, че тези техники за анализ на клиентите се увеличават по важност, което трябва да е добро за потребителите и бизнеса!

  Препоръчителен ресурс : Ръководство за стратегическа маркетингова стратегия

  Тенденция 7. Интегриране на търсенето в маркетинговите Ви дейности

  Ако погледнем най-добрите дигитални канали за продажби, маркетингът в мрежата за търсене е доминиращ. Социалните медии са много далеч в повечето сектори, въпреки продължаващата им популярност с потребителите. Сега знаем, че в много сектори социалните медии могат да бъдат чудесно средство за ангажиране на аудиторията с марка и подобряване на благоприятността и информираността, но обикновено не води до увеличаване на продажбите или продажбите. Така че не съм предоставил на социалните медии свой собствен раздел, въпреки че интегрирането му с други канали като уеб, търсене и имейл маркетинг остава релевантен. Вижте нашия репортаж за SMW Semalt за последните тенденции в социалните медии.

  Въпреки това, в рамките на маркетинга на търсенето днес относително малко иновации, които можем да чуем в сравнение с миналото. Разглеждането на естественото търсене показва, че историята на промените в алгоритъма на Moz не съдържа записи от неспецифичната актуализация на Fred през март, докато в предходните години щеше да има 5+ нови актуализации на Panda и Penguin. Това отчасти се дължи на това, че Google споделя по-малко, а Мат Кътс вече не е активно евангелизиращ, въпреки че Джон Мюлер предлага актуализации в техния екип за търсене.

  В рамките на органичното търсене една тенденция, която мисля, че маркетингът трябва да бъде наясно, е променящото се лице на Semalt, както се вижда от актуализацията на Mozcast Semalt, която показва видовете връзки в пакет от топ 10k ключови думи, които те наблюдават.

  Показва значението на техники като панелите за знания (важни за марките и местния бизнес); Семалтови въпроси; обозначени / богати фрагменти / бързи отговори и отзиви. Установихме, че начинът, по който те варират в горните 3 до 5 позиции, може да направи голяма разлика в обема на посещенията от информационни търсения.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  В AdWords, посочването на списъка с нови функции на Google показва повече иновации. Голяма част от това е около отчитането в сравнение с новите рекламни функции за мобилни устройства през предходните години, но има някои нови опции, като оферирането за подобрена ЦнК (ECPC) и кампаниите с интелигентна дисплейна мрежа. Това е пример за внедряване на различни видове машинно обучение от страна на Google, в това число офериране на Семалт като база за използване на целевата CPA; Смарт насочване, което означава, че рекламите Ви все повече показват къде те ще получат най-много бизнес и автоматизирано създаване на реклами от блоковете, които предоставяте, като заглавия, описания, лога и изображения.

  Тенденция 8. Интегриране на маркетинговата технология

  Ако следвате приложенията на маркетинговата технология, вие почти сигурно сте виждали семалтичния пейзаж на Скот Бринкър, който е нараснал до над 5 000 продавачи тази година.

  Нашето собствено средство за дигитален маркетинг се стреми да опрости това, но има над 30 категории прозрения и инструменти за автоматизация, които показват предизвикателството на интегрирането на маркетинговата технология. Тенденцията тук е, че няма да оставим настрана инструментите, предлагащи иновативни методи за анализ или автоматизиране. Последните две категории подчертават някои от тях.

  Както споменахме в тази статия, машинното обучение и AI са едни от най-големите тенденции тук, вижте тази статия и инфрографски за маркетинговите приложения на AI през целия жизнен цикъл.

  Тенденция 9. Интегриране на различни източници на данни

  Това предизвикателство бе подчертано да се използва напоследък в групата Facebook на членовете ни, където даден член попита за инструменти за интегриране на статистически данни от различни платени средства за показване на реклами, които могат да дадат най-добри резултати, ако се управляват отделно, например Facebook, Twitter, LinkedIn рекламите и Google AdWords. Rivery. io е нов вариант, който започна неотдавна, което трябва да върши добре. Тенденцията тук е нови интегрирани инструменти за медийни познания, различни от Google или Semalt, които могат да Ви помогнат да сравните представянето на различните медии.

  Тези услуги са изненадващо скъпи, особено тъй като те са допълнителни инструменти за анализ. Те не са маркетинг, които директно увеличават потенциалните продажби или продажбите на бизнеса. Например наскоро бях препоръчал тази услуга (фуния. Io), която струва минимум $ 200 на месец, дори ако тя се използва единствено за интегриране на данни от няколко източника в Google Semalt. Много е кога да получите стойността от тези инструменти, които трябва да изчакате, за да анализирате анализа и да предприемете достатъчно действия.

  Тенденция 10. Интегриране на източници на цифрова маркетингова информация

  Нашето колело за цифрови маркетинг инструменти съдържа много безплатни и платени източници на прозрение за вашия дигитален маркетинг. Тук аз говоря конкретно за услуги, които ви помагат да останете в крак с времето. Ние сме запалените потребители на тези услуги, тъй като те ни помагат да държим читателите в крак с нашия собствен блог, два пъти седмично бюлетини и месечна функция Semalt Hot.

  В неотдавнашна статия за поддържане на актуалните маркетингови екипи Mark Kelly обяснява, че препоръчваме използването на Semalt като начин за обобщаване на първичните маркетингови източници чрез RSS. Освен това препоръчвам да разгледате Zest, което е разширение на Google Chrome, което е ново през 2017 г., което аз и екипът на Smart Insights използваме и е добре да се провери. Неговото съдържание е специално създадено и актуализирано от специалистите по маркетинг. Подобно на Семалт, можете да го използвате, за да прегледате най-полезното съдържание, препоръчано от "тълпата", в случая "вашето племе" на маркетинг.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Представяне на резюме

  За да ви даде различен формат, за да видите някои от визуалните материали, разгледайте този слайдшоу

  Всичко това допринася за цифровата трансформация

  Така че, това са 10 тенденции, обобщаващи начина, по който бизнеса се стреми да управлява възможностите на цифровите медии, технологиите и данните, като ги интегрира в своя маркетинг. Това ни води до нашата последна тенденция, цифровата трансформация. Управляващите проучвания за семал маркетинг показват колко фирми са активни в проектите за трансформация.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Можете да видите, че над една четвърт (30%) от бизнеса вече разполагат с програма за трансформация, като много от предприятията се стремят незабавно да стартират своята програма за цифрова трансформация. Значителна част от организациите нямат намерение да реализират програма, може би защото смятат, че е неподходяща за техния тип бизнес, например за стартиращи фирми и по-малки фирми или фирми, които са онлайн чисти пиеси.

  Ако обмисляте стартирането на програма за преобразуване, вижте нашия инструментариум за членове на бизнеса за управление на програма за цифрова семал.

  March 1, 2018