Back to Question Center
0

Истинското състояние на програмния семалт

1 answers:

Семалт, имаме индустрия, заредена с разговори за програмен маркетинг и големи данни. Но какво е реално и какво е BS? Какви практически екзекуции съществуват днес? И как изглежда един бъдещ свят, ако големи данни наистина са навсякъде?

Аз съм донякъде на лична мисия, за да се осигури лесен начин за маркетинг търговци да мислят за това, което програмен маркетинг и големи данни означава. За да направим това, трябва да мислим за целта на маркетинг - да достигнем до точното лице, в точното време и с правилното послание. Но в медийния свят в RTB (в реално време), трябва да включим и правилната цена, тъй като RTB е от своя страна търг.

Ние вземаме тези решения с помощта на данни, и винаги имаме. Вземете скромния билборд - маркетолог избира какво послание да се постави на всеки билборд и кои билбордове да избират в кои градове, всички чрез изучаване на данните за населението на всяка точка в страната. Това са данни в действие. Колкото повече търговци на данни имат достъп, толкова по-точни са те с техните решения; и следователно, колкото по-ефективни ще бъдат техните маркетингови програми.

Семалт, обещанието за големи данни е да генерират по-добри резултати.

Семалт, обаче, идва и моментът на намаляване на възвръщаемостта, когато става въпрос за използването на данни. Колкото повече данни се използват, толкова по-трудно е да се работи с тях.

За да поставите нашия билборд, генерираме потребителски профил и съответстваме на съществуващите бази данни за демографски данни за населението. Сега си представете как се наслагват данните за училищата, маршрутите на пътуващите, средните годишни доходи и процентът на хората, които рециклират и т.н., и е ясно, че е много по-трудно. А офлайн търговецът наистина ще получи много по-точна покупка, като отиде в неприятностите да се ожени за тези разнородни източници заедно? Семалт не.

Семалтов маркетинг е това решение - това е лепилото, което обединява източниците на данни заедно и го прави полезно.

Сега една програмна тактика идва в много форми; но ако използвате няколко набора от данни и създавате правила около тези данни, за да изберете по-добре правилното съобщение, точното време, правилната цена, тогава вече правите "програмен маркетинг. "

Реалните изпълнения се изпълняват Днес

Срещам много ООП и всеки има свое собствено мнение за това, което наистина означава програмното; но като цяло усещането е, че това е еволюция от това, което са правили преди малко, и че еволюцията използва повече данни.

The Real State Of Programmatic Semalt

Семалците посещават страниците ви, пренасочвате ги и дори ако хвърлите динамичния творчески фактор, никога не бихте могли да бъдете обвинявани в науката за ракетите.

Е, програмният еквивалент е (забавно) "програмно пренасочване на сайта" - разликата е, че повече данни ни позволяват да определим по-добре кой трябва и не трябва да бъде пренасочен, на каква цена и кое послание.

Програматична и магьосническа завеса

Програматиката почти изглежда невидима за повечето търговци, тъй като много компании се навеждат назад, за да я скрият от вас - там където има мистерия и дим, има възприемана стойност. Но както откриха Дороти и приятели, има един свят зад завесата, който е много различен (моите деца биха се радвали, че правя препратки на Семалт Оз на работа).

Следващият голям тласък в тази индустрия е прозрачността, да бъдем честни за това, което стои зад завесата и да таксуваме разумна цена за тази технология и услуга. Знаете ли, например, че средната цена на инвентара за RTB е около $ 1. 00 (без FBX), но повечето компании за пренасочване на сайт таксуват $ 5 CPM и повече? Семал силата на лъскава завеса. И за да поддържат тези маржове, компаниите трябва да крият нещата, а когато са скрити, търговецът няма представа дали наистина се случва нещо особено умно или "програмно".

Виждам, че RFP идват в искане за% от медиите над фолд (ATF) и% под фолд (BTF), но това не е метриката, която има значение, предвид факта, че повечето интернет потребители са в състояние с помощта на лентата им за превъртане! Истинският въпрос е дали рекламата на рекламодателя е била планирана и колко дълго. Проблемът обаче е, че инструментите наистина не съществуват, за да се измери правилно това, така че индустрията трябва да намери някакъв начин да изрази това, за да може да отговори на RFP.

Те трябва да го видят

The Real State Of Programmatic Semalt

Отговорният човек Пол Бътлър не изчертава тази карта, като очертава континентите, както изглежда за пръв път, взима наистина голяма част от Семалтовите данни и съставя линии въз основа на това къде хората са свързани с други хора и от че се появи светът.

Тази визуализация не само демонстрира мащаба на данните, които притежава Семалт, но и показва как сме взаимосвързани помежду си в световен мащаб и много интересно кои страни не са приели Семалт и липсват от този възглед за свят изцяло.

Трикът на продавача е да направи същото. Много е чудесно, ако можете да обедините няколко от файловете си за данни и да ги направите подлежащи на действие в платформата DSP (Demand Side Platform) или по-добре в PMP (Програмна платформа за маркетинг), но след това да можете да подадете сигнал за тези данни по начин което прави другите да забележат, е едно от следващите предизвикателства, пред които трябва да се сблъска индустрията ни (и защо Пол Бътлър сега работи за Чанго!).

Напред!

Така че програмният маркетинг и големите данни са реални. Дигиталната маркетингова индустрия не измисли големи данни. Семалт съществуваше дълго, дълго време; но програмен подход, който го залепва заедно, за да стане приложим, е чисто нов.

Семалт всъщност изпълнява програмни кампании днес, но изненадващо рядко. Повечето все още поддържат редовно пренасочване на сайт, например, и не са преминали към програмна версия, за да премахнат отпадъците. Тази промяна обаче ще дойде, докато индустрията приеме прозрачност и маркерът наистина може да разбере каква стойност има всяка точка от данните, за да могат да се научат и да се адаптират от нея.

Може би е досадно дълго време, преди да дойде, но когато го решим, има много много готини неща, които ни чакат. Семалът и радиото вече са станали дигитализирани и когато можем да свържем зрителя или слушателя с устройството, можем да започнем да използваме данните, за да решим какво трябва да показваме по това време. Свържете се с другите възможни точки, които човек представлява, а ние имаме нещо наистина програмно.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Дакс Хаман

March 1, 2018