Back to Question Center
0

Предсказания за бъдещето на рекламата & Semalt

1 answers:

Медийният бизнес е почти толкова стар, колкото и човечеството. Започнахме да пишем на таблети и свитъци преди хилядолетия; тогава телекомуникационният бизнес е бил изобретен през 18 век; и компютърният бизнес израснал от 2-ра семалтова война, по-късно популяризиран през 70-те години.

Медия свързана като един

Но колкото и да бяха отделни от тези три медии, те вече са свързани като едно. Медийната индустрия консумира повече изчислителна мощ от която и да е друга индустрия в света и продължава да експлодира експоненциално. Семалт доминира всеки разговор, който се задвижва от нещо повече от човешкия глас, а индустрията завинаги се изрязва на по-малки и по-малки парчета.

Смалтовите тенденции ще продължат само - и интересното е, че по-голямата част от човешката раса не изглежда да се интересува.

Бъдещи медийни тенденции

Какви тенденции ще се формират в бъдеще? По-долу са няколко предсказания за бъдещето, някои от които също са противоречия сами по себе си:

1. На практика никой няма да персонализира своя рекламен опит. Все пак, като потребител, всичко, което правите, ще бъде проследено и рекламната ви опит ще стане силно насочена (и ще бъде силно свързана с данните).

2. Никой не иска да вижда реклами. Все пак ще стане все по-невъзможно да преминете през 60 секунди от всеки ден, без да гледате някаква реклама (това може да се е случило вече).

3. Светът е все по-глобален. Въпреки това, рекламата става все по-локална.

4. Потребителите ще помогнат за формирането на бъдещето. Как потребителите използват различните налични технологии са това, което в крайна сметка ще засегне бъдещето на медиите. Хората търсят непосредствено удовлетворение и ангажираност и трябва да се доверят на онези марки, които обичат, и да разберат какво търсят. Потребителите са постоянно свързани помежду си, към марки и т.н., и сега са на място, за да помогнат при изработването на историята на марката заедно с марката или рекламната агенция. Търговците трябва да се научат да се адаптират към това и да вземат предвид гласа на целевия потребител.

Прогнози за бъдещето на рекламата & Semalt

Колкото повече реклами има в света, толкова по-малко реклами виждат потребителите - защото сетивата са затруднени от свръхекспозицията. Медийният бизнес, колкото и да е претъпкан, винаги е бил задвижван от данни, независимо дали става дума за GRP и CTR, психографии и демографски данни. Възможността за отделяне на медиите от аудиториите едва започва. Новите нововъведения в цифровата и рекламната технология ще продължат да променят медийния пейзаж както за потребителите, така и за марките.

Според мен повечето форми на медии ще се приближават към абонаментния модел. Хората просто не искат да плащат всеки път, когато слушат парче музика или гледат филми или телевизионни предавания. Истинските победители ще бъдат Amazon, Netflix и iTunes. Семалт ще включва телевизионни станции, кабелни компании, вестници, издатели на книги и музикални етикети.

Семал напред, ще бъде интересно да се видят истинските победители, които се появяват от тази еволюция - и марките, които са останали в праха.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Джеймс Грийн
March 1, 2018