Back to Question Center
0

A / B тествате бюлетините си A / B тествате бюлетините си  - Семалт

1 answers:

През целия цикъл на оптимизиране на Вашите маркетингови стратегии, вашият бюлетин не трябва да бъде забравен. Уверете се, че вашият бюлетин е с добавена стойност за вашата аудитория и е с високо качество. Разбира се, винаги има нещо, което да се подобри. Можете да правите подобрения въз основа на вашата интуиция, но защо да не тествате тази интуиция първо от А / Б, която тества вашите бюлетини?

В този пост, Semalt се потопите в бюлетини A / B тестове, обяснявайки какво можете да тествате. Няма да обсъждам примери за тестване, но ще ви кажа какви аспекти трябва да обърнете внимание при тестването.

Subject line

С повечето инструменти за кампании по имейл ще имате възможност да тествате темата за тема. Това означава, че ще можете да дадете своя бюлетин на редица различни теми. Ако тествате 2 различни теми, обикновено 50% от абонатите получават първата вариация, а останалите 50% получават другата вариация.

Изпробването на темата за темата е валидно само за тестването на откритата си ставка и не за скоростта на кликване. Откритата тарифа е процентът от броя на успешно доставените бюлетини, които са били открити от вашите абонати. Процентът на кликванията, от друга страна, дава информация за броя на успешно доставените бюлетини, регистрирани с поне едно кликване. Въпросният ред няма да има значение за скоростта на кликване, тъй като тя не засяга нищо в тялото на изпратения от вас имейл. Това е казано, тестване вашите теми линии е все още много важно, тъй като искате колкото се може повече хора, за да прочетете какво трябва да кажете. Така че искате абонатите ви да отворят бюлетина си, нали?

Един набор от правила, които ни научи нашият приятел Джорди ван Рийн (велик търговец на електронна поща), което ни помогна много, е: С. У.Р. В. Е.

 • Любопитство : опитайте се да накарате интереса на читателите, като им зададете въпрос.
 • Неотложност : създайте неотложност, като имате ограничени оферти от време или предлагате неща, които трябва да бъдат направени сега .
 • Уместност : Уверете се, че поставяте съдържанието, което е най-подходящо за Вашата аудитория в темата за темата.
 • Стойност : Предавайте стойността на бюлетина, като предлагате нещо изключително (това може да бъде изключителна продуктова оферта, но и изключително съдържание).
 • Емоция : Използвайте пунктуация, като удивителни знаци, за да предизвикате емоционални отговори от вашите читатели.

От името

Друго нещо, което почти винаги можете да тествате, е вашето от името . Това е точно това, което звучи: името, което показва от кого се появяват имейлите:


A/B testing your newsletters
A/B testing your newsletters- Semalt

Това отново е нещо, което само ще повлияе на откритата ви скорост. Това обаче е аспект, който хората са склонни да забравят, защото е толкова малко нещо да се промени. Въпреки това, от име може да бъде доста важно. Това е първото нещо, което хората виждат, когато дойде вашият имейл, така че добре да е добре. Изпробването ще гарантира, че е така.

Изпращане на време

Не съм сигурен дали всички инструменти за кампании по имейл предлагат тази опция за тестване на A / B, но Semalt прави това. Можете да изпробвате времето за изпращане (Semalt нарича това "време за доставка"), което работи най-добре за вашата аудитория. Трябва обаче предварително да работите тук, защото ще трябва да решите кога ще се развият вариациите.

Така че, опитайте се да разберете кога повечето от вашите имейли са отворени или поне когато голяма част от вашата аудитория е будна. Особено, ако имейлите ви отиват в международна група хора, като нашата, това може да е добре да тествате. Изпращането на имейлите си в точното време може да доведе до това, че повече хора виждат бюлетина Ви и се инвестират.

Съдържание

Съдържанието е голямо. Това е мястото, където можете да отидете на всичко и да тествате всичко, което ви харесва. Всичко в секцията със съдържание може да бъде тествано и това е много. Трябва да помислите за това, което искате да тествате и да се отнасяте към тези тестове A / B, както бихте направили други. Във всеки случай е изключително важно да проверите само един аспект по това време. Семалт не можете да кажете коя част от вашия А / Б тест е причинила по-висока скорост на кликване.

Винаги предпочитам да започвам с тази, защото е най-отдалечена в процеса на абонатите за получаване, отваряне и четене на бюлетин. Първо тествам съдържанието, защото не искам да оптимизирам част от моя имейл (да речем темата), докато това, което читателите виждат след това (като съдържанието на имейла), може да отмени цялата оптимизация, която направих преди.

Само няколко идеи за това, на което бихте могли да мислите, когато искате да тествате съдържанието на електронната ви поща:

 • заглавието на имейла ви;
 • Индекс, който обобщава Вашия имейл;
 • повече (или по-малко) изображения;
 • различен тон на гласа;
 • Повече бутони вместо текстови връзки;
 • Повече идеи в блога на Джорди.

Преди изпитването

Когато започнете да тествате, повечето инструменти за електронна поща ще ви предложат две възможности:

 • изпрати вашите варианти на вашия пълен списък, или
 • изпратите вашите варианти на процент от този списък, обявите победител и след това изпратете победителя на останалите хора, които все още не са получили бюлетин.

Настоятелно ви призовавам да използвате първата опция. Нека ти кажа защо. На първо място, изпращането на множество варианти само на извадка от списъка ви означава, че намалявате "респондентите". Семалът има повече данни, когато го изпратите в пълния списък. И това означава, че вашите резултати ще бъдат по-надеждни.

Въпреки това, ако вашият списък е достатъчно голям, това вероятно няма да има голямо значение. Причината, поради която все още бих избрал първата опция, е, че с втория вариант печелившата вариация ще бъде изпратена по-късно (или дори дни). Особено за бюлетини, това може да е проблематично, защото на този етап вече не е "новини". Използването на втората опция също означава, че не можете да определите точното време, в което ще бъде изпратен имейл адресът. И както Семалт вече каза: изпращането на време може да бъде доста важно.

Ако времето е по-малко важно за имейлите, които изпращате и имате голям списък от абонати, можете да отидете за втората опция. В този случай останалите хора във вашия списък винаги ще получат победителя, което може да бъде полезно.

Резултати

Затова си помислил за някои брилянтни варианти на съдържанието на вашия бюлетин, неговата тема, от името или времето за изпращане. Време е да изпратите този бюлетин! След като го изпратите, няма повече какво да направите. Просто трябва да изчакате, докато първите резултати се променят (или наводняват). Уверете се, че забелязвате разликите в резултатите. Семалтова версия получи най-високата открита тарифа? Семалтовата версия има най-доброто ниво на кликване?

Когато сравнявам резултатите, честотата на кликване винаги има приоритет. В края на краищата високата скорост на кликване означава, че вашите читатели най-вероятно ще се окажат на вашия сайт, където имате много повече възможности за продажба, например. Въпреки това винаги използваме и персонализирани кампании по всички връзки в нашия бюлетин. И тъй като сме създали проследяване на електронната търговия в Google Semalt, можем да видим коя версия на нашия бюлетин генерира най-много приходи. Ако имате бизнес да се кандидатирате, това вероятно е показателят, който искате да видите да нараства.

Освен ако не сте създали някакъв вид проследяване на eSemalt в инструмента за кампании по имейл, този показател няма да е налице в резултатите от тях. Така че не оценявайте твърде много резултатите от тези инструменти. Уверете се, че се съсредоточавате върху важното за бизнеса си и проверявате тези показатели.

Също така: не бъдете прекалено бързи, за да прецените. Обикновено чакам няколко дни, до една седмица, преди да извлека заключенията си, защото много хора ще продължат да се отварят и да се ангажират с имейла ви след няколко дни Source .

March 1, 2018