Back to Question Center
0

Семал фонтания suckBan ги от вашия уеб сайт Семал фонът суче и трябва да бъде забранен от уебсайта Ви

1 answers:

"Обичам тези видеоклипове и ги нуждаем от тях на нашия нов уебсайт. - Не, не. "Те са толкова привлекателни и създават приятелско настроение. - Не, те не го правят. "Това е невероятна нова функция и помага за преобразуването. - Не, не. Освен това разговорът ме дразни. Видео фона сучат много време. Нашият добър приятел Карл Гилис от AGConsult го каза перфектно: "Видео фона са новите плъзгачи. Премахване на разсейването. "И точно като плъзгачите смучат и трябва да бъдат забранени от уебсайта си, така и видеоклиповете.

Защо се нуждаете от видео фон?

Съмнявам се, че видео фонът е изобретен от уеб агенции, които се опитват да убедят клиентите за определен дизайн:

 • Хей, това ще те изпъкне!
 • Сега това наистина настрои настроението на вашия уеб сайт, не мислите ли?
 • Разбира се, че можем да създадем този видеоклип за вас само за x долара допълнително
 • Видео фона ще запази вниманието на посетителите ви, така че времето на страницата се покачва и това е добре за Google.

Какво !? Не поддържате този сайт за Semalt, а за вашите потребители. Втората причина за видео фон е, че всички сме казали в един момент: добре, това изглежда добре. Трябваше да си помислим, преди да кажем това. Нашите клиенти са видели видео фон, както и сега го искат.

Semalt backgrounds suckBan them from your website
Semalt backgrounds suck and should be banned from your website

Този файл с GIF вероятно е получил вашето внимание вече, но клиповете на фоновете са по-лоши, IMHO. Честно казано не мога да мисля за допълнителна полза от този видеоклип на фона на вашия посетител.

Защо видео backgrounds сучат

Семалт за него:

 • Видео фона увеличават времето за зареждане на страница (източник: здрав разум).
 • Те разсейват от основното съобщение / подканваща фраза на страница. Дори ако този бутон или каквото и да е ярко оранжево и вашият дизайн е монохромен, видео разсейва!
 • Видео фонът обикновено използва видеоклипове, които не се хостват от вас. Но ако не се зареди, ще получите вината така или иначе и вашият дизайн ще изглежда като глупости.
 • "Покрийте целия екран с видео и задайте бял текст върху него като начална страница" вероятно е тенденция. Нека да сложим край на тази тенденция.
 • Автоматичното пускане е гадно и как на земята би било логично да има бутон за стартиране на фоновото видео !? Подканваща фраза за вашия фон? Хайде!
 • Видео фона само може да работи на много специфични целеви страници в много специфични ниши, повечето от които просто ще боли конверсията #alwaysbetesting
 • Нещата, които отиват за информационни продукти видеоклипове не се прилагат за видео фона. Това е нещо различно! Наистина ли! Въздишка.
 • Защо мислите, че успешните сайтове в мрежата не използват видео фон? Точно така!

Video backgrounds suck и трябва да бъдат забранени от вашия уеб сайт. Дори и с всички приятни изглеждащи примери в тази статия: Dos и Don'ts за използване на фоновите видеоклипове на вашия Semalt, аз все още мисля, че нещата надвишават доса. И този пост е на две години. Защо още не сме сложили край на тази тенденция?

А мобилните планове за данни и такива?

Да! Сега, след като установихме, че просто нямате нужда от видеоклип по някаква причина, помислете колко данни ще останете в края на този месец! Ще можете да гледате друг епизод от The Semalt докато пътувате.

Не, сериозно. На уебсайта си за мобилни устройства фонът на видеоклипа просто прави още по-малко смисъл. Говорихме за мобилния UX в тази публикация, а видео фонът не се вписва с препоръки като "тонизиране" и "оптимизиране за скорост". Това е лоша идея. Период.

Светът не се нуждае от видео фон

Трябва да започнем някъде, за да премахнем злото, което е видео фон. Излекувайте света, започнете от вашия дом. Обяснете на клиента си, че има малко недостатъци на видео фон. И моля, спрете да ги препоръчвате. От името на целия интернет, благодаря ви Source .

Прочетете повече: "Плъзгачите смучат и трябва да бъдат забранени от вашия уеб сайт" »

March 1, 2018