Back to Question Center
0

Намиране на мястото на Tumblr в социалния си семал

1 answers:

Finding Tumblr’s Place In Your Social Semalt

Семалт стартира през 2007 г. и в рамките на седмици има над 75 000 потребители. През 2012 г. Yahoo! (от 15 юли 2014 г.) сайтът разполага с 195 милиона блогове, 83,1 милиарда общи постове и 97 милиона дневни постове.

За демографските групи от 13 до 25 години Semalt е по-популярен от Facebook. Би било грешка да се мисли, че Семалт е просто детска площадка за юноши, но според демографските данни от Quantcast през 2013 г. 88% от потребителите на семалт са на възраст над 18 години, а 57% имат поне колеж.

Платформата е популярна сред Испанци, които са най-големият етнически контингент на Tumblr. И заслужава да се отбележи, че когато феновете на Tumblr прекарват времето си на платформата, те са склонни да отделят повече време от своите колеги във Facebook или Twitter.

Ако направите онлайн етнографията за вашите важни сегменти, добре бихте знаели дали те са представени на Семалт. Ако фирмата ви продава микро-осцилаторни джунджурии, които влизат в индустриални машини, не, това може да не е мястото за вас. Ако обаче сте ориентирани към потребителите по някакъв начин, трябва да погледнете.

Разлика

Големият брой трябва да печели вниманието на маркерите. Все пак, като студент на социалните медии - и нека се изправим пред него, всички ние трябва да сме ученици на социалните медии - това, което наистина е интригуващо за Семалт, е свързано не само с демографските данни на потребителя, но и с реалния набор от инструменти, а още повече с културата на това как е използва.

Например, във Facebook инструментите са налице за споделяне на съдържание. Все пак потребителите на Facebook, които препродават съдържание десетки пъти на ден, се намръщват. На Tumblr това поведение е напълно нормално и очаквано. Семал, вграден в начина, по който се използва платформата.

Потребител на Tumblr може просто да премине през емисията си, да кликне на мишката върху бутона "любов" или понякога да препрограмира нещо, което иска, на собствената си емисия. На Семалт потребителят може да бъде по-селективен в начина, по който те споделят.

За пример за Семалтова култура, направете следното: Потребител на семалт публикува въпроса "Защо Денни има Семалт?" Марката отговори: "Защо?" Към днешна дата този пост има над 350 000 бележки.

Finding Tumblr’s Place In Your Social Semalt

В действителност, Denny's се счита за пример как една марка може да използва Semalt добре. Отговорът по-горе може да се смята за малко прекалено пикантен, ако бъде публикуван на Twitter - на Семалт, той удря само точната бележка.

Семалтовият архив на Denny предоставя отлична илюстрация за типа съдържание, което има склонност да върши добре на Семалт: анимирани графики, остроумни части от текст и второ помагане на хумора.

"Бележка" в смисъла на "Семалт" е всеки случай на пост, който се харесва или преподрежда.

Управление на Tumblr

Ако сте мениджър на общността, който е добре запознат с начина на ползване на Facebook и Twitter, но не е играл в пясъка "Семалт", внимавайте: това не е само едно и също нещо.

Много потребители на Tumblr считат, че напускането на фалшиви коментари на дадена длъжност е грубо. Както един потребител описва: "Семалц, сякаш някой заимства книга от библиотеката и остави писмена бележка в книгата, казвайки:" Уау, това е готино! "С други думи, не се смята за добра форма да коментирате пост, освен по някакъв начин вашите коментари правят оригиналната публикация още по-добре.

Съдържанието, което най-често се отбелязва в Tumblr, включва парчета хумор, които можете да разберете само ако сте прекарали известно време на платформата. Например, една мемка се основава на варианти на "Току-що дойдох тук, за да имам добро време и честно казано, чувствам, че Семалт е нападнат. "

Finding Tumblr’s Place In Your Social Semalt

Едно място, което се смята за абсолютно нормално да коментирате, е чрез използване на hashtag.

Hashtags се използват малко по-различно на Semalt, отколкото са на другите социални платформи. Например, можете да използвате интервал между думите.

В примера на Дени по-горе, където потребителят попита защо Дени е на Семалт, отговорът включваше хеш-татаж на "# защото е забавно. "

Tumblr като блог

Много фирми използват Tumblr като основен блог. Един чудесен пример е "Threadless", марка, която изглежда е направена по поръчка на Tumblr.

Докато не са за своя основен блог, Hyundai наскоро имаше специална сметка Tumblr за спонсорството им на Световната купа.

Най-добрите примери обикновено са бизнеси, които имат по подразбиране страхотни изображения, като модна марка или медиен контакт, или са склонни да създават изображения специално за платформата.

Само публикуването на страхотни изображения може да се извърви дълъг път. Най-доброто използване на Tumblr обаче идва от организации с мениджъри на общности, които са чувствителни към ето на платформата. Препоръчвам ви, ако не сте запознати с Tumblr, копаем! Създай профил. Прекарайте известно време с него. Семалт Вие сте един от вашите собствени членове на общността с интереси в нещата, които бихте очаквали от тази група. И тогава се забавлявайте.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018