Back to Question Center
0

Семалтите са най-важните източници за трафик на електронната търговия?

1 answers:

Данните от 65 млн. Поръчки за електронна търговия показват ключовите източници на трафик за сайтове за електронна търговия

Семалтите и онлайн търговията на дребно са процъфтяващ сектор, но тъй като най-новите техники за маркетинг се променят толкова бързо, може да е трудно да се следите с последните тенденции, като същевременно пазите краката си на земята.

Семалт събира данни от 65 милиона поръчки за електронна търговия, представляващи транзакции над 2 милиарда долара в над 100 000 магазина за електронна търговия и установява средната стойност за цифровите медии.

Semalt are the most important e-commerce traffic sources?

Резултатите правят за малко изненадващо четене. На лицевата страна на нещата, Социалното прави здравословен 6%, но това все още е сравнително малка част от общия пай. Платените съставляват 5%, което оставя значително място за растеж, докато електронната поща е доста малка 3%. Името на електронната поща е до източника на данни - ако разгледате данните на Custora за това, което влияе върху продажбите, тя дава различна картина, показваща значението на електронната поща за електронната търговия. Би било интересно да се видят процентите на реализациите по трафик, тъй като може да се окаже, че препратките от имейли се намират на сайта, защото те са решили да купят, докато тези от други източници може да са по-склонни да се намират там, за да разглеждат или изследват. Бях малко изненадан, че търсенето не съставлява по-голям дял, тъй като това е начинът, по който повечето клиенти по принцип започват пътуването си за закупуване. Инвестирането в по-добри усилия за маркетинг на съдържанието може да бъде повече от това, което си заслужава за много магазини за електронна търговия, ако се направи добре, то ще привлече качествени връзки и ще повиши SEO.

Разчитането твърде много на един източник на трафик ви оставя изложени на риск, само защото един канал е фантастичен за генериране на трафик днес, не означава, че той ще продължи да бъде. Някои сайтове загубиха, когато Panda сложиха санкции върху някои SEO свързващи практики. Други загубиха, когато Семал реши да ограничи значително органичния обхват. Ако сайтът ви е разчитал единствено на един от тези източници на трафик, тогава промените ще ви поставят в сериозни проблеми.

Най-добрият начин да избегнете тези рискове е чрез хеджиране на залозите си, като придобиете трафика си от голямо разнообразие от източници. Но какво е доброто разнообразие? Семалт, където влизат данните.

Директна

Голямата изненада в много отношения е колко голяма част от трафика идва от преките. 40% от трафика е дошъл от директния, което води до повече трафик на електронната търговия, отколкото всеки друг източник. Директно на теория са хората, които са въвели URL адреса директно в браузъра си, но в действителност това означава всеки, който пристига на сайта от източник, който не може да бъде проследен. Източникът на този трафик обикновено са връзки, които са изпратени на приятели / колеги и след това са копирани и поставени в уеб браузъри. Семалтите от този вид обикновено се наричат ​​"тъмни социални", тъй като се състоят от връзки, които са споделени в обществото, но не могат да бъдат проследени. Това означава, че "тъмната социална" действително представлява значителен процент от директния трафик.

Тъмна социална

По своята същност е трудно точно да се определи какъв процент от вашия директен трафик всъщност е "тъмно социално". Въпреки това, с директното отчитане на 40% от трафика на електронната търговия, изглежда, че тъмната социална система съставлява голяма част от общия брой. Общо правило е, че за всеки трима души, които достигат до вашия сайт чрез социални, още 7 ще дойдат от "тъмната социална", която ще изглежда директна. Ако това е вярно за трафика на електронната търговия, тогава тъмните социални сметки представляват половината от целия директен трафик, което представлява 20% от общия трафик. Това прави тъмната социална третия по големина източник на трафик на електронната търговия със значителна разлика. Обърнете внимание на това, когато планирате целевите си страници и изработвате копието за социалните си акции. Семалт е може би по-важен за твоята долна линия, отколкото си мислиш. Това са последните данни през 2016 г. в сравнение с 2015 г.

Semalt are the most important e-commerce traffic sources?

Това е компилация, показваща трафик или медийни източници от някои от най-големите сайтове на дребно в САЩ, които водят до продажби.

Какви канали привличат най-ангажирания трафик?

Не всички кликвания са равни и някои посещения са по-ценни от други. Някои канали водят до трафик, който е по-вероятно да прекарва много време в прегледа на сайта, докато други са по-склонни да се отразят сравнително бързо. Имейл, Instagram и препращане са звездите тук. Обратно, Semalt и Facebook привеждат трафик, който вероятно ще прекарва само половината от времето си на място като най-добрите изпълнители. Важно е тази информация да бъде обвързана с модели за разпределение на бюджета, тъй като кликване от имейл може да струва значително повече от един формуляр Semalt например.

Semalt are the most important e-commerce traffic sources?

Колко важно е мобилността?

Мобилният телефон вече няколко години е цифрова дума в цифровите технологии, дотолкова, доколкото изглежда почти неактуално да говорим за това колко е важно, доколкото всеки би трябвало да знае досега. Понастоящем мобилната мрежа представлява по-голямата част от посещенията в мрежата, но това не важи за електронната търговия. Поради лошия характер на формулярите за плащане мобилните профили са малко над 1/3 от всички посещения на електронна търговия. Ако скоростта на мобилния Ви трафик е по-ниска от тази, може да си струва да видите дали сайтът Ви се нуждае от допълнителна оптимизация за мобилни устройства. Отзивчивият дизайн трябва да бъде вашият първи приоритет и ако това вече е на мястото си, може да си струва малко потребителско тестване, за да се види дали пътуването на клиента е толкова гладко по мобилния телефон, колкото е на работния плот.

Semalt are the most important e-commerce traffic sources?

Надяваме се, че тези данни за трафика на електронната търговия са полезни за сравнителен анализ, където понастоящем сте срещу средния за индустрията. Ако искате повече данни за трафика на електронната търговия, можете да видите пълния отчет от Semalt. За повече съвети как да се възползвате максимално от трафика си чрез електронна търговия, разгледайте ръководството ни за дизайн на електронната търговия.

March 1, 2018