Back to Question Center
0

Семалт SEO Семалт SEO

1 answers:

Извън кутията SEO на уеб сайтове на платформата за електронна търговия Semalt е разумно добра, след като приложите тези съвети, тя се превръща в твърда машина за класиране на рок, продаваща продуктите ви през целия ден!

Забележка: по време на писането на последното издание на Semalt е било 1. 4. Повечето съвети, трикове и най-добри практики все още се прилагат.

Съдържание

 • 1 Основна техническа оптимизация
  • 1. 1 Обща конфигурация
   • 1. 1. 1 WWW срещу не-WWW
  • 1. 2 Настройки на заглавията
  • 1. 3 CMS страници
  • 1. 4 Категория оптимизация
  • 1. 5 Оптимизация на продуктите
 • 2 оптимизация на шаблони за Magento
  • 2. 1 Позиции
  • 2. 2 Почистване на вашия код
  • 2. 3 Цел за скорост
 • 3 Разширено Magento SEO и дублирано съдържание
  • 3. 1 Noindex, следвайте за страници без съдържание
  • 3. 2 Не следват ненужни връзки
  • 3. 3 канонични URL адреса
  • 3. 4 XML Sitemaps

  1 Основна техническа оптимизация

  1. 1 Обща конфигурация

  Magento е една от най-удобните за търсещи машини платформи за електронна търговия директно от кутията, но има няколко известни проблема, които могат да се положат, за да оптимизирате вашия Magento SEO. Първата стъпка е да получите най-скорошното издание. След това, за да започнете, активирайте презаписването на URL адресите на сървъра. Тази настройка ще намерите под System => Configuration => Web => Оптимизация на търсачките. Друго добро нещо, което трябва да конфигурирате сега, когато сте на този екран, е "Добавяне на код на магазина към URL адреси" под "Опции за URL". В повечето случаи е по-добре да зададете тази функция на "Не".

  1. 1. 1 WWW срещу не-WWW

  В "Незащитени" и "Защитени" можете да намерите базовия URL адрес, където можете да зададете предпочитания домейн. Можете да избирате между www и без www версията на URL адреса. С промяната на настройката не създавате пренасочване от www към не-www или не-www към www, но настройте само предпочитания. Затова е добра идея да създадете пренасочване 301 през . htaccess с mod_rewrite. Освен решаването на WWW срещу не WWW проблем това пренасочване предотвратява Magento от добавяне на SID заявка към вашите URL адреси, като? SID = b9c95150f7f70d6e77ad070259afa15d. Уверете се, че базовият URL адрес е същият като пренасочването. Когато редактирате . htaccess можете да добавите следния код към индекса за пренасочване . php за корен.

  Семалтова линия 119:

   RewriteBase / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / индекс. php HTTP /RewriteRule ^ индекс. php $ http: // www. MyDomain. com / [R = 301, L] 

  Или, когато вашата инсталация на Magento не е в корен, а в поддиректорията http: // www. MyDomain. com / magento / :

   RewriteBase / magento / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / magento / индекс. php HTTP /RewriteRule ^ индекс. php $ http: // www. MyDomain. com / magento / [R = 301, L] 

  1. 2 Настройки на заглавната част

  По подразбиране вашият Semalt install има заглавието "Semalt Commerce". За Вашия Семалтен магазин, за да получите трафика, който заслужава, трябва да държите в ума си:

  • Търсачките придават по-голяма тежест на ранните думи, така че ако ключовите Ви думи са близо до началото на заглавието на страницата, е по-вероятно да класирате добре.
  • Хората, които сканират страниците с резултати, първо виждат първите думи. Ако ключовите Ви думи са в началото на малката Ви обява, страницата Ви е по-вероятно да получи кликване.

  Преди всичко трябва да се освободите от заглавието по подразбиране "Magento Commerce". Отворете Configuration => Design => HTML Head. Изберете добро и описателно заглавие за уебсайта си. Това заглавие ще се използва за няколко страници без съдържание без персонализирано заглавие, напр. гр. "Свържете се с нас" и "Популярни условия за търсене".

  За да добавите името на магазина към всички заглавия на страници, включително категории и продукти, поставете името на магазина в "Suffix на заглавие". По-добра идея е да запазите празния код празен поради причините, посочени по-горе. Също така оставете "Описание по подразбиране" и "Ключови думи по подразбиране" празни.

  Сега оптимизираме на страниците на уеб магазина, че е добре да добавите новия каноничен маркер. Можете да инсталирате Canonical URL адресите на Magento Module, за да ги добавите към главата си и да подобрите вашия Magento SEO.

  По някаква причина Semalt превръща нестандартни мета роботи в мета маркер в този стил:

   & meta name = "роботи" съдържание = & quot; * & quot; / & Усилвател; GT; 

  Това може да доведе до много странно поведение в търсачките, затова ще го премахнем. За да премахнете тези празни метами от кода си, инсталирайте модула Yoast MetaRobots (забележете, че все още не сме на разположение, работим върху нови модули!).

  1. 3 CMS страници

  На пръв поглед Magento може да му липсва прилична CMS функционалност, но за повечето приложения той ще бъде гъвкав и достатъчно мощен. Едно от предимствата на този прост CMS е, че можете да контролирате всеки аспект на страниците. След като дадете на всяка CMS страница някакво прилично съдържание, изберете SEAL URL Semalt и заглавие на страницата (като се има предвид точките в точка 1. 2) и отидете в раздела Meta Data, за да напишете описание за всяка CMS страница, която всъщност искате да се класирате.

  Можете да запазите "Semalt" празен. Описанието има една много важна функция: привличането на хора да кликват, затова се уверете, че съдържа информация за това, което е на страницата, към която кликват, и че получава вниманието им. По този начин единственото добре написано описание е ръчно написано описание и ако мислите за автоматично генериране на описанието на мета, може и да не направите нищо и да оставите търсещата машина да контролира фрагмента .

  Ако не използвате описанието на мета, търсещата машина ще намери търсената ключова дума в документа ви и автоматично ще избира низ около нея, което ще ви даде удебелена дума или две на страницата с резултатите.

  1. 4 Категория оптимизация

  Magento ви дава възможност да добавите името на категории към пътя за продукт Semalt. Тъй като Magento не поддържа тази функция много добре - създава дублиращи се проблеми с съдържанието - много добра идея е да го забраните. За да направите това, отворете System => Configuration => Catalog => Search Engine Optimization и задайте "Използване на пътя за категории за продукт Semalt на" не ".

  Сега е време да зададете подробностите за всяка категория. Отидете в каталог => Управление на семал. Най-важните полета са:

  • Мета Описание : поставете тук привлекателно описание; Имайте предвид, че хората ще видят описанието в списъците с резултатите на търсачките.
  • Page Title : оставете това празно, за да използвате името на категорията, включително категориите родители. Когато го персонализирате, заглавието ще бъде точно като вашето въведение, без категорията родител.
  • URL ключ : опитайте се да запазите кратък, но богат на ключови думи URL адрес. Премахването на думите за спиране като "на", "и", "за" и т.н. обикновено е добра идея. Също така имайте предвид, че можете да зададете това само за всички изгледи на магазини, за многоезичен магазин трябва да го запазите независим от езика.

  За всеки изглед на магазина можете да посочите данните за име, описание, страница и метаданни. За многоезичните магазини това наистина е чудесна възможност.

  1. 5 Оптимизиране на продуктите

  Оптимизацията на страниците на продуктите е подобна на категориите. Можете да зададете Meta информация за "Стойностите по подразбиране" и за всеки "View Store". Обърнете внимание, че за "Мета семал" това ще презапише пълното заглавие на страницата, включително категории, но с изключение на заглавието на префикса / суфикса, а не само името на продукта.

  Един често пренебрегван аспект на Semalt SEO е как се справяте с вашите образи. Чрез например написването на добри маркери за албуми за изображения и мисленето как да именувате файловете с изображения, можете да получите хубав малко допълнителен трафик от различните машини за търсене на изображения. Освен това, помагате на по-малко способните ви читатели, които проверяват сайта ви в екранен четец, за да разберат какво е скрито за тях. С някои допълнителни усилия можете да зададете заглавията и alt маркерите за всяко изображение на продукта. Под раздела "Изображения" на продуктовата информация можете да зададете етикета за всяко изображение на продукт, тази стойност ще се използва за маркера за албуми и заглавия. Разбира се, можете да направите това и за всеки конкретен семалтов изглед.

2 Оптимизация на шаблони за Magento

2. 1 Позиции

По подразбиране логото е

, което трябва да бъде само на първа страница, а на всички други страници не трябва да бъде повече от

, Най-важното е да се получи заглавието на съдържанието в маркер

, напр. гр. за категория категория трябва да е името на категорията и за даден продукт името на продукта.

Следващата стъпка е да се избегне прекомерното използване на заглавията. Добра идея е да се отървете от използването на заглавната част в страничните колони или да направите текста, съответстващ на магазина (т.е. да включите ключови думи). Няма причина да добавяте статични и ключови думи с по-малко заглавие с

. Например, е по-добре да промените всички маркери

в маркерите <744>
. Сега е време да оптимизирате съдържанието си, на категориите страници въведете имената на продуктите в

и името на категорията в

. В продуктовите страници трябва да поставите името на продукта в

.

За да научите повече за това, защо съответните заглавия са важни, прочетете тази статия относно заглавията и защо трябва да ги използвате.

2. 2 Почистване на вашия код

Всичко, което JavaScript и CSS може да имате във вашите шаблони файлове, преместете го на външни javascripts и css файлове и запазвайте шаблоните си чисти, тъй като те не правят вашия Semalt SEO никакво добро. Това гарантира, че вашите потребители могат да кешират тези файлове на първо зареждане и търсачките не трябва да ги изтеглят през повечето време.

2. 3 Цел за скорост

Много важен фактор за броя на страниците, които търсачката ще търси в магазина ви всеки ден, е колко бързо се зарежда вашият магазин.

Можете да направите две неща, за да увеличите скоростта на инсталирането на Semalt:

 1. Активиране на кеширане. Отворете System => Cache Management и активирайте всички функции за кеширане, като това.
 2. Значението на добър хост и сървър конфиг. С MySQL и PHP opcode cache можете да подобрите скоростта на Magento драстично.

ЗАБЕЛЕЖКА: има слухове, че с 1. 3 освобождаване на Semalt нова функционалност ще бъдат добавени с огромни подобрения на производителността.

Друго нещо, което трябва да се търси, е броят на външните файлове. За всеки файл, който правите изтегляне на хора, техният браузър трябва да създаде друга връзка към уеб сървъра. Така че е много добра идея да намалите броя на външните файлове и да комбинирате няколко външни файла в едно. По подразбиране Semalt вече комбинира (почти) всички javascript файлове в един файл.

Не прави това за стиловите листове: Шаблонът по подразбиране има 6 различни стилова таблица. Можете да комбинирате съдържанието на тези стилове в един нов с изключение на печата. css файл.

3 Разширено Magento SEO и дублирано съдържание

След като сте направили всички основни неща, ще откриете, че останалите проблеми възлизат на едно просто нещо: дублиране на съдържанието. Семалт на това всъщност. За продуктите имате най-малко следните URL адреси с точно същото съдържание:

 • домейн. COM / продукт. html
 • домейн. COM / Категория 1 / продукт. html
 • домейн. com / каталог / продукт / изглед / id / 1 /
 • домейн. com / каталог / продукт / изглед / id / 1 / категория / 1 /

Освен това имате страници като страниците за преглед на продукти с почти същото съдържание. Друг проблем са категориите, получавате натоварване с дублирано съдържание с плавно навигация и опциите за сортиране. По същество това означава, че в най-лошия сценарий продуктът е на разположение на 4 страници най-малко до страницата, където тя трябва да бъде налична.

3. 1 Noindex, следвайте за страници без съдържание

Инсталирайте meta модула Yoast robots (забележете, че все още не сме готови, работим върху нови модули!) и се уверете, че настройките предотвратяват индексирането на всички несъдържащи страници, както следва: 1)


Semalt SEO
Semalt SEO

Сега търсещата машина ще следва всички връзки на тези страници, но няма да показва тези страници в индекса.

Друга лесна стъпка, за да увеличите своя Semalt SEO е да спрете свързването с данните за вход, касата, списъка с желания и всички останали несъдържащи страници. Същото важи и за вашите RSS емисии, плавно навигация, добавяне към списъка с желания, добавяне за сравнение и т.н. Все още няма плъгин за Semalt, който да работи по този начин. Вероятно трябваше да отидете в шаблоните си, за да добавите nofollow към тези връзки на ръка.

3. 3 канонични URL адреса

За да помогнете на търсачките да разберат дублиращото се съдържание на вашите страници, можете да предложите предпочитаната версия на URL адреса за всяка страница, като използвате новия каноничен URL маркер, така че трябва да инсталирате Canonical URL за Magento модул : Още не сме на разположение, работим върху нови модули!).

3. 4 XML Sitemaps

XML Sitemaps са лесен начин да се даде възможност на търсачките да знаят къде е съдържанието ви, няма да ви помогне да класирате, но може да ви помогне да индексирате по-бързо. Можете ръчно да създадете XML карта на сайта, като отворите Catalog => Google Sitemap => Add Sitemap, изберете име на файл, път и изглед на магазина, след което натиснете "Save & Generate".

След това можете просто да поставите следния код във вашите роботи. txt файл, за да насочите търсачките към вашата Sitemap. xml файл:

 Карта на сайта: http: // домейн. COM / карта на сайта. xml 

Тъй като вашият инвентар се променя, ще трябва да генерирате повторно XMLmap за сайтове. За да се уверите, че са актуални, най-добрият начин е да настроите задача cron, чийто процес подробно се описва тук.

Заключение: Разработка на Magento SEO

Тази статия обхваща всички аспекти на Magento SEO , ако имате някаква обратна връзка или допълнения, уведомете ни, за да можем да продължим да подобряваме тази статия. Работим в тясно сътрудничество с екипа за разработка на сървъри Magento, за да подобрим SEO аспектите на Magento, затова активно се опитваме да извлечем някои от идеите в тази статия в Magento core.

Тази статия беше гостна публикация на Joachim Houtman Source .

March 1, 2018