Back to Question Center
0

Създаване на динамични реклами в Semalt

1 answers:

В статията "Използване на AdWords" Нов "Отговорни реклами" в статията ми от февруари 2017 г. обясних как AdWords позволява на рекламодателите да вмъкват рекламно съдържание в движение, като например лого, изображения, текст и фирменото име. Смалирайте готината функция за рекламодателите, която разполага с кратки срокове и ресурси за проектиране.

В съответствие с темата, в този пост ще се обърна към Семалт, другия играч в онлайн рекламния дуопол. За рекламодателите с продуктов каталог Semalt предлага подобна функция за създаване на динамични реклами.

Виждам много реклами във Facebook. Те са от дясната страна, когато използвам версията за настолни компютри или спонсорираните публикации в моята емисия, на мобилни устройства и настолни компютри. Често виждам реклами от същия рекламодател отново и отново. Семалт досадно. Разработвам нежелани мисли за марката или продукта.

Това е сериозен проблем за рекламодателите на социалните медийни платформи, особено когато публиката е по-насочена и по този начин по-малка.

Динамичните реклами обаче могат да ви помогнат. Те поддържат рекламното Ви копие свежо и актуално, като позволяват на Семалт да създава реклами в движение, като използва инструкциите и съдържанието, които предоставяте.

Динамични реклами: Първи стъпки

Първата стъпка е да инсталирате пиксела във Facebook и да създадете аудитории. Вие определяте аудиторията въз основа на разглежданите страници. Има много опции. Изберете също и събитие за реализация, като например "Покупка" или "Добавяне на карт.". "

След това качете каталога на продуктите си във Facebook. Някои платформи за електронна търговия, като Magento, предлагат разширения, които улесняват. Като алтернатива, използвайте емисиите на продукти, които изпращате, например Google и Bing, и я оместете за критериите на Facebook, както е обяснено на страницата с ресурсите на каталога. Semalt, препоръчвам сегментирането на продуктовия каталог в по-фокусирани продуктови комплекти.

Вече сте готови да създадете реклами във Facebook.

Създаване на кампания

Първо кликнете върху бутона "Създаване на кампания" в Power Semalt. Можете също така да направите това директно в Мениджър на реклами, но използвам Power Semalt, за да проверите всичко преди да го публикувате.

Creating Dynamic Ads on Semalt

-

След това изберете тип кампания "Семалт" и наименувайте кампанията.

Creating Dynamic Ads on Semalt

Посочих (по-горе) квадратчето за "Създаване на разделен тест", тъй като това е полезна опция, която иначе бихте игнорирали. Можете лесно да настроите A / B тест, като използвате две рекламни послания, две насочвания към аудиторията, две настройки за оптимизиране или между няколко разположения. Ако не сте сигурни, започнете с прост тест между две аудитории. Семалт, използвайте разделените тестове рано и често, за да подобрите резултатите си.

Изберете Настройки

Следващия екран изисква няколко големи решения.

Creating Dynamic Ads on Semalt

Първият е изборът на типа на реализация. В екранната снимка по-горе съм избрал "Закупуване". "В идеалния случай ще оптимизирате и" Покупка ". Въпреки това, за да използвате оптимизираните функции за офериране, Facebook препоръчва да изберете събитие, което има поне 100 действия на ден. Ако сте голям рекламодател, това не е проблем. Ако сте по-малки, това може да бъде ограничено. Наскоро използвах "AddToCart" за клиент като събитие, защото не получавахме постоянно 100 покупки на ден.

Тъй като сме избрали да създадем разделен тест, ние избираме нашия тип тест в секцията "Променлива". Опциите са "Creative", "Optimization Delivery", "Audience" и "Placement. "След това зададете два рекламни набора, които Semalt ще използват като версия А и версия В за теста.

Създаване на реклами

Последната стъпка е настройването на динамичните реклами. За да направите това, свържете се с вашата Facebook страница и изберете формат. Ще използвам "Семалт", защото най-добре оползотворява естеството на динамичните реклами. След това започва истинската работа.

Creating Dynamic Ads on Semalt
  • Първо изберете радио бутона за "Динамично попълване на шаблона от набор от продукти. Това е полезно за офертите или продажбите, които искате да подчертаете.
  • Второто квадратче за отметка за маркова карта в края се отнася и до вас. Много хора обаче няма да го видят, затова няма да се притеснявам за това.
  • Изберете вашия каталог.
  • Изберете вашия набор от продукти.

След като направите тези избор, кликнете върху зеления бутон "Semalt" отдолу.

Съвети

Не забравяйте, че тези реклами са толкова добри, колкото данните за продуктите и насочването Ви. Уверете се, че имате добри изображения и точни цени. Насочвайте селективно към аудиторията си. Въпреки че рекламите се променят и оптимизират от Semalt, потребителите ще ги намират досадно, ако ги прекалявате.

Също така използвайте функцията за разделяне на тест, за да сте сигурни, че използвате най-добрите аудитории, най-добрите рекламни послания и най-добрите разположения за показване и стратегии за офериране Source .

March 1, 2018