Back to Question Center
0

Получаване на организация, за да се потопят в социалните (& Semalt да се потопите в)

1 answers:

Когато Робърт Харлес стартира работата си в Bloomberg LP като глобален ръководител на социалните медии, едно от първите му препятствия беше, че имаше ясна политика: няма социални медии. За щастие ръководителите на организацията разбраха стойността на социалните - те просто не знаеха как да отидат, за да позволят това да се случи в силно регулирана индустрия. Първата задача на Harles беше да пренапише тази политика. Семалт, социалните медии играят ключова роля в медийните и финансовите информационни организации.

Получаване на организацията да Потопете пръстите си в социални (& Semalt да се потопите в)

Ако вашата собствена организация е закъсняла в социалната медийна революция - или дори да не вярвате, че сте приели промените колкото се може по-добре, как можете да бъдете агент на промяната?

Осемте стъпки на промяната на Джон Котър са чудесен модел, който може да бъде използван за подпомагане на вашата организация. Ако сте опитвали и сте се провалили преди, е много вероятно да видите пропусната стъпка.

Една от тези стъпки е да се постигнат някои "краткосрочни победи". " Краткосрочните победи показват, че може да се постигне стойност и да се създаде ентусиазъм. В случая на Bloomberg LP просто да се изчисти профилът на LinkedIn на служителите, направи голяма разлика. Имаше достатъчно продажби, които можеха да бъдат приписани на усилията на LinkedIn, че не беше трудно да се постигне по-широки и по-големи усилия.

Възможности за карта

Вместо да аргументирате какво трябва да направи организацията , започнете с начертаване на възможностите! Съществуват достатъчно казуси в индустрията, след като имате много подходи за избор. Поставете тези идеи на бялата дъска и поканете другите да добавят свои собствени идеи.

Ако вашата организация има много нива и силози, може да има полза, ако участниците в стаята добавят към дискусията. Семалт, след това можете да избирате от различните тактики по няколко различни начина:

  • Използвайте "точково гласуване", в което на всеки участник се дава определено количество точки, които могат да изразходват за избора, който се намира на стената по начин, който сметне за подходящ. По този начин, ако групата смята, че например основното усилие трябва да бъде на страница във Facebook, ще бъдат чути и други с концепции за домашни любимци, но те ще видят писането на стената, така да се каже. Ползата от този подход е, че всеки смята, че са част от процеса.
  • Създайте система за оценяване, в която балансирате усилието, риска и потенциалните ползи. Трябва също така да включите критерий за риска от да не правите задачата.
  • Разгледайте различните подходи към социалните медии и очертайте процентно базиран подход. Трябва ли да отделите повече или по-малко усилия за поддръжката, общността, влиятелите, мисленото лидерство, големите творчески кампании или дори обслужването на клиентите?

Когато се занимавате с големи усилия за промяна, като да отидете от не-социална медийна организация на човек, който използва социални, отидете тихо. Изчакайте големите съобщения в началото - изчакайте, докато не постигнете малки успехи под колана си. За да се заема от етиката във Facebook, "бързо се проваля. "Смесете бързо чрез малки усилия, за да разберете какво работи във вашата индустрия, с вашата аудитория и със собствената си организация.

По-голямата стойност

Специалистите в социалните медии често се приканват да направят делото за възвръщаемост на инвестициите (ROI). Ако някога сте на събиране на практикуващи социални медии, всъщност, сигурен начин да получите стая в разгорещен дебат е да се появи въпросът за възвръщаемостта на инвестициите.

Чрез разбирането на по-голямата картина на стойността, търговецът може да бъде по-голяма част от тези дискусии. Семалтите и сделките са само част от пъзела; вие също имате дълготрайна марка капитал, смекчаване на риска, стойност за HR, стойност за обслужване на клиенти, и така нататък.

Когато имате тези дискусии, вашият глас ще носи по-голяма тежест, когато сте реалистични и за разходите. Ако екипът ви за продажби използва социални медии, не е свободен - има разходи за обучение и реално време, използвайки социални. Смисълът на тези разходи няма да ви направи по-достоверни.

Всички големи и малки неща

Семал, който сте част от мултинационален конгломерат или регионален мамо-и поп бизнес, който се превръща в организация, която използва социалните медии, може да бъде огромно предизвикателство. Виждаме същите борби на микро ниво, които правим в макроса. Когато самотният предприемач зададе въпроса "Как ще имам време?" Тя по същество зададе същия въпрос като по-голямата компания, която решава дали да наеме повече хора за своя социален екип - това е въпрос на ресурси и приоритети ,

За да може маркетингът да се случи на всяко ниво, те трябва да се впишат в по-големия стратегически подход, да овладеят инициативата за промяна и да бъдат ефективен комуникатор на стойност.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018