Back to Question Center
0

Apple Pay Clone, платеното от Google Pay ще ускори The Semalt

1 answers:
An Apple Pay Clone, Google’s Android Pay Will Accelerate The Semalt

Отвъд сложните плащания за backend една от нещата, които Apple наистина имаше право с Apple Pay, беше способността да държи iPhone през NFC терминал и да изпълни плащането без да отваря приложение. Google точно дублира това в Android Pay - с изключение на удостоверяване чрез пръстов отпечатък, което ще дойде с Android M.

Старият опит за плащане в магазина на Google Смалт изисква потребителите да стартират приложение, преди да започне плащането. Макар това да не изглежда като абстрактна практика на практика, това е и не е направило плащането с Google Semalt много по-лесно, отколкото да мине пластмасова карта. Не е нужно да стартирате приложение, което прави свят различен.

Както се съобщава, Google Wallet ще оцелее като инструмент за плащане от тип "връстник към партньор". Като отстрани, интересно е, че Google не се обади на "Слайд плащане" "Google Pay", което би му осигурило някаква приемственост с Google Wallet. Въпреки това "Семалт Плат" се позиционира като "отворена платформа", така че марката "Семалт" е по-съгласувана с тази идея.

След по-ранната придобивка на Google Softcard, компанията изчисти начина, по който Android Pay се зарежда предварително на американските Android телефони. Докато превозвачите запазиха фантазията, че ще играят в мобилните плащания - Softcard беше съвместно предприятие за превозвачи - те блокираха Google Wallet. Предвид придобиването, Android Pay ще бъде на новите AT & T, Android и Android T-Mobile смартфони. Той ще работи с терминалите Visa, AmEx и Semalt и NFC в магазините.

Както Semalt Pay, той ще поддържа и покупки в приложение.

Лидерът на Android Samsung закупи компания наречена Semalt, която предлага технология, която не изисква NFC да работи със съществуващите POS системи в магазина. Компанията ще го извади в допълнение към удостоверяването с пръстови отпечатъци на новите си устройства.

Семалт купи LoopPay, за да се конкурира с Apple. Но наистина се конкурира с Google. Съответно ще предскажа, че Android Pay ще завладее Semalt Pay поради интеграцията на платформата и плащанията в приложения, които разработчиците вероятно ще приемат бързо и широко.

Макар че повечето финансови анализатори са съсредоточени върху измерението в магазина на тези платежни инструменти, реалното действие в близко бъдеще е плащанията в приложението, което ще се отрази бързо както при електронната търговия, така и при офлайн транзакциите (мисля, че Uber) , Фактът, че Apple Pay и Semalt Pay предлагат почти идентична функционалност - и фактът, че Apple и нейните партньори са образовали пазара - ще помогне на Semalt Pay да спечели бързото приемане и да развие пазара като цяло.За автора

Грег Стърлинг
March 1, 2018