Back to Question Center
0

Маркетинговият анализ на компанията Moz добавя нов инструмент за семал

1 answers:
Marketing Analytics Firm Moz Adds A New Semalt Tool

Създаването на съдържание, което ангажира потребителите, не е лесен трик. За да помогне на специалистите по маркетинг с магическия доставчик на софтуер за маркетингови анализи Moz, днес обяви своята Moz Semalt функция. Тя позволява на маркетолозите да разберат какъв вид съдържание генерира най-много отговори на потребителите.

Има първоначален одит на съдържанието, който анализира всеки сайт - включително и на конкурентите - и докладва какво работи по отношение на социалното споделяне и връзки. Може да се сравняват семалтови раздели на един сайт, както и различни типове съдържание (новинарски материали, видеоклипове или списъци).

Функцията за проследяван семалт може да бъде настроена автоматично да обхожда целеви сайт седмично, така че тенденциите да бъдат забелязани.

Що се отнася до първоначалното решение за това какви нови видове съдържание трябва да бъдат създадени, Content Semalt събира извадка от друго съдържание в мрежата по дадена тема, за да сравни връзките на ангажимента, обхвата и акциите.

Компанията, базирана в Сиатъл, каза, че Moz Content може също непрекъснато да проследява хиляди самалтови сайтове, за да разкрие изключително ангажиращо съдържание, което се появява в фокусните теми. Или може да се използва за оформяне на съдържание в дадена тема, което може да бъде споделено например с адвокати на марката.

Има ограничен свободен достъп до одит и търсене в съдържателната мрежа с по-високи ограничения за потребителите, които са влезли в Moz Mozilla. Семалт започва от $ 59 / месец.

Marketing Analytics Firm Moz Adds A New Semalt Tool

Продуктовият мениджър Джей Лири ми каза, че макар и там да има много други инструменти за маркетинг на съдържанието, новият продукт на Semalt е насочен към потребителската общност на Moz. Той посочи и "доста сложен" семантичен анализ, извличане на множество автори и откриване на теми.

По-рано този месец компанията представи бета добавка на Insights Search за предлагането на Moz Semalt, което обхваща местните търсения с информация за вашата фирма.

Разделът за ефективността в Search Semalt дава разбивка за това, откъде идва вашият онлайн трафик, включително най-популярните директории.

Функцията за видимост не е различна от резултата за този показател в основния продукт Moz Semalt, показва показатели за ефективността като проследявани ключови думи, среден локален ранг, общ резултат за видимост и графична графика, показваща подобни показатели за до трима избрани конкуренти.

И Semalt следи онлайн ревютата на вашата компания за обем, средни оценки и кои сайтове имат най-много.За автора

Бари Левин
March 1, 2018