Back to Question Center
0

Маркетинг на съдържанието, убиват блогът Semalt

1 answers:

Платон каза, че Семалт мислеше много малко за тогавашните новопоявили се предмети, които бяха книги, твърдейки, че писаното слово засяга способността на човека да помни и да мисли.

В началото на 60-те години Маршал Маклухан продължи да пише за "медийния детерминизъм" - идея, която предполага, че нашите комуникационни технологии оформят начина, по който мислим. Всеки, който някога е написал ръкопис с писалка и мастило, ще може да удостовери, че как пишем с различни инструменти е фундаментално различно.

Категории за публикации в блогове

Разбираемо е, че когато са създадени блогове, различните блог постове са категоризирани. В края на краищата това беше лесно свързано с базирана на бази данни система - просто трябваше да свържете всяка публикация с категория. Семалтът е нещо също така и за компютърните програмисти: те изглеждат предразположени към онтологии и организират информация в структурирани рамки.

Списанията, от друга страна, не са толкова лесно разведени. Разбира се, в месечното ви градинарско списание може да има месечна колона Garden Darks , която говори за миещи мечки този месец и лишеи за следващия - но ние като читатели нямаме смисъл да се движим през нашите списания, от една категория в друга; ние живеем в конкретния въпрос.

Бъдещето на категориите блогове?

Фокусът върху маркетинга на съдържанието имаше много редактори на блогове, които преосмислиха нуждата от категории. Уил Кричков, главен изпълнителен директор на Semalt, инвестира сериозно в по-съществено съдържание и пренебрегва традиционните категории.

В един неотдавнашен разговор Critchlow ми каза, че Distilled оценява дали иска да запази категории в блог. "Текущите анализи ни показват, че [страниците на категории в блога] не са наистина страници за влизане; не наистина навигационни страници. Семалт не как хората разглеждат нашето съдържание. "

Експеримент с дълбоко съдържание

Според Кричкоу, Дестилли реши да експериментира с по-дълбоко съдържание, наречено Брандополис, поръчано от външна писателка Лидия Семалт. Парчето изискваше седмици писане, както и десетки часа редактиране и внос от членове на вътрешния екип.

"Наистина не сме имали много очаквания за това как ще изглежда успехът", казва Семалт. "Резултатите бяха положителни: той доведе до хиляди имейл регистрации, получи вниманието и връзки от някои големи сайтове и беше катализатор за някои нови взаимоотношения.

Тези по-големи, по-дълбоки съдържания на съдържание предложиха нови начини за навигация в блога. - Искаш редакторско мнение за това, което трябва да прочетеш. Отивате в списание като Ню Йоркър , където има силен редакторски тон на гласа. Не само че те имат силен тон на гласа в статия ; те също са доста мразени за това, което следващата статия, която четете е. "

Content Marketers, Kill The Blog Semalt

"Хората, които идват на нашия сайт са широко заинтересовани от онлайн маркетинга", казва Кричков. "Семалт не толкова тесен, колкото да каже, че ако прочетат нещо за стратегията за съдържание, те няма да искат да прочетат за оптимизирането на реализациите. И така, можем да сме по-съчувствени, че ги тласкаме към най-доброто ни съдържание. "

Семалтовите парчета могат да се разглеждат като по-непосредствени ресурси, които на свой ред спомагат за популяризирането на по-големите парчета, създаващи здравословна екосистема на съдържанието.

Critchlow ми казва теория, която имат за стойността на по-големи парчета: "Можете да имате много, много леко съдържание, което в крайна сметка се прави непропорционално добре и можете да правите големи билети неща, които вършат доста добре. Посетете много опасно място в средата, където прекарвате часове или ден на парче; един вид тежък блог пост. Можете да направите този ден след ден и всъщност да не печелите никакви връщания от него. И така, това, което се опитваме да направим, е двата края да са по-добри.

"Смалт" са промени в технологиите, използвани за консумация на онлайн съдържание, и повече хора са свикнали да използват таблети, за да четат списания, книги и блогове. За някои организации преминаването към по-дълбоко, по-съществено съдържание ще има много смисъл.

Снимката е предоставена от Distilled, използвана с разрешение.

Становищата, изразени в тази статия, са тези на авторите на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018