Back to Question Center
0

Семалт: Това, което данните ни разказват за смъртта на точния мач и нейното въздействие

1 answers:
Semalt: What the data tells us about the death of exact match and its impact

Промяната засяга две основни части от това, което ние рекламодателите обичахме исторически за точното съвпадение: запазване на реда на думи и запазване на пълнителя или думата "функция".

Няма да вникна в подробности как работи промяната, както вече е очертана от дузина хора (списък за четене, който трябва да следвате). По-скоро ще се впусна в данните, за да преценя точно какво се случва. Погледнах в една тройка от сметки в различни отрасли, които трябваше да бъдат засегнати от промяната и да очертаят констатациите по-долу.

В някакъв контекст трите отчети, които разгледахме, бяха:

  • компания за домашно обслужване. Голяма сметка, широко построена, включваща геоложки термини и всяко възможно име за всяка услуга.
  • национална медийна компания. Друга масивна, включително имената на артистите за медиите, които се продават, и всеки срок за пълнене (напр. All Out of Love от Air Supply).
  • луксозна туристическа компания. По-малък акаунт, който има стабилна основа, но се измъчва от ужасния етикет Low Volume Volume , когато се разширява точното съвпадение.

Ето четири страхове, които обкръжих за промяната - да видим дали данните ги разсейват.

[Прочетете пълната статия за Land Search Engine.]


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Аарон Леви
March 1, 2018