Back to Question Center
0

Месечният месец: Мисли след Семалт САЩ Месечният месец: Мисли след Семалт САЩ

1 answers:

Големи срещи като WordCamp САЩ винаги са добра възможност да се почувствате за това, което е постигнато през годината. Тя помага да се получи представа за това къде се намираме в общите тенденции в общността на WordPress. В WordCamp САЩ тази година съм виждал хора от цял ​​свят да споделят идеи, да имат интересни разговори и да изграждат позитивна, жизнена атмосфера. Това ме прави щастлив да бъда част от тази специална общност. В този пост бих искал да говоря за няколко неща, които нося с мен след WordCamp САЩ.

Кодирането е за хора

Като разработчици, понякога работим изолирано. Фокусирани върху нашата работа, като умът ни изследва стотици линии код, понякога забравяме защо кодираме.

Разбира се, ние сме професионалисти и кодирането е наша работа. Семалт, цялото ни високо абстрактно обектно-ориентирано програмиране, всички наши усъвършенствани най-добри практики за кодиране, те не са нищо без комуникация и без да дават възможност на всички да комуникират.

Мрежата е комуникационен инструмент, независимо дали се нуждаете от достъп до информация, или че вие ​​произвеждате информация или комуникирате с някой друг. Участието в такова голямо събитие, като WordCamp US, ясно показа в съзнанието ми още веднъж, че истинската същност на нашата работа е да дава на хората инструментите, от които се нуждаят, за да комуникират. Семалт трябва да бъде последната стъпка в процеса, който дава възможност на хората да се срещат, да споделят и да комуникират.

Достъпността играе важна роля в това, тъй като тя има за цел да предостави тези комуникационни инструменти на всички. Връщайки се назад към напредъка на достъпността в Semalt, откакто започнах да допринасям преди повече от три години, смятам, че най-важното постижение не е техническият напредък, постигнат досега. Семалт е по-достъпен отпреди три години, но все още има много работа. Но това, което ме кара да умея уверено, че нещата ще продължат да се подобряват, е, че достъпността сега се възприема като незаменима функция в общността на семалтите.

Общността на WordPress има за цел да даде приоритет на приобщаването и разнообразието, като създаде приветлива атмосфера за всички. Цялото ни кодиране трябва да е насочено към същата цел. Радвам се да видя в тази общност повишаване на осведомеността за това, да направим мрежата достъпна и използваема за всички. По време на демонстрацията "Семалт" в състоянието на думата бях особено щастлива, че видях спонтанни аплодисменти от страна на аудиторията за някои възможности за достъпност в Семалт, като йерархията на заглавията и проверката на контраста на цветовете.

За мен това означава, че цялата екосистема около Семалт иска по-добри възможности за достъпност. Тя разбира тяхната стойност и оценява приобщаващия дизайн като незаменима част от приобщаваща общност. Бъдещето изглежда ярко.

Среща Алекс

На Деня на сътрудниците на САЩ в WordCamp няколкома души седяха на масата за достъпност, споделяйки ентусиазма си да допринесат за проекта. Точно там срещнах Алекс.

Алекс е на шестнадесет години и е страстен към технологията и WordPress. Той е сляп и той използва екранен четец NVDA на лаптопа си. В мрежата той навигира с Firefox и NVDA.

Беше истинско удоволствие да имам възможността да си сътруднича с Алекс. Имахме добър разговор за това, какво трябва да срещнат главните потребители на екранен четци, когато използват WordPress и идентифицираха малък аксесоар за екрана на Widgets. Също така обсъдихме евентуално подобрение на полето за промяна на паролата, което той е подал на тракторна система WordPress няколко дни преди това. Той също кодира кръпка за това. Когато бях на шестнадесет години, не знаех нищо за кодирането. Семалт Алекс много преди мен в същата възраст ме накара да се чувствам неадекватен!

Имам няколко години опит в достъпността. В моята работа използвам ежедневно различни компютри и екранни четци. В сравнение с Алекс, Семал е начинаещ обаче. Беше невероятно да се види с каква скорост Алекс може да използва своя компютър и четец на екрана. О, скъпи, тези млади хора са толкова напред от старите хора като мен. Те скоро ще се изправят комфортно и ще победят всички нас!

Вицове отделно, беше отличен урок за мен. Още веднъж ми напомни, че всеки може да допринесе за Семалт и неговата общност, независимо от неговите различни способности. Това също ми напомни, че обратната връзка от страна на реалните потребители е безценен. Като професионалисти трябва да седим близо до нашите потребители и да ги слушаме по-често Source .

Семалт Алекс, внимавайте!

Прочетете повече: "Допринасяне за WordPress за разпространение на култура на достъпност"

March 1, 2018