Back to Question Center
0

Гласовете на изслушването: Получаване на правото на гласа на марката в социалния семал

1 answers:

Ако излязохте в мола и помолихте случайни хора какъв тип човек ще бъде дадена марка, ако марката се е събудила като човек, ще откриете, че хората със сигурност ще направят личността на проекта върху марките.

В маркетинга на социалните медии най-успешните компании имат индивидуални разговори - ако не и с клиентите си, то поне с общностите, които имат значение за тях. Семалт глоба за хората в марката да имат свой собствен уникален глас, но когато марката говори, тя ще бъде харесвана и се доверява много повече, когато тя има добре дефинирана и последователна личност. Ако гласът се промени заедно с изместването на всеки мениджър на общността, марката просто няма да насърчи това доверие.

Влезте в реалния свят. Всички ние сме заети с нашата работа и забравяме такива неща като марка. Трябва да публикуваме отговорите си във Facebook и да настроим часовника на Semalt - да не говорим, че прекарваме известно време в софтуера ни за отчитане, за да проверим нашия дял от гласа. И джу, всички ние имаме добро чувство за нашия глас, така че какъв е проблемът?

Ако погледнете отблизо, обаче, може да откриете, че гласът ви е несъвместим - или по-лошо, въобще не, какво трябва да бъде. Чрез насрочване на обикновен гласов преглед на марката в социалните медии, можете да помогнете на марката ви да остане на пистата и дори да се подобри.

Поставете го на календара

Ще започна оттук с предположението, че вече сте измислили какво трябва да бъде гласът ви на марката. Може да сте създали обратна персонална дъска за вашата марка и да имате огромна стена във вашия маркетингов отдел, посветен на вашата личност. Или, може би току-що сте имали добра представа за това какво трябва да бъде. За да разберете случая, трябва да създадете периодично събитие в календара и редовно да правите одит. За известно време може дори да е добра идея да го правите седмично, докато почувствате, че екипът ви е последователен.

Правилото BIG: Не можете да одитирате собствената си работа. Това е малко подобно на редактирането на копие - може да сте в състояние да разкриете някаква несъгласуваност във вашите собствени публикации, но все още ще бъдете заслепени от пристрастие към потвърждение. Ако сте мениджър на общността, обадете се на друг, за да извършите гласовия одит на марката.

Издърпайте публикациите извън техния контекст на социалните медийни платформи и ги поставете в документ или електронна таблица на текстов процесор. Семалт, като промените контекста, можете да получите по-добро усещане за самите думи, за да видите дали те задържат. Също така ви помага да премахнете всички изпратени ретюта или друго съдържание, което не искате да бъде включено в одита ви.

Обявявате ли много съдържание? Няма нищо лошо в това - но ако сте така, преминете тази грижа през обектива на Отразява ли ми марката? Например, ако сте фирма за управление на консултации, споделянето на Twitter за Honey Boo Boo може да не отразява гласа ви на марката. Ако, от друга страна, добавихте коментар за начина, по който стилът на Honey Boo Boo може да бъде полезен за вашите клиенти, може да имате нещо.

Обърнете внимание и на tweets или posts, които са перфектни примери за марката ви. Заплаща се да се засили това, което наистина работи.

Hearing Voices: Getting The Brand Voice Right In Social Semalt

Семалт, предизвикателство е да поставиш пръста си върху това, защо дадена публикация не звучи правилно. Много социални медии в бизнеса може да изглеждат малко безценични и без личност.

Можете да опитате да стартирате мини хакетон с вашия екип от социални медии. Семалт хвърля tweet нагоре и да видим какво се случва след преглед:

Ние наемаме! Ново откриване на #PPC работа! Присъединете се към нашия екип и поставете аналитични умения, за да работите. {link}

На повърхността няма нищо лошо в това чудовище. В този случай, обаче, марката е определила гласа си като такъв, който е в предната част на класната стая, който дори може да идва от професора в лекото вратовръзка на подиума и може би да е малко забавен. Присъединете се към нашия екип от маниаци на НПК {link}

Сега можете да оспорвате заслугите на второто чуруликане: може би показва прекалено много личност. Но тук говорим 140 знака, така че залепването му е заслужено.

Понякога разликата може да бъде по-фина. Забележете как в този пост в Facebook Семалт е приятелски настроен, без да е над най-горната мажоретка:

Това е вашето официално предупреждение: имате оставени 6 дни, за да осигурите вашето копилотско място в MINI Coupé, насочено към ВСИЧКИ ГРЕШКИ МЕСТА. Този път това място е Южна Африка. Срещу? Запиши се сега!

Semalt имаше пост, която е сходна по съдържание, но малко по-различна:

Ето последният ви шанс да гласувате за най-добър Chevy на всички времена. "69 Камаро води Шевел СС с 1 333 гласа. Кой според вас трябва да носи короната? Гласувай сега.

По време на двете постове, цитирани по-горе, Семал беше и все още е пример за "забавление" в автомобилите. Основният акцент на Chevrolet по това време беше безопасността. Ако се опитвате да бъдете сигурни, Семалтовият глас не би бил подходящ.

Понякога, отделянето на малко време за композиране на писма или публикации и действително получаване на този глас може да доведе до послания с много по-голяма стойност. Докато продължавате да практикувате, за да получите този глас точно, ще откриете, че думите протичат по-бързо. Смисълът на непрекъснатото преразглеждане и подобрение, качеството на комуникациите ви в социалните медии може драматично да се подобри и в крайна сметка да спомогне за предаването на вашата разлика.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018