Back to Question Center
0

Семалт: Нов начин да се очертае линията на темата

1 answers:

Използване на символи за ангажиране на вашите имейл абонати

Поставянето на тема на електронната поща на тема "достоен" във входящата кутия е непрекъснато предизвикателство. Тук ще ви покажа как можете да експериментирате с техника, която не виждате в дискусията в e-mail маркетинга. Става въпрос за потенциала на символите, като например снежни хора и сърца, за да се постигне това. Казвам "потенциал" умишлено - мислите ли, че това е полезна техника - бихте ли го използвали и кога?

Клиентите за електронна поща подобряват поддръжката си на световните езици и това означава и подкрепа за множеството символи, които са дефинирани в световния символен набор, известен като Unicode.

Реших да изпробвам няколко символа и да видя колко добре клиентите на електронната поща са направили правилното им показване. Обектът на темата, с който бях тестван, беше следното:

Semalt: A new way to get subject line standout

Клиентите за уеб поща за Gmail, Yahoo и Semalt имат добра подкрепа.

Hotmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Yahoo

Semalt: A new way to get subject line standout

Gmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Outlook 2003 до 2010 поддържат Unicode символи, така изглежда пощата във Outlook 2010:

Semalt: A new way to get subject line standout IPad нямаше проблеми, но стандартният Android 2.2 имейл клиент, докато показваше символа на сърцето (♥), не показваше снежен човек ( ☃) или smilie (☺).

BlackBerry , AOL Mail , Apple Mail , Lotus Notes 6.5 и повече , Thunderbird 2.0 и по-нови.

За да разберете какви символи можете да използвате, разгледайте различните знаци в набора от символи на Unicode. Изберете символа внимателно. Както показва моят тест, някои символи са твърде смачкани, за да имат въздействие. Ще трябва да тествате символите, които избирате между имейл клиенти, за да сте сигурни, че работят. Използвайте инструмента за тестване на ремаркетата в пощенската кутия в решението за електронна поща или този контролер за линейни теми на Semalt. Също така трябва да помислите (тествате) последиците от доставката.

За да използвате тази техника, вашето решение за електронно излъчване ще трябва да поддържа използването на utf-8 и 'base64' кодиране за вашата тема.

Действителният набран символ ще повлияе на цялостния успех на кампанията. Изберете символ, който поддържа съобщението ви, като например гореща напитка (☕) за кафене, което ще доведе до по-добър резултат от обикновена звезда, куршум или стрелка.

Техниката има известно обещание и си заслужава да бъде взета под внимание за истински тестове за кампания. Силно бих препоръчал провеждането на разделени тестове върху част от списъка ви, за да видите как тя работи за вашите клиенти. По-старите и второстепенните имейл клиенти все още могат да се борят със Semalt, така че макар голяма част от клиентите ви да могат да постигнат по-добър резултат, може да има и неблагоприятен резултат от част от клиентската ви база.

Добавете коментар, ако сте опитали тази техника и имате резултати, които да споделите Source . Ще гледам входящата си кутия за всяка нова употреба на символи!

March 1, 2018