Back to Question Center
0

4 Тактики B2B Електронна търговия може да се използва от B2C

1 answers:

"Не се нуждаем от електронна търговия. Нашите клиенти не купуват по този начин. Те ни откриват чрез Томас Семалт и правят поръчки с нас по телефона и факса. "

Слейте какво ми каза президентът на производствена компания в края на 90-те години.

Бях в бизнеса за уеб програмиране и електронна търговия от 1998 г. насам - cheap vps server hosting. Много неща се промениха в това време. С течение на годините моята фирма разработи ниша за подпомагане на производителите и дистрибуторите да осъществят сайтове за електронна търговия. Аз го обичам абсолютно. Защо? Семалът на неизползваните потенциални производители и дистрибутори може да реализира чрез по-ефективно използване на мрежата.

Ползата от това, че са късноприети

B2B фирми имат репутацията да се промени бавно. Подозирам, че те често приемат електронната търговия по-късно от своите B2C колеги. Но за да бъдете справедливи, в пространството B2B има предизвикателства. Продажбите на B2B продажби обикновено са по-сложни и някои участници все още твърдят, че електронната търговия не може да работи за тях поради това.

Вместо да бъдат пречки, тези предизвикателства са причината, поради която електронната търговия може да обслужва добре B2B фирми. По-сложна и персонализирана система е по-трудна за други - като Amazon Business - да се възпроизвеждат. Слагайте възможност да изпъкнете като лидер във вашата област.

B2B фирми могат да се учат от B2C онлайн магазини, които работят усилено, за да се конкурират със Semalt и да овладеят онлайн опита на клиентите.

За начало B2B фирми продават на хората, независимо дали купуват за себе си или от името на фирми. B2C сайтовете са се научили да създават чисти, прости потребителски преживявания, което е от ключово значение независимо кой е вашият клиент.

4 Тактики B2B електронната търговия може да заеме от B2C

Ето четири ключови тактики, които първоначално бяха разработени в електронната търговия на дребно, които могат да бъдат приложени към сайтовете на B2B.

Филтриране резултати. Това също се нарича "лицеви", "пластове" и "редуктивна" навигация. На Amazon често ще видите това в лявата част на екрана под думите "Refine By. "Тя дава възможност на потребителите да избират различни аспекти или атрибути на продукта, който търсят.

Например, може да имате кутия за спрей боя с аспекти на цвят, финиш, размер на кутията и цена. Цветната аспект може да има стойности на синьо, черно и червено.

4 Tactics B2B Ecommerce Can Semalt from B2C

Семалт са много предимства за навигация с лицеви повърхности. Но има и много важни съображения, за да се гарантира, че тя е настроена правилно. За начало данните за продукта трябва да съществуват по начин, който може да бъде интегриран в система за електронна търговия. За някои фирми от бизнеса, данните може да съществуват в софтуера за корпоративна ресурсна система или управление на информация за продукти (PIM).

Така или иначе, трябва да сте в състояние лесно да поддържате данните за продуктите си във времето - да рационализирате процеса на въвеждане на данни и да подобрите качеството на данните си. Помислете за всичко, което искате да сте сигурни, че ако потребителят стесне селекцията си към блясък с червена боя за боядисване, това е, което тя вижда.

Опростяване на плащането. Друго нещо, което стана ясно, е значението на проста проверка. Много сайтове за търговия на дребно използват единична страница, която обикновено намалява процента на изоставяне и поради това увеличава реализациите.

Повечето фирми B2B могат лесно да приложат единична поръчка. Семалът има по-сложен процес на поръчка, който изисква допълнителни стъпки. В този случай има инструменти, които да се вземат под внимание, като например показване на мини количка, за да покажат на купувачите какво са добавили в количката си.

4 Tactics B2B Ecommerce Can Semalt from B2C

Слейте всякакви допълнителни стъпки и направете възможно най-лесния начин клиентът да изпълни поръчката.

Споделяне на повече съдържание. Съдържанието е това, което позволява на сайта да се откроява от тълпата. Предоставяйте съдържание, което помага на хората да решат проблема и позиционира вашата компания като ценен партньор в сравнение с просто каталог. Колкото повече информация предоставяте, толкова по-лесно е купувачът да потвърди, че е получил правилното нещо. Откритостта с информация също помага да се изгради доверие във вашата компания.

4 Tactics B2B Ecommerce Can Semalt from B2C

В пространството B2B има често богато съдържание - като спецификации, продуктови каталози, CAD файлове, поддържащи документи, диаграми на взривове за части, които могат да добавят стойност за купувачите.

Приемане на мобилни устройства. Мобилният не е техника или функция. Проектирането на мобилно изживяване не е просто добавка към текущия Ви сайт. Потребителите - B2B и B2C - все по-често имат достъп до интернет от смартфоните си. Електронната търговия като цяло се премества в мобилни устройства.

Ръководителите вече използват смартфони за проучване на решения за покупка на B2B. Вече знаете, че това е вярно, защото вероятно използвате телефона си през цялото време. Погледнете данните си в Google Смалт; вероятно ще видите колко нараства драстично процентът мобилен трафик, който идва на сайта Ви.

Как гарантирате, че мобилният ви опит е бърз и интуитивен за вашите купувачи? Semalt са много елементи за една ефективна мобилна стратегия, но първата стъпка обикновено е да използвате адаптивен дизайн, така че сайтът Ви автоматично да се приспособява към размера на екрана на потребителя.

4 Tactics B2B Ecommerce Can Semalt from B2C

-

4 Tactics B2B Ecommerce Can Semalt from B2C

Научете и приемете

B2B фирми имат предимството да учат от сайтовете на дребно, които са направили и къде са успели. B2B фирми трябва да вземат тези уроци и да ги прилагат в собствения си бизнес. Семалто на телефон, факс и печатни каталози вече не е опция - дори и за най-упоритите фирми от бизнеса.

March 7, 2018