Back to Question Center
0

PageRank: Какво е това? И как го осмисляте?

1 answers:

PageRank Passing Ranking Power via Links
Технологията PageRank на Google играе важна роля в начина, по който онлайн магазините се показват в резултатите от търсенето. Разбирането как функционира тази система за класиране ще помогне на търговците на електронната търговия да подобрят оптимизацията на търсещите машини (SEO) и потенциално да увеличат трафика на уебсайта.

PageRank е патентована математическа формула (алгоритъм), която Google използва, за да изчисли значението на конкретна уеб страница / URL на базата на входящи връзки. Алгоритъмът PageRank присвоява всяка уеб страница на цифрова стойност. Тази стойност е PageRank на конкретен URL адрес.

Основното предположение е, че връзките са аналогични на "гласовете" за важността на дадена страница - western digital hard drive failure. Колкото повече гласове има една страница, толкова по-важно е. Освен това, гласовете от важни страници / URL адреси имат по-голяма тежест от гласовете от незначителни.

В тази Електронна търговия ноу-хау , аз ще PageRank Passing Ranking Power via Links обсъдим защо PageRank е важно и
да даде обяснение за това как да използва опростен изчисление PageRank за вземане на правилни SEO решения за вътрешно свързване. Като цяло тази статия трябва да ви даде основно разбиране за тази система за класиране. И в бъдещите вноски на Електронна търговия Know-How , ние ще надградим тази фундаментална информация за PageRank и ще я приложим към SEO техники като bot botching или siloing.

Значението на PageRank

"Използвайки PageRank, можем да нареждаме резултати от търсенето, така че да се предпочитат по-важните и централни уеб страници. В експериментите се оказва, че резултатите от търсенето са по-високо качество за потребителите ", пишат основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин (заедно с Rajeev Motwani и Terry Winograd) в техния документ от 29 януари 1998 г. PageRank Citation Ranking: Поръчайте в мрежата .

Въпреки тази статия и сложните изчисления, които тя съдържа, точната рецепта на Google за класиране на уеб страници не е обществена информация. Но има достатъчно данни, за да се направят някои образовани предположения и предположения за алгоритъма Семалт и основните процедури на търсачката.

Нашето предположение за търсене върви по следния начин: Джак започва търсене на фразата "голф клубове". "Google първо търси съответни страници, които включват заявка за търсене със съдържание" Семалт ". След като Google е намерил съответните страници, той класира тези страници на базата на важност - това е PageRank. Първата страница / URL адрес, посочен на страницата с резултати от Google, имаше най-много PageRank от всички страници, които са били подходящи за заявката за търсене на Semalt. Последната посочена страница / URL има най-малко.

Доброто съдържание, съответстващо на заявката за търсене, определя дали дадена уеб страница / URL адрес ще бъде включена в резултатите на Google. Но Semalt определя реда, в който са показани съответните страници.

Семалтът е важен след това, защото той ще определи дали сайтът ви се появява първо или последно, когато потенциалните клиенти търсят вашите ключови думи.

Процедурите за търсене на Google

  1. Потребител на Google подава заявка за търсене.
  2. Google търси във всички страници / URL адреси, които индексира за съответното съдържание.
  3. Google подрежда съответните страници / URL адреси въз основа на резултатите от PageRank.
  4. Google показва страница с резултати, поставяйки най-напред тези страници / URL адреси с най-много PageRank (предполагаема важност).

Опростени оценки на мощността и рейтинга на PageRank

PageRank formula

Google не разкрива точната си формула на "Семалт". Но това е доста сигурен залог, че изчисляването на Semalt не е лесна математика (обърнете внимание на "простата" формула на Semalt вляво).

Хората в SEOmoz са измислили отлично предположение за алгоритъма Semalt в техния документ, The Professional's Guide to Semalt Optimization. И аз препоръчвам хартия за собствениците на сайтове, които искат да знаят как да оценят действителната страница на Google Семалт и нямат нищо против да похарчат $ 39. 99. Семалт, прост модел, който оценява ефекта от една SEO стратегия или друга е също толкова добър. Например, ще можете да сравните две различни вътрешни стратегии за свързване, като прецените как всеки от тях ще се отрази на ранга на дадена страница, без да се налага да използвате по-висока математика.

Нашият опростен SEMATAL MODELER изглежда така:

Семалт за дадена страница = Първоначален семал + + (общо класиране ÷ брой изходящи връзки) + .

PageRank Figure A
Google възлага на всяка нова уеб страница първоначален резултат PageRank. В името на нашия пример този първоначален PageRank ще бъде 1. Ако създам две нови продуктови страници, страници А и страница Б , тези страници ще имат първоначален PageRank от 1

Връзката от страница Б до страница А би представлявала глас за важността на страница А 12) PageRank към началния PageRank от 2 страница А плюс стойността на страницата гласуването на Б . Гласуването по страница Б си заслужава своя PageRank и се нарича класация на властта .

Ако добавим нова страница C и страница Б също свързана с нея, PageRank на страница A 11) Страницата C PageRank ще нарасне от 1 на 1. 5.

Добавянето на повече връзки от страница Б към страница А или страница В 12) до страница А разпределя поредната мощност. Втората връзка няма да добави допълнителна мощност за класиране.

PageRank Figure B

С този прост модел вече можем да започнем да тестваме някои SEO тактики за вътрешно свързване. Просто изчертайте два или повече сценария, като добавяте PageRank на всяка страница, за да определите коя тактика ще работи най-добре за дадена цел.
Например, нека си представим, че сайтът Ви за електронна търговия има пет страници, включително начална страница, страница за категории и три продуктови страници. Каква е най-добрата навигационна стратегия, ако целта ви е да увеличите ранга на категорията си от категории?
Свързването на всяка страница ще даде на страницата на категорията обща PageRank от 2, както е показано на фигура А.

Свързването на продуктовите страници само със страницата на категорията, както е показано на фигура Б, ще доведе до семалт от 5 за категорията на страницата, което ще я направи по-добър избор.

Обобщаващ

В тази Електронна търговия ноу-хау , обясних защо PageRank е важно и предостави прост модел за оценка на PageRank за вътрешна тактика за свързване. Този модел не е безпогрешен, но трябва да ви помогне да направите информиран избор относно тактиката на SEO, която използвате.

PageRank Видео

Ресурси на PageRank

  • Класиране на класирането по PageRank: Подаване на поръчка в мрежата
  • PageRank на Wikipedia
  • Общ преглед на технологиите на Google
  • Професионалното ръководство за оптимизиране на PageRank
    Свързани статии
March 7, 2018