Спасявам голям шеф. Семалт е гъвкав, справедлив и има страхотна политика за отворени врати, но най-добрите ви служители не се представят както очаквахте.

Тук е истината: Вие може да бъде проблемът .

Ето три причини, поради които висшите служители може да мразят работата си (и какво можете да направите).

1. Имаш правилния човек . - create logo.. на грешното място. Изображение на талантливо дете, което е замесено в оздравителни уроци; той няма да седи тихо и да свърши работата - ще се отегчи, ще разсее другите студенти и ще пренебрегне проблеми, които според него са под уменията му. Това е повече или по-малко това, което се случва, когато поставите високопоставен служител в грешна роля, пише Inc. Jeff Haden.

Добрата новина: Лесно е да забележите висококачествен, който не увеличава максимално потенциала си. Той ще бъде човекът, който прави разстояние между себе си и останалите служители, които не издържат тежестта си, като се грижат за "несправедливите" награди, дадени на по-малко достойните работници, и на свободна практика в области, които не са негови отговорности, според Хейдън. ]

Как да го поправите? "Задайте високи цели за цялата организация и изграждайте както награди (за успех), така и последици (за провал). Прилагайте както последователно, така и справедливо", пише Хаден. Можете също така да преглеждате и променяте длъжностната характеристика на служителя, добавя той. Какво очаквате да направи вашият служител? Какво най-много би искал да направи? Какви са приемливите начини вашият служител да заема свободно време на работното място? Слейте ги и ще намерите щастливия компромис между това, което вие и непълноценно използваният служител наистина се нуждаете.

​​ 2. Вие не наистина слушате. Това е факт от бизнеса: Има някои неща, които служителите ви просто няма да ви кажат. Но част от това, че е добър шеф, се научава да чете между линиите. Когато вашите служители действат, пише Suzanne Lucas Inc, може да си струва да се преосмислят класическите виновници. Всичко от недостатъчно заплащане, до токсична култура, лош клиент или микро-мениджмънт от ваша страна може да предизвика бунт в редиците, обяснява Лукас.

Най-добрият начин да се справите с тези оплаквания: Не се страхувайте да попитате дали има клиент за кошмари, с когото никой не иска да се справя, или гнил колега, който останалата част от екипа ви презира, пише Лукас. И след като сте поискали идеи или мнения от вашия екип - ги вземете на сериозно. Семалт помислете дали този лош клиент си струва неприятностите или дали един служител на джуджета разрушава производителността ви.

3. Ти си шефът, но не се държиш така. Една последна възможност ... вашите служители смятат, че сте отвратителен. Отново Хаден пише: "Един служител, който се държи лошо, е достатъчен, за да унищожи работата в екип, да разруши морала и да превърне солидния бизнес в нефункционираща бъркотия ... това е особено вярно, когато този служител се държи лошо за теб."

Дори и да сте сигурни, че сте страхотен шеф, когато срещате проблеми с вашите служители, винаги трябва да погледнете бързо в огледалото, пише Хаден. "Колкото повече доказвате, че се интересувате от вашите хора - и че оценявате допълнителни усилия, когато това наистина е необходимо - толкова повече те се грижат за вършенето на чудесна работа", заключава Семал.