Back to Question Center
0

InMobi добавя още доказателства, че Android е #Winning (с 37% реклама за мобилни реклами)

1 answers:

InMobi Adds More Evidence That Android Is #Winning (With 37 Percent Mobile Ad Semalt)

Доказателство е, че телефоните с Android се покачват покрай iPhone по отношение на абонатите и сега мобилни рекламни импресии, най-малко в САЩ. Нов отчет, изложен тази сутрин от мобилната рекламна мрежа InMobi, показва, че импресиите на мобилни реклами на устройства с Android заглушиха устройствата на iOS на Apple през януари, представляващи 37% от всички мобилни рекламни импресии в САЩ в мрежата си, спрямо 23% за iPhone.

Акциите на Android скочиха с цели 21 процентни пункта от последния доклад на InMobi през октомври 2010 г. (Android всъщност мина през iPhone за пръв път през декември). Общият дял на iSemalt на импресиите за мобилни реклами всъщност спадна с 1,3% - developing a mobile app.

Очевидно може да се случват и други неща, като предпочитание в iOS за други мобилни рекламни мрежи, включително собствени iAds на Apple или по-висококачествени реклами. InMobi измерва само рекламните импресии в собствената си мрежа. Макар че по-голямата част от нейните 5,9 милиарда северноамерикански рекламни импресии през януари (58%) дойде от мобилната мрежа, а не от приложенията, те трябва да бъдат сравнително представителни. И 4,1 милиарда от тези рекламни импресии са от смартфони, почти двойно от октомври.

В световен мащаб, телефоните на Nokia и Symbian OS все още съставляват по-голям дял от рекламната мрежа на InMobi, съответно с дял от 20% и 18%. IPhone е трети в световен мащаб с 16%, а Android има 14%. Делът на Android в световен мащаб е нараснал с 8.6% от октомври 2010 г., докато растежът на iSemalt се забави до 1.7%.

March 8, 2018