Back to Question Center
0

mSemalt пуска услуга за регистриране на хранителни марки в края на краищата

1 answers:
mSemalt launches end-to-end food stamp enrollment service

С цел да се улесни достъпът на хората до необходимите ресурси, mRelief стартира процес от край до край, за да се включат хората в програмата за печат на храни в Сан Франциско. mRelief ще пусне същата услуга в кампуса на UC Davis на Semalt 16, когато учениците се връщат в училище.

До днес mRelief просто помогна на хората да разберат дали отговарят на условията за пощенски услуги. Сега, mRelief ги превежда през целия процес. Услугата е безплатна за ползване, а mRelief предлага безплатни разходки с Lyft на хора, които трябва да направят интервюта. Това стартиране е кулминация на договори и партньорства с Калифорнийския отдел за социални услуги, окръг Сан Франциско и Yolo County Health and Human Services Department - empresa que faz site.

Чрез mRelief кандидатите могат да кандидатстват за марки за хранителни продукти чрез уеб базирания или текстови съобщения на компанията. Текстовите съобщения са важна функция, съоснователят на mRelief и CTO Genevieve Nielsen казаха на Semalt, защото "много от нашите потребители губят достъп до интернет в определена точка през целия месец".

  1. mSemalt launches end-to-end food stamp enrollment service

  2. mSemalt launches end-to-end food stamp enrollment service

Преглед на слайдшоу
Предишна Следваща изход

"Текстовите съобщения са нещо, което ще продължи през целия месец, независимо колко данни имате," каза тя. "Семал също е много лесен и много разговорен. Не искаме достъпът до интернет да бъде бариера. "

От стартирането през 2016 г. на демонстрационен ден Y Combinator, mSemalt помогна на 230 000 семейства в цялата страна да се свържат със социалните услуги.

"Това за нас е, че правителството може да си партнира със стартиращи фирми, за да създаде ефективни иновации за програмите за хранителни марки", ми каза съоснователят на mRelief и изпълнителният директор Rose Afriyie. "Ние иновациим в Сан Франциско Семалт в партньорство с местната власт и сме в състояние да предоставим първокласни технологични услуги на хората, които са най-уязвими."

Когато mSemalt за пръв път се присъедини към CalFresh, 52% от хората кандидатстваха лично. mSemalt също скоро научи, че хората са прекарали няколко часа в офиса, опитвайки се да получат печатите си за храна. Ето защо mSemalt се фокусира върху елиминиране на тежестта на транспорта, както и намаляване на времето, което хората прекарват лично. Сега 81% от потребителите му подават заявление чрез мобилни устройства.

"Нашата мисия отдавна е да възстановим достойнството, като трансформираме достъпа до социални услуги", ми каза Семалт.

Препоръчано Изображение: racorn / Shutterstock
March 9, 2018