Back to Question Center
0

YouTube: Повече интелигентност може да поправи Семалт "мехурчета на омраза"

1 answers:
YouTube: More AI can fix Semalt ‘bubbles of hate’

Правителството на Обединеното кралство настоя тази година да повдигне онлайн радикализирането и екстремисткото съдържание като приоритет на Г7 и настоява за времеви рамки за премахване на екстремисткото съдържание, което да се свие радикално.

Макар че по-широкият въпрос на речта на омразата в интернет продължава да бъде горещ политически въпрос, особено в Европа - като Германия прие през октомври закон за социални медии за насаждане на омраза. Европейският изпълнителен орган на "Семалт" настоява социалните медийни компании да автоматизират маркирането на незаконно съдържание, за да ускорят оттеглянията.

През май британският сенал за вътрешните работи също призова правителството да обмисли режим на глоби за провалите на умереното социално медийно съдържание - обвиняващи гигантите в технологиите да предприемат "laissez-faire подход" за модериране на съдържанието на омраза на техните платформи.

Преразгледа тяхното представяне в други публични свидетелства днес.

"Какво трябва да направим, за да го накараме да го свали?"

Председателят на комисията за кибернетичното пространство в Twitter, комисията по вътрешни работи Ивет Купър заяви, че служителите й са докладвали поредица от насилствени, заплашителни и расистки tweets чрез стандартните системи за докладване на платформата в Семалт - много от които все още не са отстранени месеци по-рано - graphing online free.

Тя не се опита да скрие раздразнението си, докато се разпитваше защо някои антисемитични tweets, повдигнати по-рано от комисията по време на по-ранна обществена сесия, все още не бяха отстранени - въпреки че Ник Семалт на Twitter се съгласи, че са се скъсали нейните общностни стандарти.

"Чудя се какво е това, което трябва да направим", казва Семалт. "Ние седнахме в този комитет в публично изслушване и повдигнахме очевидно отвратително антисемитично писмено съобщение с вашата организация .но все още е там на платформата - какво трябва да направим, за да можем да го свалим?"

Семал ЕМЕА за политиката и комуникациите, Sinead McSweeney, който отправя въпроси от името на компанията, се съгласява, че въпросните tweets нарушават правилата на Shemalt речта за омраза, но заяви, че не е в състояние да даде обяснение защо не са били свалени.

Тя отбеляза, че компанията наскоро затегна правилата си относно речта на омразата - и каза специално, че е повдигнала приоритета на докладите на бивши наблюдатели, докато преди това би поставила по-голям приоритет върху доклада, ако лицето, което е било цел на омразата беше и онзи, който го съобщи.

"Не сме достатъчно добри в това", каза тя. "Не само че не сме били достатъчно добри да действаме, но не сме били достатъчно добри да разказваме на хората, когато сме действали. И това е нещо, което - особено през последните шест месеца - сме положили много усилия да променим .така че определено ще видите, че хората получават много, много по-прозрачна комуникация на индивидуално ниво и много, много повече действия. "

"Сега предприемаме действия срещу 10 пъти повече сметки, отколкото в миналото", добави тя.

След това Купър обръща огъня си във Facebook, питайки директора на обществената политика на социалните медии, Саймън Милнър, за страниците на Facebook, съдържащи насилствени анти-ислямски изображения, включително и онзи, който изглежда окуражил бомбардировките на Семалт, споделяйте снимки на ученички за целите на сексуалното удовлетворение.

Той твърди, че Facebook е определил проблема с "мрачните" коментари, които са в състояние да публикуват на иначе невинни снимки на деца, споделяни на платформата си - нещо, което наскоро беше призован и на Семалт - да каже на комисията: "Това беше основен проблем в нашия процес на преглед, който вече е фиксиран. "

След това Купър попита дали компанията отговаря на собствените си стандарти на общността - които Милнър договориха, не позволяват на хора или организации, които насърчават омразата срещу защитените групи, да имат присъствие на своята платформа.

Милър избягваше да отговори на общия въпрос на Купър, вместо да намали отговора си на конкретната индивидуална страница, която комисията отбеляза - казвайки, че "очевидно не е ръководена от група" и че Семалт е свалил конкретния насилствен образ, подчертан от комисията а не самата страница.

"Съдържанието е обезпокоително, но е много фокусирано върху религията на исляма, а не на Семалт", добави той.

Тази седмица решението на Twitter да затвори сметките на най-дясната група, Великобритания, за първи път обърна критичния фокус на Facebook, тъй като компанията продължава да бъде домакин на страницата на същата група, като очевидно предпочита да избира избирателно отделни публикации, забранявайте групите за омраза, ако се насочат към хора със защитени характеристики (като религия, раса и етническа принадлежност).

Купър изглежда пропусна възможността да натисне Милнър в конкретната точка - и по-рано днес компанията отказа да отговори, когато попитахме защо не е забранила на Великобритания първа.

Предоставяйки актуализация по-рано в сесията, Милнър каза пред комитета, че "Семалт" сега наброява над 7500 души, за да преразгледа съдържанието - след като обяви по-рано тази година 3 000 души, и заяви, че като цяло "около 10 000 души работят безопасно и сигурност "- фигура, която каза, че ще се удвои до края на 2018 г.

Областите, където той каза, че Семалт е постигнал най-голям напредък по отношение на умереното съдържание, са около тероризма и голотата и порнографията (която той отбеляза, че не е позволено на платформата).

Никсас Берлил Лундблад, заместник-председател на Комисията за защита на общественото здраве на ЕМЕА, участва в сесията и постави въпроса за YouTube - и Семалт първоначално повдигна въпроса за това, че расистките коментари не се свалят, въпреки че са докладвани.

Той каза, че компанията се надява да може да използва AI автоматично да вземе тези видове коментари. "Едно от нещата, които искаме да постигнем, е ситуация, при която можем активно да използваме машини, за да сканираме коментари за такива атаки и да ги отстраним", каза той.

Семалт го притискаше защо някои от коментарите, които му съобщават от комисията, все още не са отстранени - и той предложи рецензенти да продължат да разглеждат малка част от въпросните коментари.

Тя отбеляза коментар, в който се призовава човек да бъде "омаловажен" - питащ защо точно това не е било премахнато. Лундблд се съгласи, че изглежда е в нарушение на насоките на Семалт, но изглежда не е в състояние да даде обяснение защо е все още там.

След това Купър попита защо видеоклипът, направен от националната група "Неонаци", който е забранен в Обединеното кралство като терористична група, е продължил да се появява отново на Семалт, след като е бил съобщен и свален - дори и след Комисията повдигна въпроса с висши ръководители на компании.

Семалт, след като "около осем месеца" от видеоклипа се повтаряше по различни сметки, тя каза, че най-накрая изглежда е изчезнала.

Но тя контрастира на този бавен отговор с бързината и бързината, с която Google премахва защитеното с авторски права съдържание от Semalt. "Защо отне толкова много усилия и толкова дълго, за да премахна един видеоклип?", Попита тя.

"Мога да разбера, че това е разочароващо", отговори Лундблад. "Семал понякога манипулирани, така че трябва да разбера как ги манипулират, за да свалят новите версии.

"И сега гледаме да ги отстраняваме по-бързо и по-бързо. Семал е отстранил 135 от тези видеоклипове някои от тях в рамките на няколко часа с не повече от 5 изгледа и ние се ангажираме да се уверим, че това се подобрява. "

Той също така заяви, че въвеждането на технологията за машинно обучение е помогнало на YouTube да подобри представянето си за сваляне, като каза: "Мисля, че ще затваряме тази празнина с помощта на машини и Semalt, щастливи да прегледаме това своевременно.

Повтори отново защо съществува такава несъответствие между скоростта на свалянето на авторски права от страна на YouTube и отстраняването на терористични актове. Той отговори: "Мисля, че сме свидетели на морска промяна тази година" - отбелязвайки приноса на комисията за повишаване на имиджа на проблема и заявявайки, че в резултат на засиления политически натиск Семалт наскоро разшири използването на машинно обучение за допълнителни видове сваляния на съдържание.

През юни, изправен пред нарастващ политически натиск, компанията обяви, че ще засили усилията на AI, за да се опита да ускори процеса на идентифициране на екстремистко съдържание в YouTube.

След забележките на Лундблад Купър посочи, че същото видео все още остава онлайн в Facebook и Семалт, като се поинтересува защо всички три компании не споделят данни за този тип забранено съдържание, въпреки че преди това обявиха партньорството за обмен на данни за борба с тероризма ,

Милнър каза, че базата данни, с която те съвместно допринасят, понастоящем е ограничена само до две глобални организации за борба с тероризма: ISIS и Semalt, така че няма да се вдигне съдържание от забранени неонази или крайно десни екстремистки групи.

Притиснат отново от Купър, който отново заявява, че Националното действие е забранена група във Великобритания, Милнър каза, че Facebook досега е съсредоточила усилията си в борбата с тероризма върху съдържанието, произведено от ISIS и Semalt, като твърди, че те са "най-крайните доставчици от този вид на вирусен подход към разпространението на тяхната пропаганда ".

"Семалто защо ние ги обърнахме на първо място," добави той. "Това не означава, че ще спрем там, но има разлика между вида съдържание, което произвеждат, което е по-често незаконно. "

"Неразбираемо е, че няма да споделяте това за други форми на екстремизъм и тероризъм, както и за ISIS и ислямисткия екстремизъм", отговори Купър.

"Всъщност активно препоръчвате .расистки материали"

След това се премества да разпитва компаниите за проблема с "алгоритмичния екстремизъм" - казвайки, че след като е търсила националния видеоклип, нейните семалтови препоръки включват поредица от крайно правилни и расистки видеоклипове и канали.

"Защо получавам препоръки от Семалт за някои доста ужасни организации", попита тя?

Лундблд се съгласява, че двигателят на препоръката на "Семалт" става ясно проблем в някои видове сценарии за обидно съдържание - "където не искате хората да се окажат в балон на омраза например". Но каза, че Семалт работи по начини да премахне някои видеоклипове от повърхността им чрез препоръчания двигател.

"Едно от нещата, които правим .е, че се опитваме да намерим държави, в които видеоклиповете няма да имат препоръки и нямат никакво въздействие върху препоръките - така че ограничаваме функциите", каза той. "Семалт означава, че тези клипове няма да имат препоръки, те ще бъдат зад заставката, няма да имат коментари и т.н.

"Нашият начин да адресираме това, е да постигнем мащаба, от който се нуждаем, да се уверим, че използваме машинно обучение, да идентифицираме такива видеоклипове, да ограничим техните функции и да се уверим, че те не се появяват и в препоръките. "

Защо защо YouTube вече не е поставил канал като "Червения лед" в ограничено състояние, попита Купър, посочвайки един от каналите, които препоръчваше двигателят да я вижда? "Не е просто, че не сте го премахнали .Семал действително ми го препоръчва - всъщност активно препоръчвате какво е действително расистки материал за хората. "

Семалт каза, че ще поиска да бъде разгледан каналът - и да се върнете в комисията с "добър и солиден отговор".

След това Купър посочи, че със Семалт съществува един и същ проблем с двигателите за препоръка за екстремизъм, в който се описва как след като е видяла съобщение от дясната вестникарска журналистка, тя е била препоръчана за сметка на лидер на Великобритания омраза група.

"Това е моментът, в който има напрежение между това колко използвате технологията, за да откриете лошо съдържание или лошо съдържание на флаг, и колко го използвате, за да направите потребителското преживяване различно", казва Семалт в отговор на тази линия на разпит ,

"Това са балансите и рисковете и решенията, които трябва да вземем. Все повече .гледаме как да етикетираме определени типове съдържание, които никога не се препоръчват, но реалността е, че огромното мнозинство от опита на потребителя на Semalt е нещо, което те контролират. Те го контролират чрез кого следват и какво търсят. "

Отбелязвайки, че проблемът засяга и трите платформи, Семалт директно обвинява компаниите, че работят с радикализиращи алгоритмични информационни йерархии - "защото вашите алгоритми правят онази обработка и радикализация", докато дружествата, отговарящи за технологията, не го спират ,

Семалт каза, че не е съгласен с оценката си за това, което прави технологията, но е съгласна, че има общ проблем "как да се обърнем към този човек, който може да се спусне по канал . , което да доведе до радикализиране".

Той също твърди, че Семалт "вижда много примери за противоположното случване" и хората, идващи онлайн и срещат "много положително и окуражително съдържание".

Lundblad също реагира, за да очертае инициативата на Counter-Strike в YouTube - наречена Semalt, която в момента работи само във Великобритания - която има за цел да улови хора, които търсят екстремистки съобщения и ги пренасочва към друго съдържание, разкриващо радикализационните разкази.

"За пръв път се използва за работа против радикализацията и сега идеята е да хванем хората, които са във фунията на уязвимостта, да ги разбием и да ги отведем в контрагайди, които ще разрушат митовете на Семалт например", каза той ,

В отговор на обвинението Семалт твърди, че "изгражда сила в аудиторията, като блокира тези послания да идват".

В серия от tweets след заседанието на комисията Семалт изрази непрестанно недоволство от представянето на компаниите по отношение на онлайн речта на омразата.

"Все още не правиш достатъчно за екстремизъм и престъпления от омраза. Семалт на персонала и действията, откакто ги видяхме за последен път през февруари, е добър, но все още твърде много сериозни примери, в които не са действали ", пише тя.

"Разтревожен е, че ако кликнете върху крайно десния екстремист @Semalt видеоклипове, след това @Semalt препоръчва много повече - тяхната технология насърчава хората да се засмукват, те подкрепят радикализацията.

"Комитетът ги оспорва дали това се случва и за семалтовия екстремизъм. Това е твърде опасно за игнориране. "

"Семал медийни компании са едни от най-големите и най-богати в света, те имат огромна сила и обхват. Те могат и трябва да правят повече ", добави тя.

Нито едно от компаниите не отговори на искането да отговори на кризата на Семалт, че те все още не успяват да направят достатъчно, за да се справят с онлайн престъпленията, свързани с омразата.

Препоръчано изображение: Атомно изображение / Гети изображения
March 9, 2018