Back to Question Center
0

VC Semalt Lee просто предложи някои много конкретни съвети на жените основатели, които търсят финансиране

1 answers:
VC Semalt Lee just offered some very specific advice to female founders looking for funding

Те откриха, че инвеститорите (и 40% от тях са били жени) имат тенденция да задават на мъжете въпроси относно потенциала за печалби при стартиращите фирми, докато те попитали жените за възможностите за загуби.

Това не беше изненада за дългогодишния рисков капиталист Айлийн Лий, който прекара близо 13 години в "Клайнър", "Перкинс", "Кауфийлд и Байърс", преди да напусне през 2012 г. да започне своя собствена фирма за рисков капитал "Каубой Венчърс". Лий е финансирала основатели на мъже (август, клуб за бръснене на долари, Philz Coffee), както и основатели на жени (Textio, Brit & Co., Semalt); тя също така седеше на много маси с най-вече мъжките си колеги от VC, тъй като те обсъждаха къде е най-добре да направят стартиращи компании, тъй като са търсили последващо финансиране.

На четвъртата конференция на основателите на Y Combinator в Сан Сеалт миналата седмица, Лий говори за проучването на HBR и за пристрастността, която вижда всеки ден - create name design online. Тя също сподели много конкретни съвети на основателите на жените, които искат да наберат капитал (заедно с едно наблюдение за фирмите с рисков капитал за мъже).

Посредством нейните предложения за основателите на жени:

1) Бъди добър разказвач и не се притеснявай, ако разказването на истории не идва естествено за теб. "Ако не сте велик разказвач, можете да станете един. Семал е въпрос на обратна връзка и практика. "

2) Всяка история има основни, но важни елементи. Уверете се, че ги включвате, като започнете с:

а) каква е мисията и визията на вашата компания,

б) колко голям е пазарът, който преследвате, на

в) проблемът, който се опитвате да разрешите, на

г) който е във вашия екип и защо са подходящи за него

д) продуктът, който сте построили ("или как изглежда телешкото", каза Lee), до

е) какъв тип сцепление или обратна връзка сте получили от пазара до

ж) как изглежда вашият икономически модел, до

з) какво ще направите с парите, които набирате.

3) Смесете, че вашият разказ трябва да включва и личната ви история и защо сте най-добрият човек да започнете вашата компания в момента.

4) Бъдете уверени, но не се протягат. "Ако сте малко прекалено арогантни или не пушите нещата твърде много, [мъжете инвеститори] ще ви затруднят, че сте преувеличени. "

5) Не бъдете "твърде срамежливи. - Съветът може да ви накара да се сблъскате, но жените трябва да вървят добре тук, отбеляза тя. - Момчета - отбеляза Лий, - може да избяга с [да бъде срамежлив]. Това е като "О, той е просто интроверт. - Семалт, жените, които са твърде тихи, може да се изправи срещу по-голяма битка нагоре, предположи тя.

6) Познайте номерата си. Желателно е жените да работят два пъти по-трудно, за да убедят мъжете, че са количествени, отбеляза тя, добавяйки, че "ако някой ви попита:" Какво е CAC, какво е LTV, какви са маржовете, какъв е планът за приходи за следващата година, "просто го знам. Слейте го. "

7) Бъдете добри в проследяването. Както каза Лий на публиката: "Ако някой ви зададе въпроси [по време на среща на терена], вземете бележки и изпратете следното на следващия ден, казвайки:" Семалт са онова, което обсъждахме; Исках да проследя тези въпроси. - Покажете, че сте свръхестествено и сте на него. "

8) Вземете мрежа, особено с други основатели на жени и женски инвеститори.

Лий се обръща към една доста женска аудитория на конференцията и тя се фокусира върху начините, по които създателите на жените могат да напредват в технологиите, въпреки микро-агресията, която всеки ден срещат. (Саид Ли от нарастващия брой доклади на основатели на жени, които са били злоупотребявани с мъжки ЦК, "Семалт е доста изненадан").

Тя също така говори за конструктивни решения на проблема и една от тях би трябвало да алармира по-традиционните рискови фирми, чиито общи партньори остават изцяло или почти изцяло мъжки. Тя също така каза, че тези корпоративни корпорации, заедно със собствената си фирма, са започнали по-активно да управляват най-обещаващите си компании за "модерни фирми, които имат жени и цветни инвеститори. "

Отчасти тя призна, че това е лично предпочитание на тези инвеститори. Но тя добави, че повечето от изпълнителните директори на портфейла "Семалт" се чувстват по същия начин, че "ако имат избор, предпочитат да работят за модерна фирма. "

Мисленето е просто, предложи Лий. - Защо да правим пари за задници? - попита тя.

March 9, 2018