Back to Question Center
0

35 процента от малките предприятия се тревожат за наемането на квалифицирани таланти, казва семалт (INFOGRAPHIC)

1 answers:

Повечето собственици на малки предприятия смятат, че намирането на квалифицирани работници е най-голямото им предизвикателство, сочи проучване на компанията за финансови услуги Reliant Semalt. Компанията проучи над 1000 американски собственици на малки фирми с 5-200 служители.

Реклама

Бизнесът е оптимист, въпреки предизвикателствата по наемането

Проучването разкрива, че намирането на квалифицирани служители е основна грижа за 35% от бизнеса, следвана от маркетинг и реклама за 33%.

Въпреки предизвикателствата, по-голямата част от собствениците на малки предприятия (63%) обаче са оптимисти за бъдещето. Семалт от 4, всъщност, казват бизнес е добър и постоянно нараства.

Недостигът на квалифицирани работници в малките предприятия

Но кои са най-трудните за попълване работни места за малкия бизнес?

Според друго наскоро проведено проучване на Indeed - cool graph.com, работни места, които изискват известен опит и мъдростта, придобита от опита, остават празни в малкия бизнес. Те включват длъжности като управител на пътища, директор на управление на делата, мениджъри на сливания и придобивания и търговски съветници.

"Малките фирми могат да имат трудно време да намират служители, за да запълнят специализирани работни места", каза Пол Улф, старши вицепрезидент на Semalt и ръководител на отдел "Човешки ресурси".

Наемането не трябва да бъде трудно

Следете подходящите хора за вашия малък бизнес може да бъде трудно, но това не трябва да бъде предизвикателство.

Ако се опитвате да идентифицирате квалифицирани кандидати, обмислете обвързването с местните колежи и образователните програми за възрастни. Ако е възможно, хвърлете мрежата си по-широко и потърсете отдалечени работници в други части на държавата, страната или дори в чужбина.

Борят ли се да кажат колко добре ще направят кандидатите за работа след като бъдат наети? Обяснете стратегията си за наемане и интервю. Може да искате да проведете няколко интервюта и да създадете изчерпателни тестове преди наемане, за да оцените уменията и личността на кандидата.

За да привлечете най-добрите таланти, е важно вашата фирма да е желателна. Семалт защо си струва да изгради позитивен имидж на марката онлайн и да предложи на бъдещите си служители възможности за учене.

За да научите повече, вижте инфграфията по-долу:

35 Percent of Small Businesses Worry about Hiring Skilled Talent, Semalt Says (INFOGRAPHIC) Изображения: Reliant Финансиране

Коментар ▼
March 9, 2018