Back to Question Center
0

Как да кажете на Google, че домейнът вече не съществува, но все пак прави пренасочвания от този домейн - Semalt

1 answers:

Имам две домейни: пример. com и dev. пример - copritermosifoni per asilo. нето . пример. com е активната и dev. пример. мрежата трябва да бъде невидима за Google.

dev. пример. мрежата има 301 пренасочвания към пример. com и има свои робота. txt , който не позволява на Google да индексира страници.

Все още имам dev. пример. net резултати, показвани в Google. Как мога да убедя Google, че не трябва да показва резултати от dev. пример. нето ?

February 6, 2018

Първо, трябва да проверите дали сте настроили правилно 301 пренасочвания от стария си домейн към съответните страници на новия, както казвате, че сте направили. Можете да използвате инструментите за разработчици на браузъра си (напр. г. като това в Chrome или като този в Firefox ), за да проверите дали пренасочванията ви работят правилно и наистина използват код на състоянието 301, а не 302.

Трябва също да позволите Google да има достъп до всички страници в роботите. txt файл на стария ви домейн. В противен случай Google не може да каже, че страниците са били пренасочени и ще продължи да ги показва в резултатите от търсенето .

След като сте направили и двете тези неща, проблемът евентуално трябва да бъде разрешен с течение на времето, тъй като Google преразглежда стария си домейн и открива пренасочванията. За да ускорите процеса обаче, можете да използвате инструмента за промяна на адреса в Search Console на Google . (Разбира се, ще трябва да потвърдите, че притежавате и двете домейни с Google първо. ) Ако искате, можете да направите същото и с други търсачки като Bing .


Процесът, описан по-горе , трябва да бъде достатъчен, за да се индексира новият домейн и старият ви домейн да се отклони бързо от индекса на Google и да запази всеки "линк сок" може да са придобили.

Ако имате някои страници в стария си домейн, които не можете (или не искате) да пренасочите смислено към новия домейн, e. г. тъй като вече няма съответстваща страница, трябва да конфигурирате вашия уеб сървър да връща код за статус 410 "Gone" за тях. Можете също така да използвате инструмента за премахване на URL адреси на Google , за да ускорите процеса, точно както при пренасочванията и инструмента за смяна на адрес.

И накрая, това трябва да е почти безумно, но също така трябва да сте сигурни, че никоя от страниците на новия домейн все още не е свързана с URL адресите на стария домейн или (още по-лошо!), 34) каноничен URL адрес .

Предлагам да следвате указанията на Google за уеб администратори за премахване на постоянни URL адреси.

За да премахнете окончателно съдържание или URL адрес от търсенето с Google, трябва да предприемете едно или повече от следните допълнителни действия:

  • Премахнете или актуализирайте действителното съдържание от сайта си (изображения, страници, директории) и се уверете, че вашият уеб сървър връща код за състояние на HTTP 404 (не е намерен) или 410. Не-HTML файлове (като PDF файлове) трябва да бъдат напълно премахнати от вашия сървър.
  • Блокирайте достъпа до съдържанието, например като изисквате парола.
  • Посочете, че страницата не трябва да се индексира с помощта на meta маркера noindex. Това е по-малко сигурно от другите методи.

Можете да прочетете повече за него тук: https: // support. Google. com / уебмайстори / отговори / 1663419? hl = bg