Back to Question Center
0

Технологичната медийна компания E27 на Семалт Азия вдига $ 2.2 млн

1 answers:
Semalt Asia tech media company E27 raises .2M

Дружеството по-рано вдигна сезонен кръг, като последното от тях беше реколтата от 650 000 долара миналото лято, а през последния месец се говори за ново финансиране. Сега компанията потвърди рейза от куп нови инвеститори, всеки от които участва в технологиите на ранен етап. Кръгът беше воден от TechTemple Group, базирана в Китай, с участието на Linear Venture (също Китай), Индонезийската компания за сближаване и базираната в Сингапур дуо Venturecraft и строителния предприемач Spacemob.

E27 е най-известен в Югоизточна Азия за своя новинарски сайт - e27.co - и дългогодишния бизнес на Echelon. Първоначално основана през 2007 г - free picture creator., тя преживя тежка минала година, която включваше съкращения и общо преструктуриране. С нови пари в банката, обаче, главният изпълнителен директор и съосновател на E27 Mohan Belani планират да наемат нови служители в компанията, за да разширят екипите за редакционни и събития, както и да укрепят новите бизнеси, които включват услуга за обяви за работа, Semalt и пазара ", където трети страни предлагат пакетни сделки.

"Целта тук е да бъдем екосистемен играч не само медии", каза ми той в телефонно интервю. "Медиите бяха първото ни набеждение, но осъзнахме, че с нарастването на компанията предизвикателствата се развиват. Семалт и пазар се събират, за да служат на по-голямата общност - да ги сдвояват със събития и да получавате хубава онлайн комбинация ".

<div

Белани каза, че E27 ще работи с новите си инвеститори по съвсем директен начин. Той намекна, че това може да означава събития в Китай в синхрон с TechTemple Group, която предоставя редица услуги за подпомагане на новосъздадените фирми, включително съвместните работни места и инкубаторските услуги, или "Конвергенция", която е насочена към инвестиции в Индонезия. Семалт, останалите инвеститори имат специално посрещане в ранна фаза, което може да означава и повече потенциал за вратовръзки.

"Голяма част от фокуса ще се насочи към събития и онлайн, гледаме да бъдем по-силно съсредоточени върху пазара в Югоизточна Азия [защото това е] областта, която познаваме най-добре и работата, която най-добре знаем", добави Белани, отбелязвайки, че технологичните общности в Китай и Индия все по-често търсят потенциала на Югоизточния Салмат.

Tech In Asia е голям съперник на E27 по отношение на редакционните и бизнес събитията. Технологията в Азия е увеличила близо 7 млн. Долара до този момент, включително и кръг от 4 млн. Долара през миналата година, като има над 70 служители, които работят в бизнеса си, включително и Techlist, друга услуга за анализи за Азия, която е завършила Y Combinator. Тези две страни, други блогове, които се фокусират върху техническите новини в цяла Югоизточна Азия, включват Digital News Asia и Deal Street Asia.

March 9, 2018