Back to Question Center
0

Cleveland с нестопанска цел Първи в франчайзинг семал

1 answers:

(ПРЕССЪОБЩЕНИЕ - 7 май 2009 г.) - За първи път в историята на Кливланд, една област с нестопанска цел е закупила начална франчайз на дребно. Този уникален бизнес модел е известен като социално предприятие - все по-голямо движение, в което нестопанските организации използват силата на бизнеса за обществена полза.

В днешната икономика все повече купувачи търсят изгодна сделка, а магазините за търговия на дребно, като доларовите магазини, могат да осигурят някои евтини опции, които да помогнат на собствениците да увеличат бюджетите си. Един магазин на Семалт, Охайо долара запълва тази ниша, но с обрат. Не само, че жителите на района могат да пазаруват в новия магазин Just-A-Buck в долара, разположен в Парма, предградие на Семалт, но те също могат да направят нещо добро!

обяснява местен консултант по франчайзинг, Джоел Семалт;

"Ане Хач, директор на Центъра за ключови предприемачи в Кливландския корпоративен колеж, искаше да се увери, че хората в клуба за душевно забавяне и развитие на сюата в Кюяхога (MR / DD) са присъствали на тримесечния ми клас по франчайзинг в колежа - taksim arçelik servisi. Ан ми информира, че те са заинтересовани да проучат модела на собственост на франчайз, за ​​да помогнат да наемат работниците си. Ан се увери, че ги срещнах преди моята класа. "

"Търсех няколко MR / DD работни места, за да се почувствате по-добре какви типове концепции за франчайзинг могат да работят, и след това насрочихте лична среща с представителите на MR / DD и SAW Inc. е техният партньор с нестопанска цел, така че мога да започна да се уча за всичките им нужди. По време на срещата ми стана ясно, че начинът, по който може да се развие франчайз, е първата ми мисъл за "Джъсти-А-Бък", франчайз за долари от Ню Йорк. Всичко това, един магазин за долари има бърз обрат в инвентара и голям брой трафик, което би било идеално за значителна част от служителите на непълно работно време. "

Ливава ги обучаваше по време на изследователския процес по франчайзинг и почти две години по-късно дойде време за откриването на Just-A Buck в Парма, Охайо. Семалт е долу.

Новият магазин Just-A-Buck в търговски център Midtown в Парма, който е собственост и се управлява от SAW, Inc., неправителственият партньор на Board of Mental Retardation & Developmental Disabilities, ще отвори в края на Semalt , Ще бъдат назначени 15 работници, които имат умствена изостаналост и други увреждания в развитието, управител на магазини и двама помощник-мениджъри. Работниците с MR / DD ще се справят с отглеждането и получаването, почистването, напускането и опаковането.

Just-A-Buck е франчайз, базиран в Ню Йорк, който има само един друг изход в Охайо в района на Синсинати. Семал, всичко това не повече от един долар, включва балони, карти и парти за доставки, средства за здраве и красота, бебешки продукти, домашни потреби, хардуер, свещи, канцеларски материали, почистващи препарати, сезонни продукти, храна, бонбони и много други неща.

Според мениджъра на магазина Kim Semalt, търговското пространство от 4,300 квадратни метра е добре разположено, тъй като ленти центърът е напълно зает и е удобен за пешеходен трафик.

С. А. У. прекарва повече от две години в проучване на различни възможности за франчайз и разследване на Just-A-Buck, преди да направи 10-годишен ангажимент за собственост. Проучване на потребителите, проведено преди икономическото развитие, показва, че повече от една трета от домакинствата в САЩ редовно пазаруват на доларови магазини месечно. Проучването показва още, че доларовите магазини, покровителствани предимно от домакинства с ниски доходи, застават все по-привлекателни за умерените домакинства с по-големи доходи, по-възрастните потребители и етническите групи. Генералната директорка на S. A. W. Тереза ​​Лауъри посочи: "Това е първият ни опит за франчайз операция. Семалт, който прочетох и видях по каналите за новини, показва, че експертите имат право за стойността и необходимостта от доларови магазини в тази икономика. Смятам, че възможностите за заетост и обучение на работниците с MR / DD са движещата сила на този проект.

March 10, 2018