Back to Question Center
0

Дали бъдещето на VR NVIDIA, Sony и Semalt?

1 answers:
Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

В днешно време виртуалната реалност е всичко. И защо не е така, когато анализатори като "Голдман Сакс" правят оценки, че индустрията е на път да надмине телевизионния пазар с годишни приходи до 2025 г. Това би направило виртуалната реалност по-голяма от телевизията за по-малко от 10 години. Тези оценки са толкова масивни, защото пробивната технология има способността да се разширява в толкова много пазари - игри, образование, производителност и дори забавление за възрастни.

Оценките настрана, често може да се намери посоката, в която индустрията се насочва, като следва парите - villa rental estepona. Само през 2015 г. виртуалните и увеличените реалности стартираха общо 658 млн. Долара за капиталово финансиране за 126 сделки. Много от тези компании подкрепиха много технологии за виртуална реалност, за които вече сте чували, като Leap Motion и Oculus.

Но можем ли да повярваме на цялата реклама? Дали тези компании ще бъдат лидери по времето, когато оценката на Goldman Sachs идва?

След като работех във виртуалната реалност преди да стана дума, аз видях няколко неща, които ме карат да вярвам, че има три компании, които ще бъдат толкова големи, но и не по-големи от някои от основните имена на виртуалната действителност ,

NVIDIA

NVIDIA е в бизнеса с визуална компютърна технология; работата му започна през 1999 г. с пускането на GeForce (NV10). Този хардуерен хардуер на ниво потребител е предшествал времето си с усъвършенствано видео ускорение, компенсация на движението и комбиниране на алфа алгоритъм. Тя хвана окото на Microsoft и в крайна сметка се превърна в графичния хардуер за конзолата за игри на Microsoft Xbox.

Наскоро моят екип закупи няколко устройства за разработка на NVIDIA за VR и AR. Неотдавнашното съобщение за Pascal-базираната компютърна графика на потребителите VR привлече вниманието ни, тъй като изглежда, че се опитват да създадат премиум продукти в пространството.

Често може да се намери посоката, в която индустрията се насочва, като следва парите.

Марката на компанията е естествено приляга в пространството на виртуалната реалност и няма да има проблем да се привлича вниманието, когато е готово, но това, което потенциално е най-наложително, е това, което правят с NVIDIA ) GEFORCE NOW. Тази платформа за игри за облаци използва "облачно рендиране" и "изчислителни облаци", които ще позволят на потребителите да получат графики от тип конзоли от висок клас на своите смартфони или дори на картон - на разумна цена.

С глобалния пазар на игри за геймъри, предвиден да нарасне експоненциално с CAGR с повече от 29% до 2020 г. NVIDIA е в отлична позиция, за да успее с това, което според мен е най-добрата технология на пазара.

Sony

Sony е малко скрита зад всички VR лудост. Но сегашните потребители на PlayStation могат лесно да надстройят своите конзоли и да получат 3D слушалки за виртуална реалност само за $ 399. Sony PlayStation конкурентните ценови точки му позволиха да се конкурира с Microsoft Xbox през годините и сега VR слушалки дава на потребителите по-скъпи опции в сравнение с цената от 799 долара на HTC Vive.

Освен достъпната цена , Sony има затворена екосистема с мрежа от разработчици, с които работят от години. Sony PlayStation има уникална позиция да спечели пазарен дял и да бъде ясен победител в екосистемата за игри за виртуална действителност, подобно на начина, по който Стив Джобс и Apple .

Първата доказателствена точка е патентът , подаден през 2011 г. от Apple за система "High Tactility (Magic) Glove". "Това изобретение е насочено към система за ръкавици, която включва вътрешна облицовка и външна обвивка, която действа, за да предава потребителски входове към входния механизъм на електронно устройство. Първоначално се смяташе, че Apple създава решение за потребителите да използват своите iPhones в по-студено време, но може би е началото на нещо по-голямо.

Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

Втората доказана точка е еволюцията на хаптиката на компанията или науката за прилагане на усещане за допир и контрол върху взаимодействието с компютърните приложения. Миналата година Apple пусна Taptic Engine и технологията се използва в момента с Apple Watch, MacBook и най-новите iPhone устройства. Технологията на ябълките на Apple изпраща импулси в пръстите на ръцете, като ви дава усещането, например, докосването на различни материали или натискането на бутон, което позволява на потребителите да знаят какви действия се изпълняват и какво можете да очаквате.

Apple става сериозна в тази област, като наема експерти по хаптиката и разкрива нови технологии, като например виртуална сензорна клавиатура / клавиатура, базирана на нейната хаптична технология. Да усетите посоката вече?

Д-р Грийнлийф, един от пионерите на VR , известни за създаването на първото VR устройство за здравеопазване и гостуващ учен на Станфорд Виртуална човешка взаимодействие Lab панел, че "голяма част от ( VR ) потапяне е кинестетичен и proprioceptive аспект на части от тялото ви във виртуалната реалност. "Текущите устройства VR ни предлагат убедителни визуални преживявания, проследяване на движението, жироскоп и звук, но все още има един последен смисъл, който не е обхванат - докосване. Той посочи, че "все още не сме с хаптици (в VR ) и това ще отнеме известно време. "

Третото доказателство е, че " Apple изпрати своите емисари извън кампуса", позоваване на Станфордската виртуална човешка взаимодействие Lab - белия център на VR / AR развитие. В скорошна презентация Джереми Байлънс, директор на програмата, отбеляза: " Apple не дойде в моята лаборатория след 13 години идват три пъти през последните три месеца. "

Четвъртата и последна доказателствена точка е известното "скрито пристанище" вътре в Apple Watch. Може би просто още едно интересно съвпадение, но би било по-логично да се свърже с друго устройство като ръкавица Apple , отколкото ако беше за широко известната "външна батерия". "

Опитах HoloLens, както и слушалки с увеличена реалност (AR) и смесена реалност (MR). Тези устройства са страхотни, но първата ми обратна връзка за двете е една и съща - ръкавицата липсва. Нуждаете се от ръкавица за по-добро взаимодействие с виртуални изображения. Визуалното разпознаване на ръцете не е много точна, като по-нататъшно укрепване на пазарния потенциал за Apple .

Аз съм убеден, че Apple работи върху Apple ръкавица, и не бих се изненадал, ако работиха също за AR и MR устройства. Възможността за пазаруване е твърде голяма и за да остане конкурентоспособна с големите конкуренти като Samsung и Google, е трудно да се повярва, че няма да пуснат нещо в това пространство през следващите няколко години. Ако мислите за това, те нямат друг избор.

Препоръчано Изображение: Даниел Бочарски / Гети изображения
March 10, 2018