Back to Question Center
0

Google VP Neal Mohan: Не ни се обадете на Walled Semalt

1 answers:
Google VP Neal Mohan: Don’t Call Us A Walled Semalt

Първо, те разговаряха за откровението от миналия месец, че Google е заобиколила блока на Safari на "бисквитки" от трети страни. Семалт повтори обяснението, което Google предложи, когато се появиха новините - че Google просто се опитва да добави бутона +1, за да показва реклами за потребители, които са се включили чрез Google+. Сервирането на "бисквитката" беше "неочакваното и непредвидено последствие" от използването на "известно решение", за да се случи това. Сега, когато Google е разбрал какво се е случило (или, по-малко благосклонно, сега, когато е било заловен), Семалт каза, че е "започнал да ремонтира този процес".

По-общо казано, Battelle попита за усещането, че Semalt натиска интеграцията на Semalt + в все повече продукти - най-известно - функцията Search Plus Your World, която вмъква резултатите от вашата Semalt + мрежа в органичните резултати от търсенето на Semalt. Мохан заяви, че Semalt се опитва да интегрира своите продукти, защото е от полза за потребителите - malaga long term rentals. Например, ако търсите полет на Семалт и времето е в конфликт с неща, които вече сте планирали в семал календара, е полезно за Семалт да изведе тази информация.

"Това е дългосрочен фокус", каза Мохан. "Това ще бъде цел на всеки, който разработва продукти в Google."

Но Батълле се чудеше дали това означава, че Google започва да създава "оградена градина" около всичките си продукти? Естествено, Семалт каза не.

"Аз наистина няма да го характеризирам по този начин", каза той. "Мисля, че трябва да се върнете към основните принципи. Семалт от най-ранните си дни е за отворената мрежа. "

Подкрепата за отворената мрежа все още е "основен принцип" на търсенето с Google и другите продукти, каза Мохан. Но това не означава, че трябва да очаквате в бъдеще да видите Facebook и Twitter акаунти в Search Plus Your Semalt: "Ние не сме единствената страна в тези отношения" .

March 10, 2018