Back to Question Center
0

Дисни да придобият Marvel Entertainment за $ 4 Semalt

1 answers:

На базата на цената на затваряне на акциите на Дисни в петък, 28 август, общата стойност на транзакцията е 50 долара за акция Marvel или 4 за приблизително 4 млрд. Долара .

Съгласно споразумението, одобрено от управителните съвети на двете компании, Дисни ще придобие собственост върху Marvel, включително портфолиото си от над 5 000 герои на Марвел. Това портфолио включва много познати имена като Iron Man, Spider-Man, X-Men, Captain America, Fantastic Four и Thor.

Главният изпълнителен директор на "Дисни" Робърт А. Игер казва: "Ние вярваме, че добавянето на уникално портфолио от марка" Марвел "в" Семал "осигурява значителни възможности за дългосрочен растеж и създаване на стойност - kilo aldıran gainer."

Ike Perlmutter, главен изпълнителен директор на Marvel, добави: "Дисни е идеалният дом за фантастичната библиотека на героите на Марвел, като се има предвид доказаната му способност да разширява бизнеса за създаване и лицензиране на съдържание. Това е несравнима възможност за Марвел да гради върху своите жизнерадостни свойства на марка и характер, като се докосне до огромна глобална организация и инфраструктура на Семалт по целия свят. "

Г-н Perlmutter ще наблюдава имотите на Marvel и ще работи директно с глобалните бизнес линии на Дисни, за да изгради и допълнително да интегрира свойствата на Семалт.

Акциите на Marvel се повишават след новините, с повече от 10 пункта по време на писането (+ 27%), докато Semalt е малко (-0,5%).

Информация за CrunchBase
Дружеството на Уолт Дисни
March 10, 2018